Big belly -- Sushi -- Big no no

Jag var ute och käkade lunch med kollegor i veckan,v arav en är gravid. Vi gick till en sushi restaurang och hon fick beställa mamma sushi. Jag vet att man inte ska äta sushi när man är gravid, men jag har aldrig riktigt reflekterat över det nå närmare. Men jösses, hur ska jag klara mig, om/när jag blir gravid? Jag som äter sushi ungefär en gång i veckan. Sushi är verkligen en sådan sak jag kan få cravings för.

Kanske inte behöver börja oroa mig riktigt än, men ändå...

Favoritsushiställe: Sushi Ki Mama på Observatoriegatan
Sämsta sushin jag ätit: Lidingö Centrum




Jag+Finlandskryssning=sant

Det trodde jag aldrig men idag bär det av på en 24 h kryssning till Åbo. Måste väl ta det lite lugnt eftersom jag fortfarande återhämtar mig efter sjukdom, men lite busig får jag väl vara.

Ska bli lite roligt faktiskt. Jag har så länge jag kan minnas varit väldigt anti det hela med finlandskryssning. Har en bild i huvudet av människor i alla åldrar som skuffar runt till Linda Bengtzing mm. Mycket stök, mycket fylla, mycket dålig musik. Har aldrig riktigt sett mig själv i den bilden. Men jag tror jag har en väldigt fördomsfull bild. Vi får väl se, I will report back to you.

Simma lugnt ;-)



Stort GRATTIS åt två håll idag

GRATTIS # 1

Till min käre vän Seb som fyller, japp jag tänker skriva det, 29 år idag. Ibland, kan jag säga, skulle jag lugnt gissa på att grabben var 7 år, så som han beter sig. Samtidigt som han kommit jäääävligt långt på 29 år. Bara att köra hårt,och ha kul hela vägen.

GRATTIS # 2

Till min allra käraste syster som idag har skrivit sista tentan på universitet, for ever and ever and ever! det var länge sedan jag hörde henne kvittra sp som idag då hon ringde efter tentan. Härligt med frihet!

Hoppas ni båda får sköna kvällar på olika håll, och vi ska minnsann fira riktigt ordentligt snart!!!!



Kiwisyster på besök

Har haft besök i helgen av Renee, som var min värdsyster i Nya Zealand för 10!!!! år sedan. Hon var här i helgen med sin amerikanske fästman Fil. Jätterolig helg med bland annat Strandbryggan, promenader, Icebar, Nordic Light bar, sillunch och båttur Vaxholm-Stockholm på agendan.

Men jösses vad med frågor om Stockholm och Sverige de hade. Frågor som jag verkligen intehar koll på - skatter, industrier, folkmängd, byggnader. Jag skämdes lite. Undrar var jag ska börja för att få koll på sånt.

Det var komiskt när vi satt på Strandbryggan och spana in människor. Det är ju en vis typ av människor som hänger där. Fil konstaterade snabbt att de flesta hade backslick. Sjukt mycket snygga solbrillor. Ett plus till musiken.

De tyckte att Stockholm var så väldigt rent. Sedan tyckte de att det var härligt att det var många mammor ute med sina barnvagnar. De konstaterade att staden var tillgänglig för alla vilket de inte upplever i London där de bor.

Underbart väder bjöd vi på också. Vi gjorde ett bra intryck på dem och de kommer säkerligen tillbaka. Eller det är ju självklart, jag är ju här :-D




Holy crap vilken smärta

Tjo...long time, sorry!

I'm in pain!! Har urinvägsinfektion för första gången in mitt liv. Hoppas verkligen att det blir den sista gången, för fy fan vilken smärta.

Jag är i och för sig självdiagnostiserad men läkaren ska få säga sitt imorgon, och ge mig drooooooooooooooooger.

Nu ska jag krypa ner under täcket.



Det fan inte lätt alla gånger

Jag är nere i en svacka. Trött hela tiden, tänker för mycket, tänker för lite. Jag vet inte varför. Jag vet inte riktigt vad det är som ska få mig ur den här svackan heller. Men jag väntar med spänning, för det är fan inte roligt här nere.

Lite sol skulle kanske vara bra till att börja med.


DJUP SUCK



Framtida konserter


Jag har två konserter inbokade i sommar än så länge och jag längtar.

Första ska jag gå och se Erykah Badu på Berns den 26 juni. Tycker hon är superskön. Har lyssnat in mig lite på hennes nya skiva New Amerykah and I digg it!

Den andra konserten som är inplanerad är Gnarls Barkley på Nalen. Jippi! Jag älskade deras förra skiva, heeeeela skivan. Jag lyssnade på den i bilen mellan Stockholm och Örebro en hel vår. Underbar bilmusik, fastän den kanske fick mig att köra lite fort ibland. Bad!!! Har precis köpt The odd people. Jag hoppas på att det kommer bli CRAZY!



Tequila Bandera


På valborgsmässoafton träffade jag en kille som hade bott i Mexiko. Vi började prata tequila och han sa att det bästa sättet att dricka tequila är "alla bandera". Tequila Bandera består av en shot tomatjuice (kryddad), en shot tequila och en shot limejuice. Färgerna på shotsen är de samma som de i den mexikanska flaggan. De ska drickas i den ovannämnda ordningen.

Jag blev väldigt nyfiken på det hela och igår fick jag möjlighet att testa det. Yummy, yummy in my tummy! Jag som inte ens är speciellt förtjust i tequila (druckit för mycket en gång för länge sedan på Dalarö) eller tomatjuice för den delen tyckte att det var jättegott. Try it!

Salute!





Sniffat syrén

Idag har jag hittat blommande syrén för första gången i år. Ljuuuuuuuuuuuuuuvligt, är det enda jag har att säga.

Och som en liten bonus denna dofternas dag hittade jag på väg hem en ginstbuske. Ljuuuuuuuuuuuuuuuvligt, är det enda jag har att säga.

Keep it coming!



Bakis - noooot good, man, noooot good


Fasen va jag blir arg på mig själv dagen efter festande. Jag ödslar ju en perfectly good day. Jag skulle ju gå på visningar, äta glass och njuta av det vackra vädret. Istället sitter jag här i soffan med täcket på, en stor balja kaffe och balkongdörren på vid gavel. Somnade precis till filmen madagaskar och cravar junk food.

Jag vet dock att jag kommer att vakna vid halv fyra tiden, och då slår lat-ångesten till och jag kommer att börja storstäda. Så jag sitter i princip och väntar på det.

Om man ser det på det sättet så är det faktiskt bra att jag är bakis, för jag behöver städa.

Hmmmmmm. Total vändning.

Det var en mycket trevlig afton igår, må jag säga. Först korvgrillning och Stina-firande i Luxparken och sedan singstar för hela slanten.


En parentes

Låtar jag diggar just nu:

Lykke Li  - I'm good I'm gone
Estelle feat. Kanye West  - American boy (kan bli en sommarfavorit)

Later, gott folk!



Härliga Hibbe

Jag har en så fin hibiskus i mitt köksfönster. Den har vilat hela vinter och nu är den igång igen. I morse när jag kom ut i köket stod den där med en nyöppnad rosa-röd blomma. Puts a smile on my face. Det är nog en av min favorit-inomhus-blommor. Ja, jag vet att de växer utomhus på vissa delar av jordklotet, men TYVÄRR inte här.



The return of Super Mario

Nu har Super Mario varit bort i FEM veckor. För mig är det lång tid, längsta faktiskt.

Våren har ju anlänt medan han varit borta.

Idag kommer han äntligen hem, äntligen! Skulle varit igår om det inte var för det dumma dumma flygplanet som inte vill komma hem hit!

Jippiiiiiiiii!


 

Dax att preppa båten


I torsdags var jag uppe i båten för första gången. Den ligger fortfarande på land och ska få åka ner i sjön nästa helg. Det är dags att putsa och feja. I torsdags tog vi av det stora vintertäcket, demonterade ställningen och tvätta borta all avgassmuts.

Det  ska bli så skönt att få ut och guppa snart.

Stockholms skärgård är magnifikt.



Shopping inte min grej helt enkelt


Det gick ju inte riktigt som jag ville i onsdags då jag så laddad begav mig ut på stan med full plånbok. Jag kom hem med........INGETING! inte ett par skor, ingan kläder inte ens lite smink eller nåt smycke.

Men jag gav inte upp. Det var bara på att hoppa upp på hästen igår igen. Och vad kom jag hem med.....ett par skor. Efter två och en halv timme i Kista Galleria kom jag hem med ETT par skor. Fattar inte riktigt vad som har hänt med mig. 

Men jag ger inte upp. Idag tänkte jag ta en sväng till Täby Centrum innan jag åker ut till V-holm för att firar kusinerna.

Wish me luck people, wish me luck!



Rubbad sömn - men de fick bovarna

Vaknade mitt i natten av att det cirkulerade en helikopter ovanför oss. "Vem fan är ute och flyger nu, åk hem och lägger och stör mig inte" muttrade jag.

Men det visade sig ju vara polisen som jagade båttjuvar. Och dom fångade dem också.


Då var det väl okej antar jag att rubba min skönhetssömn, för båtbovar är inge bra.



RSS 2.0