Fabulous food and Crap cocktails


Igår var jag och åt middag på Den gamle och havet på Tulegatan. Två tummar upp (fler om jag hade fler). Åt tre rätter och mycket nöjd med alla tre. Det är inte ofta det blir fullpott.

* Crostini del pescatore - fyra olika små toast med bland annat rökt rom, sardeller och kycklinglever.

* Grillspett med jätteräkor, pilgrimsmusslor och marulkfilé (parmesangratinerad potatispuré samt kronärtskocka som tillbehör)

* Tartufo nero (mörk chokladglass) med maraschinodränkta bigaråer och rostad mandel

Därefter blev det några drinkar. Först tänkte vi att vi skulle testa Skybaren på Royal Viking. Schysst utsikt, crap cosmo! Fatta vad mycket bättre en bar blir om man har bra bartenders. Jag gick därifrån och tänkte: ok, been there done that.

Sen blev jag övertalad till att gå på Casinot. Tycker det är ganska tråkigt. Ingen skön stämning, alla lite på spänn och mitt upp i att vinna eller förlora pengar. Till råga på allt fick jag även där crap cocktails. Kan inte göra caipirinha och det säkra kortet vodka russian, är inte längre så säkert!

Oh well kan leva på matminnena bra länge!



DN-quiz vecka 26


Varje vecka kör jag DN-nutidstestet, och tävlar med några i min omgivning.

Denna veckas resultat:

4 av 7

Damn, var så nära att gissa rätt på några fler.
Måste kamma till mig!




Dagens låt som spelas på repeat i mitt huvud


Två dagar i rad har jag slagit på MTV på morgon och de har spelat Standing in the way of control med The Gossip. Jag diggar den! Skön. Kan få bli en av mina sommarlåtar.




Gul och blå


Frida Muranius var på TV 4 morgon i morse och uppträdde med sin omdiskuterad låt "Dunka mig gul och blå".

Första gången jag hörde den trodde jag inte att det var sant. Vad är det hon sjunger om och vill hon verkligen det hon sjunger om. Min direkta association till frasen dunka mig gul och blå är att bli slagen.. Men visst det kan ju  tolkas på olika sätt. Frida själv tyckte inte det var så farligt - hon menar många tjejer kan väl känna att de vill bli påsatta riktigt ordentligt  när de är ute på jakt på puben.

Bra är det väl för Frida att låten fått sådan bemötande, eftersom hon ska släppa sin skiva om en vecka.

Jag personligen känner obehag när jag hör den. Tyvärr har jag haft den i huvudet hela dagen. Vilken text att gå och småsjunga på!



Flytta molnen


Hur vore det om vi skulle ta och flytta detta ihärdiga regnandet till Kalifornien som står i lågor?
Tar någon tag i det?



Närmar mig mållinjen


Jag har fem dagar kvar på mitt godisvad. Ett vad som jag slog med Seb vid nyår. Ett halvår utan godis, den som bryter det får bjuda den andra på en resa inom Europa. Jag har klarat mig. Värre är det med Seb. Jag tänker hmmmm.... Istanbul. Dit har jag alltid velat åka. Andra heta alternativ är Budapest och Prag. Vi får se.

En lite resa till en annan kultur och miljö skulle sitta fint. Har längtat tillbaks till Italien hela dagen. Tror att det väcktes då dagens sommarpratare satte på en låt av Tiziano Ferro.




25 kronor färgklick


Köpte hem en hallonröd gerbera som står och tittar på mig på tv-bordet. 25 kronor sann glädje!

Vi-butiken på fleminggatan tycker jag har en hel del fina blommor och stort sortiment för en matbutik.



Nära och kära


Precis sett Nära och kära (eng titel Prime). Lite av en besvikelse. Inte precis det slutet jag önskade mig. Men det kanske det mest realistiska och bästa.

Söt kille som spelar i den, Bryan Greenberg. Första gången jag ser honom, men behöver inte vara den sista.

Men det blir nog bara två små chillpills för denna. Kommer inte lämna många spår bland mina filmminnen.


image12

Goodnight y'all!




Lila deltat brer ut sig


Shit...jag har hittat mina första åderbråck eller lila bristningar på benen. Nu är det downhill from here.

Har hittat det på flera ställen. Varför har de uppkommit just nu? och hur kan jag undvika att de brer ut sig och blir fler?



Midsummer madness



Ännu en lyckad midsommar i Vaxholm. Midsommar är en av mina favorithögtider. Bara samlas, äta god mat och ha kul tillsammans.

Detta år fick vi besök av tre tyskar, som fick lära sig vad midsommar är. Oh yes indeed!
En av tyskarna var riktigt oroliga till en början.
"Somebody told me we have to dance like frogs around a penis!"

Styrde upp en fem-kamp. Tycker om att leka på midsommar. Eller, jag tycker om att leka. Mest omtyckta grenen tror jag var skottkärra-slalom. Där en person sitter i skottkärran, med radio hörlurar  på och den som ska köra skottkärran har ögonbindel (eller cyklop med något mörkt i som vi hade). Sen ska de ta sig igenom en slalombana på gräsmattan. Skoj!
Andra grenar var:
* String Thing - äta godissnöre från tvättlinan utan att använda händer - some ugly faces!
* Alkoholkoll - fem olika sorters mörk starksprit och man ska gissa vilken som är vilken
* Luftgevärsskytte
* Sing as if no one is watching - Gissa artisten - komma på låtar av olika artister  (snott från Sing-along på tv) :-)


Jag plockade 7 blommor, men råkade lägga dem under min systers kudde istället - så inte blev det några ljuva drömmar här inte.



Sallader i sommar- hittat Stället


Jag har upptäckt en liten skön deli som gör dundergoda sallader. Min sommar  är räddad. Stället heter Fiesta Deli och ligger på Upplandsgatan 45. Fina charkuteri- och råvaror med härliga dressingar. Till det får man lite baguette (jag gissar på stenugnsbakad) och en hemmagjord färskost - som varierar från vecka till vecka.  Alltid kul att sitta och leka "gissa-ingredienserna". De har även baguetter och en gaspacho som fått två tummar upp av min gaspacho-älskande faster.

Alltid soft musik på också. Lite chillout, lite Alicia Keys, lite blandat!

Om ni är i krokarna för lunch- I say try it!




Back to Grönan


Om solen håller sig kvar över staden ser det ut som det blir Grönan för H-L systrarna ikväll. Tror att vi skippar åkband :-) men en och annan åktur får det nog bli. Personliga favorit är katapulten eller vad den nu heter. Sen finns det säkert nåt nytt och läskigt som jag måste prova.

När jag var lite var det obligatorisk med ett besök på Grönan varje år.  Oj vad jag var expert på att tömma hela min turkosa plånka och bränna alla mina pengar.



Kvitter i city


Första morgonen sen jag flyttade in till stan, som jag vaknar av fågelkvitter. Underbart att ha fåglarna kvittrandes utanför mitt fönster mitt i huvudstaden.



Stepp battle på vita duken


Jag och syrran var och såg Stomp the yard igår. Stora dansfilmfantaster som vi är, har vi länge planerat att se den. Har försökt undvika recensioner, men fått ta del av en och annan negativ kommentar.

Filmen handlar om DJ som efter några tragiska händelser får flytta till sin morbror och moster för att få bukt på sitt liv. Han flyttar från hiphop battles i NY till stepptävlingar i collegemiljö. Och visst finns det en tjej med i filmen. En tjej, April, som redan är upptagen, men som om det ska stoppa huvudpersonen i filmen.

Har ingen koll på steppkulturen som filmen utspelar sig i. Mycket rena moves, taktfasta gruppkoordinationer med mycket rytmer.

Ett plus får den för att den fick mig att sitta i stolen och rycka i takt till musiken. Några riktigt schyssta moves.
Ett plus för att den fick mig, och stora delar av salongen att skratta ibland. Ne-Yo får spela komikern i filmen.
Ett minus för den corny-a sekvensen med Heritage Hall.
Ett plus för att det inte är helt fula killar att titta på.
Ett minus för att filmen utspelar sig på Truth University. Vem döper ett universitet till sanningens universitet. Kom igen!
Ett litet minus för musiken. Visst helt ok, men inte så att man går därifrån och musiken fortsätter spela i huvudet. Tycker det är ganska viktigt med dansfilmer.


Filmen får totalt:
image11

Den kommer att inhandlas till min dansfilmssamling!





Helgens citat


Tillbaks efter en skön helg till havs. Det är så kul att segla. Sol på lördagen och regn på söndagen. Sol är att föredra men vilket väder det än är så är det superkul! Helt slut nu dock, friskluftsförgiftad!

Helgens citat måste vara min pappas. Vi sitter och diskuterar kändisskap och kändisar och hamnar på Madonna och hennes framgångar. Pappa är inte hennes biggest fan och kläcker ur sig:
 
"Madonna är ungefär lika sexig som en dåligt cuprinolad stolpe"

Snacka om osexig.


O ja...det blev ett dopp i helgen med. Det var ju över 15 grader (hela 15.6). Väldigt uppfriskande!


 


Stiltje...

...på bloggen under helgen. Det är dags för premiärhelgen för i år till havs. Jag ska ut på böljan den blå. Ska vi se om min nyvunna kustskepparexamen kan vara till någon nytta.


Trevlig helg!

Hack-y sack, ha-cky sack...Freddie Prinze Jr i sitt esse


De ska visa "boy mets girl, boy gets girl, boy hurts girl, boy gets girl anyway"-filmen She's all that. Härlig high school film med den klassiska total-makeover twisten. Sett den förut. Perfekt film att somna sött till.

Oh, kiss me beneath the milky twilight....tralalalalala
Six pence none the richers contribution to the movie


Opps, måste kila - det börjar ju!



Jag är en tvättoholic


Är jag ensam om det?

Tycker jag tvättar jämnt. Och inte är det schysst mot mina kläder. De blir lidande. Verkligen lidande. Mina svarta kläder visar sin missnöjdhet genom att bli grå.

Men vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta problem. Hjälp!



Sallad improvised


Ska vara borta under helgen, så det fick bli till att tömma kylen till middag. Det resulterade i en ganska god sallad till middag.

♦ Paprika - som jag vänt i olja och haft i ugnen
♦ Körsbärstomater - som jag vänt i balsamicovinäger och haft i ugnen
♦ Scharlottenlök - som fick ligga i ugnen med tomaterna
♦ Fetaost
♦ Gurka
♦ Romansallad
♦ Turkisk yoghurt - bara lite


Lite dressing av:
lite senap - lite honung - lite olivolja - lite rödvinsvinäger 
- lite peppar - lite havssalt - lite örtagårdskrydda


Nu har jag i alla fall ätit upp my veggies!




Och så kom regnet.....


Det var verkligen dags för lite regn. Känns som att det hängt i luften flera gånger de senaste veckorna utan att ösa ner. Nu är blommorna glada. Gick barfota ute på landet och det var som att gå på en spikmatta. Så kan det ju inte vara redan i juni.

Men nu får det gärna försvinna ett tag igen.

Övning i no stress


Jag fick testa på mitt lugnare jag redan nu i eftermiddags. Gick och kolla lite i affärer. Till slut befann jag mig i provrumskön. Jag stod där ensam längst fram, men jag svär att jag stod där i tio minuter och vänta på min tur. Det var så att personalen kom fram och frågade: Är du säker på att alla omklädningsrummen är fulla? Oh YES. Men ta det lugnt Vero, inget att stressa upp sig för...hmmm de spelar musik...hmm dålig musik....hmm vad ska jag äta till middag...inte bli sur nu, snart är det din tur. Undvik suckandet!!

Det gick ganska bra. Ska jobba vidare på det här.

varför så bråttom


Senaste dagarna har jag kommit på mig själv bli riktigt irriterad över att det går så långsamt. En tjej framför mig i matkön ville betala sin Billys panpizza med småmynt, som hon stod och matade i den lilla maskinen. Av det blev jag jättestressad. Samma sak då jag ville gå upp, inte stå stilla, i rulltrappan i tunnelbanan. Någon stod i vägen och jag blev irriterad.

Blir arg på mig själv att jag så lätt blir sur över att jag förlorar några sekunder. Samtidigt avskyr jag när folk står och flåsar mig i nacken. Måste börja relalalaxa.

The Constant Gardener


Har precis sett The Constant Gardener. Den har legat och väntat på mig i min dvdhög och äntligen fick jag ro och lust att se den. Var film kräver sin typ av humör. Idag var dagen.

Filmen handlar om hur makt och pengar vinner över värdet av människoliv - ett inte allt för ovanligt men intressant tema. Denna gång handlar det om bland annat läkemedelsindustrin versus fattiga människor i Kenya.

Ralph Fiennes spelar Justin Quayle, en brittisk diplomat som flyttar till Kenya med sin fru Tessa (Rachel Wiesz). Tessa, en passionerad hjälparbetare, får i sin kamp reda på saker hon inte borde få reda på och det kostar henne hennes liv. Justin, helt ovetande om hennes upptäckter, vilar inte förrän han fått fram sanningen om Tessas bortgång och de bakomliggande faktorernna. 

Fiennes gör ett, som han så ofta gör, riktigt bra jobb och så även Rachel Wiesz. Filmen är inte hela tiden i kronologisk ordning utan hoppar fram och tillbaks. Det gör att det tar längre tid att pussla ihop bitarna. Jag tycker inte om när denna typ av film är för förutsägbar.
Filmen får:

image10


Kände igen en låt som var återkommande i filmen. Kothbiro - av Ayub Ogada från Kenya. Den finns med på Putomayoskivan  "Music from the Coffee Lands", en av mina pluggskivor som alltid sattes på då det var dags att plöja igenom böckerna. Brought back memories, as music so often does.

Dance for me


När jag gå till och från jobbet lyssnar jag alltid på The Voice. Flera gånger har jag gått och fantiserat om att hela min omgivning ska pausa och börja dansa i takt till musiken jag hör i lurarna. Så som de alltid gör i musikaler. MEN DET HÄNDER JU ALDRIG! Kom igen nu, spontandansa lite!

jag vill inte....


jag ska till tandläkaren imorgon.....gaaaaaaah!

Jag och min bettskena har inte varit vänner det senaste halvåret, och det kommer nog märkas.

Baksmällebrus...en flopp


Brudarna och jag har i helgen gjort ett litet test. Vi testade baksmällekuren Revigör som du hittar på disken på pressbyrån. Du ska ta en brustablett innan du börjar dricka, en innan du går och lägger dig och en på morgonen efter. Vi inledde testet med en viss skeptisism men även hopp och nyfikenhet. Men - det funkar inte. 3 utav fyra av oss mådde sämre efter att ha druckit den sista, morgonen efter. Vi kände oss alla illamående, och det var inte på grund av alkoholkonsumtionen kvällen innan. Jag rekommenderar det alltså inte.

Gråterskan


Jag har precis sett filmen Frida för tredje gången. Det är en av mina favoritfilmer. Den är så vacker, så känslofylld och så kreativ. Det spänner i lungorna och gör ont i kroppen av den lidelse och passion som finns i filmen. Härlig musik och underbara färger. Right up my alley!

Vilket liv. Den handlar ju om konstnärinnan Frida Kahlos liv och jag undrar hur verklighetsbaserad den är. Jag har hört att Salma Hayek är mycket vackrare än den verkliga Frida, och att det skulle ge en skev bild.



Ekno surprise


Sjukt skön helg på en holme, ute i havet, i det vackra vädret!

Runt elva-snåret var vi som mest kreativa och skapa en ny drink som vi döpt till Ekno Surprise.

* Bacardi
* Fanta Pineapple/grape
* Tranbärsuice
* lime
* frysta hallon

Mycket förfriskande drink passande nu under sommaren.

Igår blev det både premiär-grillning och premiär-badande. Jag, som tycker om att leka med verktyg fick äran att skruva fast badstegen så att vi kunde bada. När jag var nästan klar lyckades jag tappa skiftnyckel i sjön. Så typiskt, och jag var tydligen inte den första som gjort det där. Så det var bara att sätta på sig cyklopet och hoppa i plurret. Det var riktigt kallt till en början men efter ett tag var det riktigt skönt. Jag är ju fisk och trivs bäst i vatten!


Lugna gatan



Det blir lugna gatan ikväll. Jag och brudarna ska åka ut till en av tjejernas landställe imorgon för lite sol, premiärbad, go mat, go dryck och mycket snack. Ska bli grymt skönt att komma ut ur stan lite.

Det blev en bento-låda till middag på Nam Kang på Birger Jarlsgatan. Tycker de gör en schysst bento. Synd att de har massa vägbygge och så precis utanför. Lite stökigt.

Har verkligen längtat efter att få sitta ut och njuta på sommarkvällen. Nu är tiden kommen! Det var första middagen på balkongen igår, of many to come!

Perabo

Och visst ja...
 
Var nog lite trött igår. Kom på att jag visst hade sett Piper Perabo, ganska nyligen. Jag och syrran hyrde Imagine me & you. Där  spelar Perabo Rachel, en tjej som vid sitt eget bröllop blir kär i den kvinnliga blomsterleverantören. Rachel kämpar emot sina känslor, men jag tror att ni kan gissa hur det hela slutar. Något lam film, och min åsikt om Perabos talanger kvarstår.
Det var bara det.


T.G.I. Friday


Snart är det dags för after work!


Jag längtar ut i solen!
Have a beautiful evening  y'all!

Do we serve water in this bar?


Titta vad jag hitta att somna till...Coyote Ugly på 5:an...sweet!

Undrar vad som hände med huvudrollsinnehavarna. Inte sett dem i något efter denna.
De som gjorde ett sånt strålande jobb (hint: this is me being ironic!)



Dofternas återvändo


Nära där jag bor finns en stor vacker häck av vildrosor. En gudomlig doft att få ta del av på väg till jobbet. Precis samma doft som mormor hade utanför sitt fönster då jag var liten.

En ska jag älskar med sommar (one of many) är att det doftar.  Och luktar för den delen.  På vinter sväljer snön mycket av dofterna. But now they're back!

Rund, go och lycklig - Tori a.k.a. Donna is back


Hade svårt att somna igår. Måste varit latten jag drack efter bion. Slog på burken och fastnade en kort stund framför Jay Leno. Kvällens gäst var Tori Spelling. Har inte sett henne på ett tag, förutom några bilder i skvallerpressen då hon precis gift sig med McDermott. Nu är hon ett barn, några kilon och ett bed and breakfast rikare. Idag driver hon, tillsammans med sin man, Inn Love. Vilket namn - cheeeeeesy! Hon städar, lagar frukost och hela kitet. Stor förändring - men mot det bättre är min gissning! Verkar i alla fall väldigt nöjd med tillvaron.

So far so good - här kommer det tragiska....

Som var och varannan B-kändis görs nu en dokusåpa om deras liv på  Inn Löööööööve.

Undrar hur lång tid det dröjer tills vi får se det i Sverige?

Vad går upp mot en snygg man i kostym?


Är precis hemkommen från en förhandsvisning av Ocean's 13. Jag såg de två första filmerna precis när de kom ut, alltså för ett bra tag sedan. Vad jag kan komma ihåg tyckte jag bättre om Ocean's 11 än Ocean's 12, så jag gick idag med inte så stora förväntningar. Jag blev positiv överraskad. Visst fanns det en förutsägbarhet i den och intrigen är något tunn. Det fanns flera humorsekvenser och fyndigheter som skapade en våg av skratt i salongen. Personlig favorit är när Rusty (Brad Pitt) kommer på Ocean (George Clooney) med tårar i ögonen framför Oprah. Känner man igen sig eller?

Det ju en fiiiin rollista som gör ett bra jobb med bla George Clooney, Al Pacino, Andy Garcia, Brad Pitt och Matt Damon.  Ingen av de kvinnliga skådespelarna från de föregående filmerna är med men in kliver Ellen Barkin.


Humor, skön musik och lite action för att inte glömma snygga män i kostym blir lika med:

image3



Jag älskar att få se filmer innan alla andra gör det - innan snacket börjar gå..



Ansiktsboken - vilken underbar grej!


Jag har nyligen upptäckt, eller blivit uppmana att joina facebook. Det är ju hur kul som helst. Man blir smått beroende till en början ska jag säga. Här sammankopplas du personer du hänger med, men även människor från back-in-the-day. Skitkul!


Go Sweden


Idag fick jag sova extra länge, för idag är det Sveriges Nationaldag. Varje år denna dag infaller tänker jag på vad det innebär för mig. Jag är stolt över Sverige. Inte i närheten av allt - men mycket.  Jag bor i huvudstaden och fylls av nöjdhet varje gång jag ser ut över stockholm.

Det är mycket prat i media om att vi svenskar är dåliga på att fira denna dag. Eftersom det är det snacket som går så känns firandet påtvingat. Vi svenskar är tråkiga som inte firar, nu ska vi minsann visa alla - hysteri uppstår.

Jag började dagen med en härlig svensk frukost - ägg och kaviarmacka, kaffe och fil med jordgubbar. Hinner aldrig äta ordentlig frukost på vardagarna.  Jag satte på tvn för att inta denna frukost och överallt pratas det om att det är Sveriges nationaldag. Svenska flaggor pryder tv-rutan på flertalet kanaler.

Allt jag vet är att  jag ska ut i solen idag. Jag är ingen soldyrkare men har ju suttit och tittat på den genom persiennerna på jobbet  i flera dagar. It's been calling me.


Så här ligger det till


Chillpills* ska vara mitt sätt att ta paus från  kaoset. Det kaos som befinner sig i mitt huvud och i min värld. Visst uppnår jag stundtals harmoni, men det är svårt att behålla den.

Jag tror innerst inne att jag trivs bäst i kaos, mitt upp i ett stort härligt kaos.

Jag ska plocka ut godbitarna - jag lovar.

Vi får väl se vad som komma skall!


RSS 2.0