Criiissspppy


...är höstluften. Tycker verkligen att de första höstdagarna är bland de bästa dagarna på året. När det är klarblå himmel och underbar frisk luft. Som om ett lock lyfts över oss. Gränsen mellan sommar och höst är så markant och i år har det verkligen haft en positiv effekt på mig.

Fråga mig vad jag tycker om höst i november. Jag anar att min inställning till årstiden inte kommer att vara densamma.


Men nu njuter jag.Sjukgymnastens diagnosJag är plattfotad. Utav bara helskotta.The Police i Globen


Precis hemkommen från en konsert med The Police i Globen. Min arbetskamrat har gått runt och klargjort för mig hela dagen att jag egentligen inte förtjänar att närvara vid konserten då jag endast kunde tre låtar av dem. Men jag tyckte det var jättekul!

Mest minnesvärda låten för mig måste nog vara Roxanne. Dels för att det var en av de låtar jag faktiskt kunde och dels för att det var schysst röd belysning som etsat sig fast i mitt minne. Även för att det var den sista låten av spelningen  (innan de kom tillbaks för två encores) vilket innebar att de eskalerade och det blev ett härligt tryck. De spelade ett par låtar som jag inte kände till och kan därmed inte dela med mig av namnen men jag tyckte var riktigt bra. Ibland kändes det nästan som lite reggae vibes i bakgrunden. Skönt!

Sting asså, jösses vilken röst och det är en riktigt vältränad 56 åring!

Det jag kunde känna med vissa låtar var att det lät som att en skiva hakade sig och fastnat i samma spår. Han kunde sjunga första strofen i refrängen om och om och om och om och om och om igen. Och det hände i flera låtar. Jag tror att en låt de spelade var det endast tre meningar i. 

Mycket nöjd med kvällen. Merci beaucoup!


 

Dance til ya drop

Precis hemkommen från första danspasset i street/hiphop/feminine vibe. Hahaha det var ett tag sedan jag dansade det och kan ju säga att jag inte kände mig det minsta cool, och mina bodyrolls var ju inte på topp precis. Kroppen kanske har börjat ge med sig redan. Ojojoj! Det gick bra att dansa med min fot. Som jag igår fick doktorn att konstatera att det var imflammation i muskeln - sjukgymnast på torsdag.

Men kul är det. Det finns NÄSTAN inget bättre än det tillstånd man befinner sig i efter ett danspass. Helt slut och härligt lycklig.

Skönt att få komma igång.

Jazz på torsdag.

Nu -  mat sen till Musslan.Snyggt jobbat


A big up for the ladies who ran Tjejmilen today!Yrke = Id


Såg ett avsnitt av det nya underhållningsprogrammet Id på kanal 5.

Är det så - att deras yrke är deras identitet?

I think not men...

Många gånger kan jag känna att så är fallet. Du är vad du gör, framförallt för människor i min ålder. Men det blir väl delvis så. Du arbetar ändå sådan stor del av ditt liv. Ca 40 timmar av veckans 168 timmar. Nästan en fjärdedel.Himmelriket så många varit i


Satt och snacka gamla goda tiden med syster i fredags innan utgång. Började prata om Heaven, gamla nattklubben på kungsgatan som numera huserar ett tråkigt casino. Åhh vad jag älskade det stället, och det kan mina vänner intyga. Jag tjatade varje fredag på dem att gå dit. Jag hängde alltid på dansgolvet där uppe - hip hop och RnB - all night long. Dansade tills jag inte kunde stå.

Det roliga är att människor man lärt känna från Stockholm på senare dar har också hängt på Heaven - med olika favoritgolv och härliga minnen.

Samtalet med syster resulterade i en topp-tre Heaven låtar:

Navigators - Superstar
Eric Benet feat. Fatih Evans - Georgy Porgy
Usher feat. Monica - Slowjam

Var som sagt ute i fredags på Grodan - supersoft. Spelade bara massa sköna RnB låtar. Bland de första de spelade var just Georgy Porgy haha.

Hade kul.Kom tillbaks


Jag vill ha tillbaks Daillou Axelsson, Özz och Jakob Öqvist som morgonpratare på The Voice. Inget flow längre. Jag vill inte lyssna på Josefin Crawfoord på väg till jobbet. Jag vet inte men hon känns lite malplacé där. Det känns som det spelas mindre musik också, och det har ersatts av deras misslyckade dialoger. Och sen Carolina Gynning på besök en gång i veckan. Please spare me!!!

Konstiga val tycker jag.


Det var bättre förr. Helt enkelt.
Mycket att ta igen


I helgen har jag haft en riktigt filmorgie. Har ju inte suttit framför dumburken på två veckor. Så, för att mina ögon skulle få återuppta den kvadratiska formen som de är så vana vid stegade jag ner till Buylando och hyrde lite filmer. 4 på lördagen - 3 på söndagen. Men jag har några kvar hemma att se - Underbara älskade, Livet runt 35 och Lantana.

De filmer som jag har sett under helgen är (någorlunda rangordnade från bra till mindre bra):


Illusionisten - gillade den, Edward Norton är bra som alltid. Men förstod lite för tidigt vad som skulle hända.

Notes of a Scandal - annorlunda story. Judy Dench är grymt bra och lite creepy, Cate Blanchett är bra och vacker.

Miss Potter - söt film om skapare till bland annat Peter Rabbit. Renee Zellweger och Ewan MacGregor i huvudrollerna - diggar dem båda.

Rent
- Rockmusikal inspirerade av La Boheme "fivehundredtwentyfivethousandsixhundred minutes tralalalala"

Summer of Love
- två tonårstjejer som hittar på det en och det andra i en liten engelsk by - udda men bra

True Women
- (vill inte riktigt erkänna denna) - western med Angelina Jolie i en av huvudrollerna. Underhållande medan jag tvättade.

Så om ni undrar varför jag inte skrivit på ett tag så är det för att varit busy, very busy.


image28
Härlig högläsning


Idag var det tillbaks till jobbet som gällde. Helt ok med mig förutom att jag inte såg fram emot att klä på mig de kläder som jag måste ha på jobbet. Måste handla nya diskreta kläder.

Guldkorn från semestern har dykt upp i huvudet under dagen. Bland annat så har jag och min syster haft högläsning av boken Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Var vi än har fått en ledig stund, eller då seglingen varit soft har vi tagit fram boken och turats om att läsa högt. I skuggan, i solen, på berget, i båten. Riktigt mysigt och kul att följa historien med någon annan.

Boken kan jag varmt rekommendera. Den ska komma ut på film i höst med Audrey Tatou (från bl a Amelie de Montmartre) så skynda er på att läsa den innan.Tillbaka till verkligheten


Nu du, är jag tillbaka.

Har haft en enormt skön semester. Har som planerat softat i kvadrat. Seglat, läst, ätit gott, badat, spelat spel och umgåtts med familjen.

Det är skönt att vara tillbaks i min lilla lya. Fick skjuts in igår. Jag är den enda i familjen sam verkligen tycker om stan, och att bo i stan. Härligt att se folkmyllret, butikerna, caféerna.

I'm back!Upp till ytan


Dyker upp till ytan några timmar. I hamn för att fylla på lagrena och för att sätta några stygn i mammas knä. Den vilden har gått och skadat sig.

Men kan inte vara för länge på torra land. Skärgården är underbar. Jag är frälst. Jag önskar att alla fick uppleva klipporna på Rödlöga eller Stora Nassa, solnedgångarna, solupgångarna, när det är vindstilla, när vinden viner. Obeskrivligt härligt!

Tack solen för att du kom fram och visade dig lite.

Och jag, som den fisk jag är, har badat en miljon gånger sen vi åkte ut. Så skönt. Idag har det varit 22 grader i vattnet.

Simma lugnt
(själv gör jag bomben!)Till havs


.....är där ni finner mig.

Jag tar en bloggpaus ett tag.

Dags att lämna hamnen.

Sea you soon!Raruscello


Syster och jag var väldigt kreativ igår kväll
och kom på en ny liten sommardrink,
som vi valt att kalla Raruscello.

* Limoncello

* Russian Tonic

* Hallon

image27
It MUST end


Gjorde en hemsk upptäckt  i Vi-butiken igår. Apotekarnes har kommit ut med sommarmust. Nejnejnej, detta går inte för sig. Jag har precis lärt mig att acceptera påskmust, men där dra jag linjen. Ta tillbaks den, bums!Di-scu-sting


Tvättoholicen är igång igen. Personen innan mig var ett svarthårigt monster eller är ägare av en afghanhund. Svarta hårstrån överallt. Blääh Anti-charmen med gemensam tvättstuga.Feminine vibe och Jazz


Jag har bokat höstens danskurser och nu har nedräkningen börjat.  I slutet av augusti drar det igång. Jag längtar som en tok. Dans två gånger i veckan, ooooh yeah.

Street/Hiphop Fem. Vibe 
Här gör vi dansanta koreografier och fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken genom hiphopens hårda attityd, utan att förlora styrkan eller känslan.

Jazz
Jazztekniken är dynamisk och bygger på rytm, smidighet och koordination. Jazzen är grunden till många olika stilar som t ex showdans, streetjazz och jazzfunk. Även inom ramen för jazz ryms många stilar, till exempel funk och lyrisk jazz.                                              (balettakademin.se)


Sounds good ha?vacation, vacation, vacation

image24Bo-yaoo x 2

15848 ....need I say more.

Borde i och för sig även erkänna att jag är nyss hemkommen från East där jag åtnjutit en delikat trerätters middag. Men det sägs ju att asiatisk mat är ganska nyttig, eller hur?!
Läckert åk


Kan inte påstå att jag är någon vidare bilfantast. Bilar är kul att titta på, men då är det enbart den yttre designen. Att lyfta på motorhuven eller börja prata hästar med mig går inte. Inte intresserad! Jag är inte så att jag bara memorera bilar efter dess färger, som en del av min vänner. Utan kan se skillnaden på en audi och bmw.

De senaste veckorna har jag sett en bil i stan som jag måste säga ligger högst upp på min lista just nu. Den är så läcker. Stor och en grym "grill". är det det heter längst fram på bilen?

Jag skulle inte vilja ha en sådan själv, då jag inte är mästare på att parkera. Har inget behov av bil. Skulle heller inte har råd med ens ett däck till en sådan bil. Men läcker är den!

Vroom vroom!Bo-yaooo

Japp, och så skärpte man sig.  13921 igår.

Måste jobba vidare!RSS 2.0