Laila Bagges tänder

Laila Bagge i idoljuryn måste ha satt in nya tänder för hon låter som en gammal tant med löständer när hon pratar. Det här lite läspande ssssss-ljudet, fast ändå inte läspande. Eller?



Pressure is on

Jösses Amalia säger jag bara. Jag var hos barnmorskan idag för årliga p-piller kollen och hon märkte en ökning i blodtryck. Va, tänkte jag, det är ju inte bra nånstans. Jag, högt blodtryck nänänä. Tycker det låter lite läskigt. 110/85, det säger mig absolut ingenting, men det är inte bra, inga fruktansvärda resultat, men inte bra tydligen.

Så, efter den diagnosen har jag nu lekt internetdoktor och försökt ta reda på hur jag ska fixa det här nu. Det kan bero på p-pillrena, och ska dit på en återkoll om ett tag, men det kan ju även ha att göra med min inte så nyttiga kosthållning och avsaknaden av regelbunden träning.

Riskfaktorer för högt blodtryck? (punkterna tagna från netdoktor.se)

  • Tendens till för högt blodtryck i familjen, även blodpropp och hjärnblödning. Nej
  • Övervikt Ja- tyvärr
  • Rökning Usch nej fy
  • Stress Inte särskilt mycket
  • Diabetes, typ 1 och 2 Nej - inte vad jag vet
  • Njursjukdomar Nej -inte vad jag vet
  • Alkoholmissbruk Hmmm skulle inte vilja kalla det missbruk
  • Fet och saltrik kost Äter mycket, god mat i alla former - inte salt-på-allt människa
  • För lite motion Ja, tyvärr - jag är en periodare
  • För högt kolesterolvärde Vet ej - hur kollar man det



Jag har nu tagit reda på vad jag ska äta för att få bättre blodtryck, och enligt flera hemsidor verkar det vara frukt, grönsaker och lätta mejeriprodukter som står högst upp på listan.

Så den gyllene lösningen är ju ingen nyhet. Äta bättre och motionera mer. Att det ska vara så svårt. Pressure is on!!!



Bara en liten Idol-kommentar


Mycket Idol snack är det överallt just nu.  Har inte följt det så noggrannt i år men sett några avsnitt nu denna vecka. Och jag vill bara säga att det var en jääääääääääääääävla tur att de skickade vidare Loulou, för annars hade jag blivit helt tokig. Jag jublade. Sån skön röst, som jag definitivt vill höra mer av!



Pimpade öronproppar - ett måste!

Igår blev jag introducerad till en sajt med massa roliga prylar för glammiga glitterbrudar som vill ha det där lilla extra. Kanske lite väl rosa för mig men roligt att kolla igenom, och man kan säkert hitta en hel del roliga julklappar där. Vad sägs till exempel om pimpade öronproppar till flyget eller champagneglashållare till strykbrädan. Kolla Fluffbabes hemsida.



Pank, pankare, pankast

Det var länge sedan det ekade så högt på mitt bankkonto. denna månad har jag betalat dans, CSN, Prag-resa, Finlandshelgen och det kan jag säga att det känns riktigt rejält. Ska bli så ljuvligt att få in cash igen imorgon, men ska försöka att hålla i dem lite längre denna månad. Det här med pengar alltså, ingen kul grej. I alla fall inte när man inte har några.

STORT GRATTIS till systeryster som äntligen ska få möjlighet att dra in lite pengar. Börjar jobba imorgon. Hurra hurra!



Olika söndagsnöjen

Alla föredrar vi att spendera söndagarna på olika sätt. En del spendera söndagen med att försöka paddla uppströms. Kan ju personligen tycka att det kan förekomma på jobbet i veckorna, så vi valde att chilla, promenera, fika och gå på bio. Har precis sett Tropic Thunder med Ben Stiller, en blond Jack Black, en svart Robert Downey Jr och flera andra kända ansikten. Man får se Tom Cruise som man aldrig sett honom förr. Helt sjuk film med en del hel skratt. Skulle ge den 3 av 5 chillpills.







Tack för huvudvärken j-vla pucko!

Igår var jag duktig och gick och tränade. Kändes väldigt bra efter det lilla snedsteg jag hade till lunch, friterad fisk. Efter träning var jag och fika med Helle, för lite uppdateringar om livet. Vid bordet bredvid sitter det fyra killar och har killsnack och ganska högt. Det var framför allt en kille som lät i hela kaféet. Så pass att jag knappt hörde vad Helle hade att berätta om renoveringar, flytt och kärleken.

Grabben sitter där och basunerar ut att han hatar svenskar. Vet inte vad han var han kom ifrån men min gissning är att han har utländska föräldrar från något arabland. Han talar om för hela kaféet att han inte tänder på svenska tjejer, blondiner äcklar honom, helst ska det vara oskulder och pengar är allt här i livet. Med pengar kan man få allt, så det är det enda som behövs. Han snackade om affärer, horor, casino, bilar, pengar. Han håller på under hela den tiden vi sitter där medan han häller i sig 8:or White Russian (väldigt manlig drink, NOT!).

Vilket pucko. Det jag var helt övertygad om när jag gick därifrån är att den killen aldrig kommer att få uppleva känslan av att vara kär, för det fanns ingen respekt för kvinnor, nada, noll, zero. Grabben måste ha blivit riktigt bränd nån gång, eller så har han bara helt fucked up värderingar. Ursäkta språket, men vad jag var upprörd igår.

Mitt huvud dunkade då jag gick därifrån och det gör det fortfarande.

Zombie zone

Jag känner att jag är på väg in i en zombie tid. Jag brukar ju bli så vid årstidsskiftena. Helt slut på eftermiddagarna.
Vad var det nu för vitamin man skulle maxa med för att hålla sig pigg? E, var det va?

Hur ska jag orka dansa idag?



Den bakande pojkvännen

Igår eftermiddag då vi kommit hem ifrån vår lilla exkursion till Finland var det maximal avkoppling som gällde. Var helt slut efter festande och turistande. Så jag slänger mig på soffan, men super M får ett underbart ryck och bakar morotsbröd. Utan recept. Så det blev nybakat morotsbröd till lammsteken igår. Vilken lyx till söndagmiddagen, va? :-D

He bakes *



Syyyyymphonyyyyyy

Jag ska ut på böljan den blå. Jag, föredetta Finlandsbåtsdissare, ska åter igen kliva ombord på ett av Östersjöns stora fartyg, Silja Symphony, och åka över till Helsinki i helgen. Denna gång med lillasyster och boysen. Det ska bli riktigt mysigt. Vädret ser lovande ut och jag ser fram emot att härja runt i Finlands huvudstad, även om det bara är några timmar.

Jag önskar eder alla en trevlig helg!



Chillpills till toppen, eller kanske inte

Det var en artikel i tidningen i veckan om de reklamintäkter som de stora bloggarna dra in. Helt sjuka summor, grattis säger jag bara. Det är även intressant att det är så många som följer dessa bloggares varje steg i vardagen. Blondinbella har över 100 000 besökare. SAY WHAT??!! Jag med mina knappa 10 besökare per dag började surfa runt lite på de olika bloggarna för att se vad de gör som inte jag gör och kom fram till:

* skriver oftare

* är mer aktiva i livet

* sätter in mer bilder på sig själv

Men jag vet inte riktigt om jag är sugen på att stå framför spegeln för att ta bilder på mig själv, eller skriva 18 inlägg om dagen. Aktivare i livet kanske vore något, och den punkten ska jag noggrannt fundera över. Men än så länge tror jag att jag chillar vidare och skriver lite då och då nöjer mig med det.



Mistrals dotter

I helgen har jag och systeryster tagit en resa bakåt i tv-livet. Vi har nämligen spenderat 6 timmar på lördagen framför Judith Krantz miniserie Mistrals dotter från 1984. Det är inte en serie av hög kvalité med sagolika skådespelarinsatser, men en serie som betyder mycket för mig. Jag minns hur jag såg den med min mormor. Jag minns det så väl och det kändes nästan som att hon var där. På natten därefter drömde jag om henne. Härligt. Hon lever inte längre, och jag saknar henne så.

Det var så roligt när jag och Emilie inhandlade miniserien på ett sånt där erbjudande 2st för 149 kr på Coop.  Vi stod framför kassan och jag, glad som jag var, nynnade de första tonerna på musiken från serien. Kvinnan i kassan började stor-le igenkännande och vi började prata om den serien.

Efter de sex timmarna gick vi runt och prata fejkfranska och vi både blev väldigt sugna på att måla tavlor.

Tycker om att strecktitta på serier för att jag försvinner in i andra världar.



Det luktar så gott

...när man precis öppnat ett nytt paket kaffe (denna gång Zoegas Skåne rost) och häller upp det i plåtburken. Det lilla doftmoln som kommer farande då kaffepulvret faller ner burken är underbart.



Höst och dess traditioner

Nu börjar jag få in riktig höstkänsla. Luften är frisk och det känns som att mörkret kommer allt mer tidigare på kvällarna. Jag är i full gång med att tända ljus på kvällarna. Jag är en riktig myyyys-tant, det skulle jag aldrig förneka.

Ikväll är det dags för systrarna H-Ls relativt nya tradition: krabba första helgen i september. Lillasyster står i skrivande stund och bakar hemmagjort knäckebröd. Vi ska även röra ihop en hovmästarsås med pepparrot och införskaffa ett gott vitt vin. Något förslag?

Jabbadabbadoooo!



Köar för att få acne

Världens kö i morse utanför den gamla Expert lokalen på fleminggatan 38. Acne har tydligen utförsäljning och där stod många skolkande elever i kö för att få tag i ett par jeans till bra pris.



Praha - något att se fram emot

Nu är  en weekend i Prag bokad. Jag och M ska åka dit i början av november. Ska bli såååååååå kul. Jag har alltid velat åka dit och äntligen är det dags. Nu ska jag sätta igång och läsa på om staden, inhandla bra gåskor och lära mig några käcka tjeckiska fraser, sen är jag good to go.



RSS 2.0