Är inte Internet underbart


Jag har kommit att bli en riktig liten hobbydetektiv. Oj vad jag kan få reda på mycket om jag så behöver. Och ibland behövs det. Jag är en nyfiken, vetgirig varelse. Efter universitetsstudier är jag väl medveten om vikten att vara källkritisk. Och jag tar det i noga beaktande under mitt detektivarbete.

Vilka är mina favoritverktyg? Här är min topp tre lista:

Google.se - så klart
birthday.se
eniro.se

Det är lite creepy hur mycket man kan få reda på om man bara vill. Med siter som till exempel upplysning.se och ratsit.se kan du ju få reda på löner, anmärkningar, förmögenheter, civilstånd, kreditupplysningar.

Ingen går säkert helt enkelt!



Kommentarer
Postat av: maria

ja visst är dom ypperliga sidor för att va lite amatördetektiv! ;)men www.upplysning.se är en ännu bättre sida fast då kan man få betala för att få veta en massa grejor (har dock aldrig provat) vissa saker kan man få veta gratis där också..... hitta.se för adresser är också alltid bra!

2007-07-26 @ 11:34:25
URL: http://devilsndust.blogg.se
Postat av: maria

men oops betaltjänsterna på upplysning.se är visst bara om man ska inleda en affärsrelation med den man söker på... men men man kan iaf få reda på gratis om en viss person har ett företag el inte och dennes personnr...

2007-07-26 @ 11:36:29
URL: http://devilsndust.blogg.se
Postat av: Vero

Oj, redigerade lite i inlägget och la till upplysning.se medan du kommentera. Just med sådana sidor hoppas jag bara att de inte utnyttjas på fel sätt. Vart ska gränserna gå på hur mycket man ska få reda på? Jag vet inte.

2007-07-26 @ 11:41:12
URL: http://chillpills.blogg.se
Postat av: Eva

Tricky sida att läsa........man måste nästan vara lika klurig som du........men jag fixade det.
;D

2007-07-27 @ 00:03:59
URL: http://svammeleva.blogg.se
Postat av: Tyra i Vaxholm

Spännande läsning!

2007-07-27 @ 08:22:26
URL: http://waxholm.blogspot.com

Kommentera här:

Namn: (don't be a stranger)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0