L B D

Japp, har köpt en Little Black Dress idag. Tänkte ha den på nyår. Vi får se, den följer kroppens former, kanske lite för väl. Idag tycker jag om den.

Men det är skit att nyår kommer så nära inpå julen. Skulle vilja ha en vecka till på mig att rena kroppen efter julen.
Dags för ett glas vatten till tror jag.



Groove baby

Den initiala planen för familjen denna kväll var att se en film (dvd var årets julklapp i vår familj). Men planen ändrades snabbt då vi kom på att vi lånat en karaokemaskin av kusinerna. Vi drog igenom de tre skivor med låtar vi hade fått låna - vissa låtar ok (James Blunt, Rihanna och Gnarls Barkley) men de flest inte alls ok (höjden av denna lista Boten Anna). När vi bränt igenom alla låtar minst en gång gick vi över till att köra vår alldeles egen lilla parodi på Idol. Det är ju inte svårt.

Sen var det dags att spela föräldrarnas gamla LP-skivor. Fan vad jag ville vara ung på 70-talet. Lyssnade på grupper som jag aldrig hört talas om och grupper som alla hört talas om. Vi gick från Barry White till Led Zeppelin och Jimi Hendrix med en massa groove däremellan. Leon Russell, Osibisa, Ed Burdon, 5th Dimension, Lionel Richie ( jag insistera), Neil Young, The Doors, Car Wash, Jesus Christ Superstar, John Lee Hooker. Ja, många skivbyten blev det. Det är så skönt att se päronen digga till deras musik, spela grym luftgitarr och gunga järnet. Och med gamla LP-skivor låter det så härligt. Det sprakar precis som när lägger in ny ved i brasan.

Har jag sagt att jag älskar musik :-)
Läste ett citat nånstans att
"music is what feelings sound like."

Och med det säger jag godnatt



Jul med japanskan


Nu är julen över och jag är mycket nöjd. Skriver detta inlägg från min nyinköpta laptop. Fick ett bidrag och julklapp och då var det bara dags att slå till. Mycket nöjd med min lilla HP.

Vi har som jag tidigare berättat haft besök av en japanska under julen. Det har varit väldigt roligt. Jag har aldrig träffat en så matintresserad asiat i hela mitt liv. Hon ville prova allt, och fastän hon var hälften så stor som jag höll hon min takt vid julbordet, och bland drycker. Mäkta imponerande!

Det har verkligen varit en skönt jul, mycket lugn! Förutom bidrag till datorn fick jag flera saker jag önskat mig. Bland annat min allra första orangea Le creuset kastrull till en samling som jag hoppas blir stor.

Nu ska jag försöka njuta så mycket som möjligt av de få dagarna som finns kvar på detta år.




Buon Natale


image56


Äntligen sitter jag här på min holme. Senaste veckan har varje dag känts som fredag. I lördags då jag vaknade var min första tanken "bara en dag kvar på jobbet" men nej, jag fick ligga kvar, för julhelgen var redan här. Softish!Julstämningen har sakta smugit sig på och nu är jag redo. Har inte haft någon som helst julklappsångest och allt har löst sig riktigt bra om jag får säga det själv. Jag älskar att handla julklappar!

Idag ska här faktiskt konstrueras ett pepparkakshus. Jag som älskar lego och att sätta ihop IKEA möbler tycker det ska bli superskoj.

Detta år har vi besök av min systers japanska vän. Varje tradition måste noggrannt förklaras och allting måste naturligtvis provas. Tycker det är jättekul!

Jag vill önskar er en riktigt skön jul!

************Stor kram*************



Ny garderob tack!!!


Jag är inte superintresserad av kläder. Tycker om att se hel, ren och snygg ut.

Imorse var en sån där dag då jag önskade att jag kunde byta ut hela min garderob på ett kick. Jag minns inte riktigt när jag köpte ett klädesplagg senaste men jag tror att det var nån gång i början av november. Det känns som jag har samma kläder varje vecka, dag in och dag ut. Jag är riktigt trött på dem. Bläää!

Gonna get me some new rags after christmas! Gotta get me some new rags!!!



Stringisar i julklapp


Läste i Metro att den norska miljöorganisationen Framtiden i våra händer rekommenderar folk att ge bort stringtrosor i julklapp. De är tillverkade av väldigt lite bomull, ett material som är resurskrävande, vilket gör dem miljövänliga.

Organisationen har alltså gjort en lista på miljövänliga julklappar, vilket är bra, visst.

Men kom igen!! Hmm ska jag ha dåligt samvete nu för att jag inte använder stringtrosor. Jag är mindre miljövänlig än stringtrosbärare. Det är ju så obekvämt.



Fylla 30 kanske inte är så farligt


........för tjena vilken 30-årsfest jag var på i lördags! Hur kul som helst. En härlig hemmafest med en massa underbara människor. Ont i hela kroppen dagen efter, men det var det värt.

Tack Ior, din gamle gubbe!



306,339,723

Jag är den 306,339,723 rikaste personen i världen och befinner mig bland 6% av de rikast i världen.

hur rik är du?

(fullt medveten om att det är mer än lönen som spelar in men, lite kul grej.)

läs artikel i DN



Igenkännande - tyvärr


Läste om läraren som blivit mördad på Örebro Universitet. Där har jag läst min oerhört välanvända utbildning, och blev lite orolig att det var någon jag visste vem det var. Och det var det. Har läst sociologi för Fuat Deniz och även haft honom som antingen handledare eller examinator. Det var ett tag sedan men det jag minns var att han var passionerad för sin sak och ödmjuk. Så ung, så onödigt! Det har berört mig.

Fan va det händer sjuka grejer runt omkring mig just nu. Nu får det vara nog säger jag och slår näven i bordet. Kan inte solen skina en dag, så att jag får fylla på lagret lite.



Känn medströmmen!


Idag när jag gick till jobbet var krafterna på min sida. Rödljusens frånvaro och bussens perfekta tajming gjorde att jag kom till jobbet på ett kick. Jag var i tid. Så många dagar som jag går samma väg och muttrar för att jag precis missar bussen och att alltid precis slår om från grönt till rött. Så härligt att medströmmen ibland!



High-five till mig själv i sängen


Ni vet hur man kan vakna under natten och inte vilja kolla på klockan för att se hur många ynka minuter som är kvar tills klockan ska ringa och det är dags att sparka igång en ny dag. Inatt vaknade jag och hade precis en sådan känsla. Jag gissade på att klockan var runt fem-sex nånting. Jag tittade på klockan: tolv minuter över tolv. Jag bokstavligen talat jublade, knöt näven och sa YES och somnade om med ett leende på läpparna. Natten har känts oerhört lång och jag vaknade och kände mig som en prinsessa.

Den ljuva sömnen kan ha att göra med nytvättade lakan. Helt  underbart!

Jag var verkligen i behov av en god natts sömn, med all den tankeverksamhet jag haft på senaste tiden.




Lyfte taket



Andra året i rad har jag och syster gett pappa biljetter till spelningar på Fasching. Denna gång var det 12-mannabandet Soulcompany som spelade. Och vilket ös det blev! De spelade deras versioner av gamla soulklassiker blandat med egen-komponerade låtar.

Sångaren gav ett lite drygt, egotrippat intryck, vilket inte passar vare sig i stora band eller med soulmusik. Jag var lite orolig till en början att det skulle förstöra, men han hade en grym röst som vägde upp mot det :-)

I slutet på första akten dedikerar sångaren låten till sin flickvän. Han ber henne resa sig upp så att alla kan se henne och sen går han ner på knä och friar. Hon sa JAAA. Tur för honom, inför den publiken.

Tror decemberbesöken till Fasching kommer att bli fler.




Födelsedagspirr


Jag är helt födelsedagspirrig i kroppen idag och det är inte ens min födelsedag utan  pappas.

image52


Det ska firas ordentligt idag och i helgen. Tjo!



Sis is back


Tjoho! Nu är systern min tillbaks i Sverige över jul och nyår. Får leka med henne i en hel måååååånad.

Välkommen hem!



Rubbade rutiner


Hallå...varje morgon ringer mobilen klockan 6.48. Jag trycker på snooze 6 gånger och sen sätter jag på TVn. Då börjar Home and Away som är alldeles ypperligt att vakna till. I pausen går jag upp och hämtar mina Weetabix och kryper ner i sängen igen. Efter H a A flippar jag till tv4 morgon för att se om det hänt nåt i världen, samtidigt som jag kliver upp och gör mig i ordning.

Detta är min morgon. Spännande va?

Men idag, till min förskräckelse, hade de bytt ut Home and Away, som för övrigt var sjukt spännande, med The Nanny. Vem f-n vill vakna till den där skrälande varelsen. Nej, ta tillbaks min australiensiska B-serie, NU!

image50




Weekend with friends


I fredags blev det goda viner, godare ostar och det godaste sällskapet. En toppenkväll helt enkelt!

Blev lite trött i huvudet dagen efter men det var bara att ladda om. Blev bjuden på en utsökt middag i lördags hemma hos Pinan. Hon körde glöggtema hela kvällen och inledde den med en glöggdrink beståendes av vodka, glögg och lime. Frisk drink att rekommendera.

Meny

Förrätt: skivad fänkål med färska fikon, getost och en honungsdressing

Varmrätt: Glögggryta med ris och sallad

Efterrätt: Kladdkaka med After Eight och Passionsfruktsgrädde

Utsökt som sagt.

Söndag var det adventsmys hemma hos Helle. Det var mysigt med adventsmys! Julmustpremiär blev det, och det är stort för en julmustoholic som jag.

Skön helg med polarna helt enkelt. Och äntligen är julnedräkningen igång. Jag har tänt första ljuset i min nyinköpta adventsljusstake och hängt upp min lysande snöboll i fönstret. Bring it on!


image49




The return of the blood orange


Äntligen är det dags för blodapelsiner igen. Åt min första igår. Så gott!

Fantastiskt i olika former - som den är, i färskpressad juice eller i fruktsallad.



RSS 2.0