Lite Professionell Wrigleys Extra



Wrigleys har kommit ut med Extra drops PRO. Hör ni det, PRO!

Fast jag måste erkänna att jag fallit för Caramel Mint smaken - karamell med xylitol i mitten. Det är lite pro över den.

Och ja, jag har fortfarande godisförbud men det är ju halstabletter vettja. Och jag har minsann lite ont i halsen *host host*.


image78




Vaken nattlig timma

Avskyr att vakna vid fyrasnåret på natten och inte bara kunna byta kudde, vända mig om och somna om. Det är under denna timme jag är som mest kritisk mot mig själv. Jag kan vara brutal i mina tankar och är definitivt min egen största kritiker. Det är för det mesta inte positiva tankespår jag väljer utan maler på om sådant som känns otillfredställande och ångestfyllt i mitt liv. Det kan kretsa kring de stora sakerna som jobb, boende, kärlek, vänskap och mål.

Vad är det som gör att det blir så? Inte blir jag mycket klokare, vad jag vet, och inte minns jag de smarta svar och lösningar jag klurat fram. Eller är det så att de ligger sparade någonstans där inne och puttar mig åt något bra håll vid vägval.

I slutet av timmen är jag oftast mättad. Då lyckas jag byta spår och tänka på något eller någon som gör mig glad och jag kan somna om.

Den vakna nattliga timmen kommer inte ofta men det är tröttsamt när det sker. Jag antar att det händer för att det finns ett behov. Det jobbiga är att solen inte skiner då jag vaknar.



Till Brighton, SUPERsnart!


Nu är det bara några dagar kvar, för på lördag ska jag fly landet och hälsa på systeryster i pubarnas land, England. Och tycker verkligen om Brighton - skön studentstad vid kusten. Längtar så det gör ont. Ska bli så skönt att komma bort lite. Lite ombyte à la miljö och kultur. En vecka av festande, softande, öldrickande, promenerande, shoppande, dansande!

Och under min resa tänkte jag ta klivet från den 27 till 28 år. Fast jag har känt mig som 28 sen i november. Vet ej varför. Men jag känner mig helt lugn inför det.

Har fått beställningslista från syster och hennes japanska vän. Jag ska inhandla de svenska delikatesserna:

  • Wilmas knäckebröd (två förpackningar rosmarin och en sesam)
  • Wasa's fullkorn (det rektangulära)
  • Wasa's gourmet (det runda knäckebrödet)
  • KARAMELLKUNGEN 
  • Ett påskägg

  • Bra, nyttig balans va?


    Till Brighton ska jag, SUPERsnart!



    Ett halleluja-moment, eller inte?


    Läste precis att den nuvarande idol-juryn beståendes av Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz ska bytas ut. Jag undrar hur det kommer att tas av Idol-fansen. Jag tycker att det har varit en bra jury och i dagsläget kan jag inte komma på en tänkbar jurykonstellation som kan regera, men vem vet?

    Utan juryn - står eller faller Idol?

    Jag har, och kanske har jag varit ensam om det, saknat Clabbe i juryn.

    Vi får se vad som händer.
     


    Frukost


    Då och då hyllar jag den underbara måltiden frukost. Nu är det dags igen.

    Det finns (nästan) inget bättre än att vakna upp på en ledig dag och i lugn och ro få äta frukost. På helgerna får Weetabixen en paus och jag tar mig tid att koka kaffe och göra smörgåsar. Till det gärna med mumsiga pålägg. Idag blev det även lite färskpressad blodapelsinjuice.

    Länge lever frukosten!



    Det här med kroppar alltså


    Satt utanför träningssalen på friskis igår och tänkte på det här med kroppar. Det finns inte många som har snygga kroppar. Kanske inte kan utgå enbart från friskisbesökare för min studie men ändå. Jag tror jag såg en snygg kropp under mina 20 minuter av studerande. Även de som är smala (något som jag gärna skulle prova på själv) är ju inte snygga i kroppen. Ingen häck, inga bröst, konstiga former, taskig hållning, putar lite här och putar lite där. Det är fan så svårt att få en riktigt snygg kropp. Det hela handlar om proportioner. Och tänk vad alla jobbar hårt på det. Och tänk vilka krav alla har på sina kroppar.

    Gick därifrån och tyckte bättre om min kropp. Och det är väl bra att det händer ibland :-D

    Nej, jag tror att man (läs jag) ska lägga om fokus till att motionera för bättre hälsa och inte för att komma i en mindre klädstorlek. De går ju hand i hand men jag tror det är bättre för lilla hjärnan.



    Lösningen till mina frusna fötter



    Ett glas portvin....funkar fin-fint!

    Thank you Sandeman!



    Det ilar i skelettet...

    ....och jag ryser i hela kroppen av blotta tanken att återvända till min lägenhet idag. Det är så fruktansvärt kallt.

    Ventilnissarna var där för två veckor sedan och sedan dess har det varit storm och frostvarning hos mig. Tur att jag varit husvakt så att jag fått sova någon annanstans och tina upp. Och tur att jag har någon som värmer mig ibland.

    Jag går runt i mina dunsockor och min blåa extra-exTRA-eXTRA LARGE Triple 5 Soul hoody som jag vunnit i en dajm-tävling för länge sedan. Försöker hålla kroppstemperaturen uppe genom stora koppar te och heta chilirätter.

    Om jag bara visste hur jag skruvade upp elementen ordentligt. Inga pedagogiska pilar där inte. Har vridit och vridit men aldrig kommit till nåt slut. De är ganska varma och det hjälper ändå inte.

    Jag saknar mitt (eller vårt) gigantiska badkar på Studentgatan, Bambolina.

    Jag tror att det får bli till att kontakta värden.




    Två stycken "jag vill också dit"


    #1   Jag fick se Papa Dees program idag, och han var på Jamaica. Så coolt - lite reggae, lite dancehall. Och återigen, skönt program. JAG VILL OCKSÅ DIT!

    #2  Fick ett kort och koncist mejl från mina föräldrar som återigen lämnat stormiga Sverige i februari för äventyr ute i världen. Idag har de varit vid Taj Mahal. JAG VILL OCKSÅ DIT!


    My time will come and until then I'll be travelling 7 laps around the world in my mind!





    Hattrick Alicia


    Three nice goals in my books!

    Har precis lyssnat på Alicia Keys senaste album. Måste införskaffas till samlingen. Tycker nya skivan är jätteskön. Jippi, mer bra-ig musik!
     
    Synd att jag missar konserten, jag är i Brighton då (which btw is going to SO much fun). Jag önskar att jag fick se Alicia i en lite mindre lokal, typ Berns eller nåt. Lite mer intimt och lite mer live känsla.



    Movies in the name of love

    Imorse på the Voice diskuterades vilka romantiska filmer man borde hyra denna dag i kärlekens tecken. Förslag som När Harry mötte Sally, Notting Hill, Hitch, Pretty Women kom upp. Tog upp samma fråga med chefen på jobbet och hon sa bland annat Borta med Vinden, Den engelska patienten och Brokeback Mountain.

    Jag tycker ju om kärleksfilmer och har under dagen funderat på filmer med detta tema som jag skulle rekommendera. Mycket svårt, för det finns så mycket men jag kom fram till följande:

    Pride and Prejudice - tycker om både den  BBCs långa version och den senare versionen med Keira Knightley.

    The Holiday - Fyra sköna personer vars liv flätas samman. Fyra sköna skådespelare. (Jack Black, Kate Winslet, Cameron Diaz och Jude Law)

    The man who cried -  Film  från 2000 med Johnny Depp och Christina Ricci. Ricci spelar en rysk flykting som tar sig till Amerika och blir förälskad i en zigenare som arbetar med hästar.

    Love Actually - massa små kärlekshistorier i ett.

    Och några romantiska komedier som jag skrattar högt till (härliga repliker att memorera och återanvända):

    - Hur man blir av med en kille på 10 dagar
    - Hitch (as mentioned above)
    - Bridget Jones
    - Och så kom Polly


    Bara några förslag!
    Ha en skön alla hjärtans dag!




    Death by garlic


    Det känns som jag håller på att bli sjuk. Glöm nu inte att jag har en släng av hypokondri. Men alla är sjuka. Och jag som var så grymt nöjd med att ha varit frisk så länge. Nu gör jag allt i min makt för att förbli frisk. Chili, citron, apelsiner, te, grönsaker, Kanjang och VITLÖK. Har ätit hur mycket vitlök som helst känns det som. Tur att jag har isolerat mig ute i Vaxholm. Men kan man äta för mycket vitlök? If the answer is yes, please let me know soon! Before its too late!




    Papas kappsäck

    Såg ett avsnitt av Papa Dees reseprogram igår. Han var i London och Bombay. Skönt program av en skön kille. Riktigt roligt att han har ett musikspinn på reseprogrammet. Two things I love in life - music and travelling. Måste fortsätta se dem. På torsdag kommer nästa avsnitt och då ska vi till Jamaica. Får se om jag ska St Valentine-a eller se det. Eller kanske både ock. ;-)

    Rekommenderas skarpt! De avsnitt som varit finns att se på svt.se.

    image77




    Liten bit av våren


    I helgen har jag stött på vårens tecken. Jag har hittat den lilla snödroppen som tittat fram och hört vårfåglarna kvittra. Jag röstar för en tidig vår!



    Dos av det gulliga


    Så här på söndag kände jag att jag behövde en dos av gullighet och lösningen fick bli valp-del på Blocket. Funkar varje gång. Så mycket söta små valpar, och en del fulsöta.

    Nu är jag riktigt mättad på gullighet.



    Presidentkandidater så man kvävs

    Håller ni inte med om att media går lite för lång när det gäller rapporteringen av presidentkandidatsvalet i USA. Jag vet att USA är ett mäktigt land, och dess ledare får enorm makt. Visst är det intressant att få se vem som vinner, men jag behöver inte en minut för minut rapportering.

    Valet är i höst, kandidaterna ska väl annonseras nån gång i början av sommaren. Varför får det så otroligt mycket utrymme nu?

    Basta così!





    Reflektioner från friskis


    Har varit och tränat på friskis igen. Härligt ont i kroppen nu. Insåg att jag verkligen inte är van vid att kunna se på folk när jag tränar. På dansen står vi alltid framför en spegel och kollar mest på oss själva för att få till örelsen perfekt. På friskis står jag helt plötsligt i mitten av hundra hurtiga, härligt klädda människor i alla åldrar och former. Det är för mycket för nyfikna lilla jag. Har ju fullt sjå att titta på alla andra. Och roligt är det!

    Fortfarande på tok för mycket skuttande, men det är kanske en vanesak.



    Imorgon är det SEMLA



    image76




    Gamle farbror


    I lördags firade vi käre gamle farbror Göran som fyller 50 år idag. Det var ett riktigt hallaballooooo! På dagen var det öppet hus med mycket släkt och människor från bland annat Görans jobb och jaktlag, cirka 70 personer. Det var en buffé med bland anant en marinerad oxfilésallad som var ljuvlig. Sen på kvällen var det bara att ladda om för då var det tre-rättersmiddag med vänner och bekanta - 55 nya glada ansikten att ha kul med.

    Jag kom ditt klockan tjugo i tre på eftermiddagen och jag och min familj stängde dansgolvet 12 timmar senare. Vi dansade hela kvällen. Det syntes ju tydligt var jag har ärvt mitt dansande ifrån. Och gamla Bettan som inte trodde vi skulle dansa!!!

    Tycker verkligen om att gå på fester med folk i alla olika åldrar. Kan säga att det blev en hel del glada fulla människor. Några fumla och föll. Men vad vore en 50-årsfest utan lite action!

    En mycket rolig tillställning och jag tror käre onkel var nöjd. I alla fall om man tittar på korten.

    Söndagen var jag rejält trött men inte så farligt bakis. Tillräckligt pigg för att ta mig ut på stan och handla en jacka och lite grejer från Clas Olsson till dator. Jag diggar verkligen CO, så mycket att titta på, så mycket fiffiga grejer. Sen var det bara hem och däcka i soffan.



    RSS 2.0