Bröllop i framtiden


Jag har blivit bjuden på mitt första bröllop. På Nya Zeeland i februari 2009!!!!!!!
Snacka om god framförhållning. Och de har gjort en hemsida och allt.
Hon är kiwi girl, han är amerikanare och de bor i London.

Jag vill verkligen ta mig dit. Skulle vara så kul och så kan jag träffa massa gamla rävar från mitt år där.
Måste börja spara helt enkelt! Åååhhh Jag vill, jag vill!



Besök


Har i två nätter fått besök i mina drömmar av folk från mitt förflutna. Inga hemska drömmar. Vardagliga drömmar där jag gör vardagliga saker med människor från olika perioder av mitt liv. Det här händer med jämna mellanrum och när det gör det vaknar jag nöjd. Det är kul att få återse dem, även om det är under mina egna drömmars regi.



I'm bad


Fasen. kom inte över 10000 igår heller. 9234 st. I'm in a bad zone, and I gotta get out.

Idag är dagen jag skärper mig.



Mima, javisst!


Är det ok att gå och mima till låtarna jag hör på radio på väg till jobbet? Eller skrattar ni åt mig då?

Jag kan inte låta bli ibland.



Sköna söndag


Har haft en underbar söndag. Varje gång jag tittat på klockan har jag förvånats över hur lite den var. Inte att jag har haft tråkigt och tiden har gått långsamt. Det känns som att jag har fått två timmar för varje timme. Och jag har njutit av varje dubbelminut.

Tvättoholicen inom mig fick ett utlopp under eftermiddagen och nu luktar hela lägenheten nytvättat. Jag ska gå och lägga mig nyduschad i nytvättade lakan.

Stegen idag är inget att skryta med 9136.



Till CD-samlingen


Jag impulshandlade ett par skivor idag. John Legends Get lifted och The very best of Astrud Gilberto. Jag älskar att köpa CD skivor. Det gör dock inte mitt bankkonto. Det är en konstant fight oss emellan och ibland, bara ibland, lyckas jag vinna. Idag var en sån dag.



Ett störande moment i butikerna


Har varit ute och shoppat lite idag. Är inte så stor på att shoppa men ville ladda inför segling med lite böcker, hårgrejer mm. Har upptäckt något som verkligen irriterar mig när jag är ute och handlat. Och det är när butiksbiträden står och snackar skit så att hela butiken hör. Berättar en historia om vad som hänt henne på sistone eller trashtalkar någon. Det stör shoppingstämningen oh intrycken!




Sleepyhead


Somnade i soffan framför den dåliga filmen Casanova. Jag har sett den förut och förstår inte varför jag ödlar mer tid på den. Men ibland kan ju filmer bli bättre efter en andra gång. Inte denna.

Att somna i soffa är bland det bästa som finns. När man ger upp emot ögonlockens tyngd och känner hur ljudet från TVn tonas ner.

Inte konstigt jag är trött. Golfrundan tog kål på mig. Fast det här var nog den bästa rundan jag spelat på år (har snittat ca 4 rundor per år de senaste åren). Inte resultatet i sig , 30 poäng, utan mina slag. Det var kul och jag har fått en lite blodad tand. Får se om vädret och kroppen tillåter ett par hål imorgon.

Golfrundan har bidragit till dagens fantastiska stegresultat, 18304.

Nöjd och belåten efter en skön dag i V-holm ska jag nu sova vidare.



Solo i köket - soul i köket


Hemma ensam i mina föräldrars underbara kök. Då bara måste jag ju väcka matlagningsenergin inom mig och sätta igång. Till middag blev det tomat- och mozzarellaost-fylld färsk pasta med bacon samt tomater, basilika och persilja från trädgården. Istället för parmesan använde jag en nyfunnen ostvän nämligen Primadonna x-lagrad. Gorgeous taste! Find it and try it!

Sen hade jag mascarpone som låg och skräpa i kylen. Och vad kan man använda det till? En liten Tiramisù står och väntar på mig. Får inte äta upp hela dock.

Sådan avkoppling att pyssla i köket. Rigmor Gustafsson fick snurra i cd-spelaren och hålla mig sällskap.



Resultat från igår



13405 steg.

Bråttom bråttom....tee off time 10.08.
Later!



Lidl - en räddare i nöden



Fick ett telefonsamtal från min syster som är bosatt i Brighton, nybliven singel. Hon har flyttat och hon jobbar hårt och bra på att njuta av den små tingen i livet. Det har hon alltid varit bra på. Hon var helt salig för att hon gjort en enorm upptäckt - Lidl i Brighton har senapssill. Hon kommer att överleva. Men det slutade inte vid senapssillen. De har fina antipasto. Hon kommer att överleva. Fetaostfyllda grönsaker. Hon kommer att överleva. Salami. Hon kommer att överleva. Hon repeterade för mig att Lidl kommer att se till att hon överlever. Sötnos!

Men lite senapssill när man befinner i ett annat land kan göra stora underverk.




just a report



11389 steg.

God natt!



Är inte Internet underbart


Jag har kommit att bli en riktig liten hobbydetektiv. Oj vad jag kan få reda på mycket om jag så behöver. Och ibland behövs det. Jag är en nyfiken, vetgirig varelse. Efter universitetsstudier är jag väl medveten om vikten att vara källkritisk. Och jag tar det i noga beaktande under mitt detektivarbete.

Vilka är mina favoritverktyg? Här är min topp tre lista:

Google.se - så klart
birthday.se
eniro.se

Det är lite creepy hur mycket man kan få reda på om man bara vill. Med siter som till exempel upplysning.se och ratsit.se kan du ju få reda på löner, anmärkningar, förmögenheter, civilstånd, kreditupplysningar.

Ingen går säkert helt enkelt!



TV-spelen hjälpte

Kom precis över mållinjen igår, 10072 steg.

Spelade ett helt IQ befriat tv-spel igår. Man ska gå runt och skjuta toarensare på kaniner, slunga kossor, fånga grisar - ja, som sagt inte hög nivå på det spelet. Men det blev en del upp och ner hopp då det gick dålig eller bra vilket jag tror kan ha bidragit till att jag tagit mig över linjen.

Jag är verkligen sämst på TV-spel, men sen har jag ju inte övat så mycket heller.




Rat spotting by night


När solen går ner kommer råttorna fram. Varenda gång jag har traskat hem sent på den senaste tiden har jag sett minst en råtta. Jag är delvis uppväxt nära skog och jag vet hur en skogsmus ser ut. De här är inga möss, det är RÅTTOR.

De oönskade sommargästerna får mig INTE att le.



"pengar trillar in, som det ska nu....


det går bra nu, kompis, det går bra nu"

Idag var det dags för kosing (kom igen allihopa, nu börjar vi använda det ordet igen - gillar det starkt).
Lika härligt varje månad, att få känna sig lite smårik i sisådär 4 dagar tills alla räkningar dras.

Vad ska den förmögna dam hitta på idag då, efter att jag ha jobbat hårt fram till klockan 17 så klart?



Stegräknare av - mjukiskläder på


När jag kom hem idag, såg jag att jag passerat gränsen - fått ihop 10794 steg. Så stegräknaren fick vila under kvällen och cruisat runt i myskläder.

Time for So you think you can dance and then some shut-eye!



STHLM - härlig salig blandning


Jag tycker verkligen om att promenera genom Stockholm på sommaren, då turisterna har anlänt i massor. En sån skön blandning människor. Turister från Sveriges, Europas och världens alla hörn. Nyfikna, ibland lite småvilsna människor som strosar runt och utforskar butiker, restauranger, byggnader och gator. En potpurri (oj, vem använder det ordet egentligen) av olika dialekter och språk.

Sommarens stadsgäster får mig att le.



Ursäkter ursäkter ursäkter



Men jag vill verkligen inte ut och knata när det är rått, grått och överjävligt utomhus.
Nu får det vara nog.
9103 steg.
Basta!



Ric-fri för alltid


Min syster är numera singel, och jag kan bara säga en sak, äntligen!  Inte att jag önskar henne ett liv i ensamhet utan för att hennes pojkvän, numera ex-pojkvän (ooohh så härligt det låter) har varit en riktig idiot. In i det sista. Hon förtjänar så otroligt mycket mer.

Jag är övertygad om att pojkarna kommer att stå på rad.

Plenty of fish in the sea.
Hmmm vad är det jag sitter här och utlovar.
Jo men visst är det så.
Än har jag inte gett upp hoppet.



"Had you behaved in a more gentleman-like manner"


Pride and Prejudice - har jag precis sett, för kanske hmmmm 7e gången. Inte den långa BBC versionen för den har jag sett betydligt fler än 7 gånger utan den andra, med Keira Knightly i huvudrollen. Underbar! Och nu har jag inhandlat den på DVD, så det lär bli fler än 7 gånger.

Första gången jag såg den tyckte jag inte alls om den. Men det tror jag berodde på att BBC versionen var så inpräntad i min hjärna. Men den här är väldigt vacker. Vacker musik, vackra scener, vackert landskap.

Jag är en hopplös romantiker - jag erkänner det. Sinnesstämningen jag befinner mig i efter en sådan film är härlig. Precis vad jag behövde denna gråa måndagskväll.

(attans, kom ju på att citatet i titeln är ifrån BBC-versionen)



Jag = ömmande polkagris


Varför är jag så oklok? (Jag vet att det inte är ett ord men det låter ganska bra)

Igår var jag ute och spelade golf. Innan avfärd hemifrån slängde jag på mig lite sollotion. Men det hjälpte ju inte någonstans. Idag är jag härligt röd- och vitrandig och det smärtar. Att jag aldrig lär mig.

En positiv sak med gårdagens golfrunda var mitt fantastiska stegresultat. Hör här. 18899. Mycket nöjd, mycket nöjd.

Golfrundan gick bättre än förra veckan, men fortfarande inte bra. Det enda som fungerade var mina dunderdriver. Damn så de flög igår. Ett par över 200 meter, och det är inte illa för lilla mig.




10307

thats  all....10307 steg




She has done it again


Ytterligare en artikel om min mammas trädgård har gått till tryck. Kolla in Aftonbladets bilaga idag. Hennes gröna fingrar har jag inte ärvt. Jag försöker och försöker men det går inte. Än har jag dock inte gett upp helt. I shall conquer it!




Sommarfrukost


Idag blev det Schopska (oj hur stavas det) till frukost. En sallad med  tomat, fetaost och gurka samt lite olivolja och svartpeppar,  som vi åt varje dag till frukost i Bulgarien. Vi var där för ett par år sedan, Sunny Beach. Ingenting som imponerade precis. Det var schopskan, det vita vinet och vår härliga högläsning i skuggan som fastnade i minnet.

Salladen är i alla fall en jättegod start på dagen under sommaren.



All I have to say is


13355 steg
2 öl
1 pizza
lite smyglyssnade på Laleh på Skeppsholmen
mycket soft
tack C och A


God natt



Nu gäller det



Nu är det helg!



24...is the magic number


som min syster fyller idag.

image17


100:e inlägget är tillägnat dig 
Shop til you drop, over there!



Snubbla vid mållinjen


Vad blev det idag då? 9884 st steg. Plus de fyra som det kommer att krävas för att komma i sängs. Jag tänker inte springa runt som en idiot i lägenheten för att komma över gränsen. Jag får helt enkelt nöja mig med mitt resultat idag.

Imorgon är det fredag. Tjo.



TV-torka


Hjälp vad tråkigt det är på TV-fronten på sommaren. Ingenting kul alls.  Visst är väl tanken att man inte ska sitta inne och titta på TV under sommaren. Då ska man vara ute och njuta av de underbara sommarkvällarna som svenska sommar kan ha att erbjuda. Men nu är det så att vädret är tråkigt!

Sen undrar jag varför serier som Miss Marple och Morden i Midsummer tas fram på sommaren? Jag säger inte att de är dåliga. Jag har sett ett och annat avsnitt av Morden i Midsummer i min dagar. Men är svenskar mer intresserad av dem på sommaren. Eller är de inte tillräckligt bra för att konkurrera med serierna på höstvintervår?

Hmm vad ska jag hitta på ikväll då. I'll think of something.



FYI



Jag bor inte i en bamselägenhet och konstaterade att det bara krävs enbart fyra steg för att ta mig från datorn till sängen. Oh well.



Jag har gått och gått


.......närmare bestämt 12785 steg idag. Inne på tredje veckan nu och det känns bra. Två eller tre katastrofdagar men hallå ingen är perfekt. Det är bara att gå vidare.

Undrar hur många steg det är härifrån och till sängen. Borde kanske lägga på tolv eller nåt. Nej, nu ska vi inte överdriva.

Sov gott!



Blood Diamond



Kvällens film blev Blood Diamond. Den handlar om diamanthandel i Sierra Leone och hur den gör rika människor rikare och hur det försörjer krig.

Vad kan jag säga om den filmen. Jag vet inte. Kan jag säga att den var bra., ja det tyckte jag. Kan jag säga att den var hemsk, ja det tyckte jag. En bra film om hemska öden. Vilka öden - svårt att greppa, så långt ifrån min verklighet.

Jag tycker att DiCaprio har gjort en del bra filmer. Diggar honom i The aviator såväl som i denna. Det enda jag störde mig på var hans accent. Inte klockren.




Det gick inte för mig idag


Tyvärr måste jag meddela att  jag inte kom över gränsen idag. Idag fick jag ihop ynka 8126 steg. Inte bra nånstans, och inte kan jag komma på några originella ursäkter heller.

Time to reload!



Killar med nackspärr


En sak som jag noterat på sistone är hur ofta killar verkligen vänder sig om på gatan då det går förbi en snyggt tjej. Har aldrig riktigt reflekterat över det förr, men senaste veckorna har jag observerat det uppemot 10 gånger. Det kanske alltid har varit så. Det är ju som på film.

Eller så kanske det är så att ju tajtare jeansmodet är, dessto vanligare blir det att killar vänder sig om.
Eller så börjar bootyn vinna terräng emot brösten.
Hmmm.



Då och då åker jag fast


Idag är jag trött, sovit dåligt, lugn dag på jobbet och ja, sa jag att jag sovit dåligt. Och då slår de till, när jag är som svagast. Extreme home makeover. 

Jag brukar vara stark  och kunna intala mig själv att de kör med samma upplägg och de klassiska snyftarhistorierna. Men idag hade jag inga krafter kvar. Det gick inte att bekämpa. Idag struntade i att försöka svälja tårarna. De bara rann och rann och rann och rann. Så skönt, och extreme home makeover vet precis vilka knappar de ska trycka på. De är proffs.

Skönt att lätta trycket ibland och bara gråta. Tycker jag i varje fall.



Farmor Titti och farfar Bobbo


Idag kände jag för att ta en promenad på ett ställe jag inte besökt på ett riktigt bra tag. Jag åkte ut till Djursholms kyrkogård för att hälsa på farmor och farfar. Har tänkt en hel del på dem på senaste tiden. Det är en så vacker kyrkogård med stora ekar och mycket vildblomster. När jag kom dit sken solen. Jag var alldeles ensam där, eller var jag det, och det var väldigt mysigt. Tog ett tag att hitta graven, men till slut fann jag den framför en ek, i skuggan av ett hasselträd.

Kyrkogårdar måste ju vara den bästa källan för inspiration till berättelser och böcker. Varje namn på varje gravsten väcker associationer och får ens tankar att börja spinna. Friherrinnan bla bla bla och byrådirektören lalala. När jag ska skriva min bok, för det sägs ju att vi alla har minst en inom oss, så ska jag börja där.



Närmare tonåring än pensionär


Idag satt jag här och beklagade mig över hur mycket jag längtar till ledighet.
Jag: "tänk på alla tonåringar som har sommarlov och ligger hemma och softar."
Min fasters kommentar blir genast:
"Du sitter där och tänker på tonåringar medan jag är avundsjuk på pensionärerna."

Än så länge tänker jag i alla fall inte så. 
Än så länge är det ett bra tag kvar till pensionen.
Än så länge är jag inte såååå gammal.



Funkade inte igår


Blogg.se ville inte släppa in mig igår. Men nu är jag här. Ville bara rapportera steg: 13540 st.

Ha en bra dag nu. Diggar lugnet som infinner sig i Stockholm i juli månad.



Congrats Linn



Ett fyrfaldigt hurra för bruden som inte tycker om att bli äldre. Hon leve: Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!

Snart blir det tårta.



Lite besviken


Trodde att golfen skulle bidra med mer. Speciellt eftersom jag inte slog många slag rakt fram utan gick sick-sack genom hela banan. Men jag fick ändå ihop ett av mina bästa resultat hittills. 16412 steg.

Jag är öm i kroppen, känner mig mörbultad efter golfen.
Massage, tack! Eller ett badkar, those were the days.



Första rundan avslutad


Ojojojoj.... nådde inte ända fram här heller. Verkligen inte. Vilken runda. 113 slag 17 poäng. Min absoluta skamgräns är 20 poäng, så hur jag kan erkänna min resultat här och nu vet jag inte. Känn dig hedrad.

Lyckades i alla fall fixa en birdie. Det fanns en del riktigt bra slag och en heeeel del riktigt dåliga slag.

Kul var det, och jag är glad att jag pallrade mig ut. De två killarna jag spelade med, har jag träffat tidigare, så det gick bra. Mycket trevlig runda. Jag har dock bränt mig. En väldigt osexig bränna.




En sak till som inte riktigt nådde ända fram



Såg Collateral igår. Inte godkänd. Svagt, tråkigt slut och lite för många gånger i filmen uppstod sammanträffande som i princip gjorde handlingen och filmen möjlig.

Men nu har jag sett den också.



Nådde inte riktigt ända fram



8632 steg...Aj då. Gick inte helt enkelt. Gräsmattan såg så inbjudande ut i solen och det blev bara en promenaden längst kajen i Vaxholm.


Men, om det inte börjar regna snart, så är det golf som står på schemat idag. Första rundan för i år. Jag vill ha fler helger. Tiden räcker inte till. Ska spela med två personer jag inte känner. Det är alltid spännande. Hoppas att min hjärna och kropp kommer ihåg någorlunda hur man spelar golf så att jag inte gör bort mig totalt. Ska bli skönt.

Hmm, undrar hur många steg man tar på en runda. We will soon find out. OM det inte regnar.



Kolla in nya Hus & Hem - jag känner Tyra


Den ska komma ut i butikerna nu i dagarna.

Min lilla mor och hennes underbara växthus är med. Tyckte bilderna blev riktigt bra. Så kul att de uppmärksammar det jobb hon har gjort. Hon lever för sina växter och spenderar flera av dygnets timmar där ute.

Mycket stolt dotter. Mycket stolt.

Det är den trädgården som bidrar med persilja och rucola till middagen.



Sommarmiddag denna sommarkväll - risotto med tigerräkor

 Ikväll ska jag äta middag uppe under tältet i skuggan. Solen har äntligen visat sitt ansikte och det är så varmt och skönt ute. Jag fick lite vitt vin över igår så jag tänkte göra en risotto med citron, persilja och ruccola och till det marinerade tigerräkor på spett. 

Till risotton:

Arborioris
1 liter buljong
vitt vin
parmigiano
salt
peppar

persilja och ruccola från trädgården

citronklyftor - vid sidan av

Vad jag ska marinera tigerräkorna i har jag inte bestämt mig för än. Chili brukar ligga hett till.

Mmm är det inte middagsdags snart, så att jag kan få gå ner i köket och leka lite.



Steg



Igår fick jag ihop 12351 steg. Pretty god.

Idag vet jag inte. Solen skiner, klar blå himmel - kanske blir till att ligga och softa på bryggan hela dagen. Inte många steg där inte, men kanske ett dop. Jag är inte den som bangar på att leka lite i vattnet.

Later y'all.



Sweet weekend


Vaxholm nästa. Så fort jag låst dörren på jobbet, och svängt förbi hemma ska jag ut till Vaxholm för den ultimata avkopplingen.  Softa tillsammans med några vänner, står högt upp på listan. Är det någorlunda torrt ska jag traska runt barfota i gräset hela helgen. Har blivit för lite av det i år. Ska bli så skönt att åka ut ur stan en kort sväng.

So thats the plan, Stan!



Stegrapport



Idag... Inte bra...Inte dåligt.....Dagens steg: 12316 st



Ali G - bless



Ali G in da House är ju helt hysteriskt kul. Eller är bara på sånt humör idag. Kan inte sluta skratta.



Bounce with me



De visar Bounce på TV idag. Jippi!! Har sett The Score, men det betyder ju inte att jag inte kan se den igen... och kanske till och med igen.

Har haft turen att ha några av dem som danslärare, fast det var ett tag sedan. Faktiskt innan Bounce kom igång och innan de blåste liv streetdance-Sverige.

Grymt - fast roligare och se live. Är jag helt övertygad om.
Nu börjar det snart.




Metallica-folket intar Stockholm


På väg  hem från jobbet fick jag en derby-liknande känsla i stan då Metallica T-tröjor bars av var och varannan person. Då jag stod väntade på bussen åkte det förbi en bil med A4 papper med texten "Metallica 2007" uppklistrade på varenda fönster. Det är inte så ofta musikkonserter märks av på det sättet. Inte riktigt min typ av musik. Men Metallica är ju ändå METALLICA.

Jag hoppas verkligen att det blir en bra kväll och det tror jag. Jag känner minst en som verkar vara j-vligt laddad. Och tror inte han är ensam om det. Definitivt inte.






Steps-junkie


Jag börjar bli beroende av steg nu tror jag.

Kan ju hoppas att det håller i sig. Snart kanske jag beger mig på en Forrest Gump promenad tvärs över Europa eller nåt. Slagit rekord i dag i alla fall. Steg: 17173 st. Ganska nöjd faktiskt. Ganska trött faktiskt.

Behövde i och för sig lite extra steg efter en delikat middag hos Diana i hennes nyrenoverad lya. Hon och Kim börjar bli riktiga proffs på att styra upp schyssta lyor. Well done!



The battle of the American talent shows


Hallå, nu har jag ju fått fullt  sjå att flippa mellan So you think you can dance och American Idol. Hur ska detta gå?
(Jag vet att man kan ha betydligt större problem här i livet)

Tyvärr, råkade jag titta på CNN, dagen efter att American Idol finalen var i USA så jag vet vem som vinner, men brudarna som är kvar har ju så häftiga röster, så att det fortfarande är kul att kolla. Vinnaren

Sen ligger ju dans mig väldigt varmt om hjärtat och det är alltid lika kul med danstalangshower. De som brukar vara kvar i final brukar vara grymma.

Har i och för sig aldrig riktigt fastnat för Let's dance. Slutade kolla då Anna Book var med. Funkar inte i min värld.




Did it again

Dagens steg: 11587 st

Börjar verkligen få upp bra flyt nu.

Trött. Bye bye.



Morgon med ett leende


Vilken ljuvlig sömn jag har haft i natt. La mig tidigt och har sovit över 9 timmar. Mår så prima att jag går runt och småler i lägenheten. Hoppas det håller i sig.

Have a beautiful day!



Rapporting in the results


Dagens steg: 14025

Betydligt bättre än igår.

Men så var även vädret.
Pyttelite bättre, inte bra.

Time for some shut-eye.





Dagens film - härligt udda


Är inne i en riktig filmperiod och Buylando drog in mig idag med. Kvällens film blev Me and You and Everyone we know. Udda men skön. En film som jag efteråt tänkte - jag tyckte om varenda ord, varenda mening i filmen. En skara personligheter och skönast är helt klart lillgrabben Robbie. Man ser i hans ögon att han verkligen har koll på läget.

))<>((  Jag tyckte det såg ut som två personer som pussas. Vad ser du?  

Se den!

image15



Den finns.


Jag såg den.
I fem ynka minuter visade den sig då jag satt på tåget. Dess närvaro märktes direkt i kroppen. Det ryckte i mungiporna.

Sedan blev det bara grått. Och så förblev det.

Kom tillbaks.

Solen, kom tillbaks.



Inga långa promenader här inte



Ojojoj, inte bra. 4000 steg. Under all kritik. Till mitt  försvar - regn. Jag vet, det finns inget dåligt väder.... men jo det finns det. Och idag har varit en sådan dag.

Men det här visar verkligen hur lite jag brukar röra mig. För en sån här dag är inte ovanlig för mig. Det är lite bra och räkna steg.

Vad jag måste gå långt imorgon. Ska jobba på Täby-kontoret imorgon. Får väl gå dit och hem.



Evening of movies


Det har regnat till och från hela dagen. Jag har varit lite bakis. Jag kunde inte göra annat än att gå ner till videobutiken och hyra två chick-flicks.



Först ut såg jag Something new. En (surprise) romantisk drama där svart karriärskvinna Kenya möter relaxad vit landskapsarkitekten Brian. Brian passar inte riktigt in i den bilden av drömman som Kenya så detaljerat målat upp för sig själv. Kommer kärleken övervinna alla motgångar...hmmm.....vad tror du?





Den andra filmen, Save the last dance 2 har jag dragit mig för att se. Dels för att det är en 2a och dels för det alldeles för färgglada omslaget. Men nu har min syster sett den ett antal gånger den senaste tiden, så jag var tvungen att kolla. Det är ju en dansfilm också, och demåste jag ju se allihop.

Jag tyckte om den. Bella (Izabella Miko) ser ut som hon är tolv, men hon kan dansa. Och Miles (Columbus Short) är ju bara så fiiiine. Honom såg jag nyligen i Stomp the Yards.


Perfa filmer för Vero en grå, regnig söndag som denna.




Gorgeous Lasagna



 I think I got it right this time. Har precis gjort en lasagne och den är så fin. Hoppas den är lika god som den är snygg.

Tycker om att göra lasagne, för att det är lite pyssel. Det tar tid, men det är roligt. Jag kan tycka att det kan vara riktigt avkopplande att laga mat. Man försvinner in i recept, nya idéer och ingredienser. Leka lite - improvisera - testa.

Det jiffade köket is no more, berget har återuppstått. Förstår ni vad jag menar. Jag blir tokig. Och jag som bytte disksvamp förra gången.



Min kusin ut på stora äventyr



Imorgon åker min kusin till Australien på ett års high school exchange. Så spännande! Jag var i Auckland ett år så jag vet vad hon har framför sig. Pratade nyss med henne för att önska trevlig resa och lycka till. Hon lät väldigt lugn och verkade ha läget under kontroll. Lite nervös så klart, men det är ju bara härlig nervositet. Förväntansfull och laddad. Hon hade inte börja packa än. Jag kan säga att jag hade packat minst en vecka innan jag skulle åka.

Ett utbytesår är så kul. Nya människor, ny kultur, ny vardag, nya rutiner, ny väg till skolan, nya favoritflingor (ja ja jag vet att Nestlé mm rule the markets), nya mataffärer, nya klädesmärken, nya tankar, nya erfarenheter. Jag vill åka igen!

Jag har fortfarande kontakten med min värdsyster och min närmaste vän där nere. Och tack vare Facebook har jag lyckats hitta några kiwis från min tid där. Skitkul!

Bon voyage!




Disk, javisst!


Är det något jag avskyr så är det att diska. Har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Jag har ett konstant diskberg i mitt lilla kök. En diskmaskin står högt upp på önskelistan, nästa gång jag flyttar.

Jag försöker verkligen att hotta upp det hela. Byter disksvamp ofta och gör en lite ceremoni utav det. Välja ny färg, säga hejdå till den gamla och njuta av den nya svampen. Funkar i ungefär två minuter, sen är det dötrist igen.

Det enda roliga med att diska, som min syster säger, är att i slutet får man ta fram Jif flaskan och jiffa lite. Göra köket spotless. 

Nu är mitt kök jiffat och klart.



Fick slutspörta med stegen


Det är svårare att gå mycket på helgen än i veckan. Eller jag skulle ju kunna ta en lååång promenad, men det blev inte så. Fick i alla fall ihop 10007 steg. Stod här och stampa sista 20 för att komma över gränsen. Trodde jag skulle få ihop mer av att vara ute och dansa. Kändes definitivt i fötterna. Kan ha berott på den höga klackarna, borde få extrapoäng för det.

Var på Mosebacke - skön stämning - skön musik - kvällen var skön helt enkelt.




Underverken korade


Alright då, jag gissade rätt på fyra stycken. Coolt att 100 miljoner människor har röstat.
Här är de "nya" underverken:

- Kinesiska muren

- Petra i Jordanien, en av världens äldsta städer

- Kristusstatyn i Rio de Janeiro

- Machu Picchu, högt upp i Perus berg

- Chichén Itzá i Mexiko

- Colosseum i Rom

- Taj Mahal i Indien



Fiskmåsarna from hell


Så härligt att bli väckt av heltokiga fiskmåsar utanför mitt fönster. Go fish or something, kom igen det är söndagmorgon!

Varför har inte de såna fina heartsongs som pingvinerna i Happy Feet. "Don't push me cause I'm close to the edge, I'm trying not to lose my head, ah huh!"




Nektarinerna är här



Nu finns det äntligen nektariner i affärn, till ett skapligt pris och med fin smak. Jag älskar dem.

Idag åkte mixer fram och det blev en nektarin-hallon-citron drink till frukost. Mums! Nektarin och hallon tycker jag fungerar väldigt bra tillsammans.

Förra veckan gjorde jag en fruktsallad på på just nektariner, hallon och blodgrape. Väldigt god! Try it!

Annars är en nektariner och hallon blandningen god till till exempel pannacotta.

Bara några tips!



Stegrapport



Dagens steg: 11305

Men idag blev minsann rödvin till maten. Det är ju trots allt fredag :-)

Imorgon blir det:

* tvätta
* träna golf
* softa
* utgång

and a whole lot of dancing

Borde bli en del steg, eller hur?




Soft night at the Car Wash



Ikväll är det lugna puckar. En skön kväll hemma. Har precis sett Car Wash. När jag gick på mellanstadiet hade jag en period då jag bara lyssnade på soundtracket till den filmen. Funky music!

Har inte sett filmen förrän nu. En film med rytm. You gotta get up, to get down....Litet gästspel av Pointer Sisters - singin' "You gotta believe".





Face facts - Alla passar inte i Wayfarer





Blues Brothers - JA
Tom Cruise i Risky Business - tveksamt

Rachel Bilson - JA
Mischa Barton - NEJ

Var och varannan människa på gatan  - NEJ

Det här med trender är ju så roligt. Solglasögon som den trendigaste aldrig skulle satt på sig för 12 månader sedan, bär denne nu med stolthet. Rayban Wayfarers är högt upp på allas "hot"-lista. Men de passar ju verkligen inte alla ansiktsformer. Samma med dessa enorma 70-talsbrillor som är så populära. They are not for everyone. Vissa människor ser ju inte kloka ut. Välj solglasögon som är snygga OCH gör dig snygg!



Fjärde gång-dagen


Dagens steg: 11491

Dagens ångermoment: köpte godis då jag var och handla ....illa.

too tired to write- Buona notte!



Honey is too sweet


De visar dansfilmen Honey på kanal 5. Som den dansfilmsfantast jag är har jag sett den ett antal gånger förut. Diggar en del dansscener, men annars är den inte så speciell. A little too sweet. Simple story, simple entertainment.

Vad jag längtar tills dansen dra igång i höst. Var inne och kollade in olika kurser på balettakademins hemsida. Gotta save up, to shake it!




Världens sju underverk

070707 ska de 7 underverken koras på nytt i Lissabon, Portugal. Här nedan ser ni de som är nominerade och under det en lista på min gissning. Inser att jag valt ut ganska traditionella platser, men tror på det.

De jag har besökt än så länge i mitt liv är Kolosseum, Pyramiden i Chichén Itzá, och Frihetsgudinnan i NY. Eventuellt även Stonehenge men då var jag så liten så jag minns inte. Pyramiden i Chichén Itzá tyckte jag var jättehäftigt. Klättrade enda upp till toppen, lite lätt svindel, och fick njuta av en underbar utsikt över de lummiga gröna skogarna.

Platser på listan som jag verkligen skulle vilja besöka, helst alla, men högst upp på listan är Angkor Wat, Hagia Sophia, Timbuktu och Macchu Picchu.

De nominerade:
Akropolis (Grekland)
Kolosseum (Italien)
Stonehenge (Storbritannien)
Kiyomizotemplet (Japan)
Taj Mahal (Indien)
Gizapyramiderna (Egypten)
Machu Picchu (Peru)
Hagia Sophia (Istanbul)
Neuschwansteinslottet (Tyskland)
Alhambra (Spanien)
Operahuset i Sydney (Australien)
Timbuktu (Mali)
Kristusstatyn i Rio de Janeiro (Brasilien)
Pyramiden i Chichén Itzá (Mexiko)
Kreml och S:t Basilskyrkan (Ryssland)
Eiffeltornet (Frankrike)
Kinesiska muren (Kina)
Angkor Wat (Kambodja)
Petra (Jordanien)
stenstoderna på Påskön (Chile)
Frihetsgudinnan (USA)

Veros gissning på de nya underverken:
Kinesiska muren (Kina)
Angkor Wat (Kambodja)
Petra (Jordanien)
Taj Mahal (Indien)
Gizapyramiderna (Egypten)
Machu Picchu (Peru)
Stonehenge (Storbritannien)



Stegrapport


Idag blev det 11333 steg. Klarade dagsmålet i alla fall. 

Dagens ångermoment: Valet av en soggig (hur stavas det) mozzarellapaj på Bönor och bakat. Usch. Misslyckat.




I do need a new do


Jag måste göra något med mitt hår. Så fruktansvärt trött på det lilla babyhåret längst fram vid pannan som ligger där som svinto. Frågan är bara, ska jag:

* klippa lugg
* färga
* klippa frisyr
* permanenta

Idag har jag lång, blont, halvvågigt, ganska tjockt hår som är något uppklippt. Vad göra?



Favoritdel



Oj, vad det har blivit mycket kycklingssnack på sistone. Jag ska lugna ner mig. Men först en liten kommentar bara. Till kontoret kommer varje månad en härlig, lite halvtokig, skön kvinna och hjälper till med bokföringen. Vi satt och snacka om kyckling på fikapausen idag. Hon äter allt på en kyckling förutom bröstet, tycker väldigt mycket om brosken och hennes absoluta favoritdel är hälsenan. You read right, HÄLSENAN! (Detta förtjänar ett utropstecken) Konstigt värre.

Måste testa den nästa gång, om jag nu hittar den.



Kyckling = godkänt


Alright då, Svenska Dagbladet skriver idag om GI-profil och fettets plats i dagens matpyramid. Vad hittar vi längst ner i pyramiden under kategorin ÄT MYCKET. Jo, kyckling. Sicken tur då.



 
Bild från svd.se



Jag är väl medveten om att om jag ska följa deras påbud ska jag även följa deras förbud. Alltså försöka ÄTA LITE pasta, ris och bröd. DET, min kära vänner, är enormt svårt. Men, jag jobbar dagligen på det.



Promenadäventyr


Jag har kommit på att jag varje dag, om jag inte gör några utsvävningar går ca 8000 steg. Idag när jag kom hem från jobbet hade jag 8800. Vad göra? Jag måste ju upp över 10000. Suck, jag konstaterade snabbt att jag inte kommer gå 1000 steg bara genom att gå runt i lägenheten. 

Så efter middag begav jag mig ut. Men jag kan ju inte gå en sväng runt kvarteret bara för att komma över min målgräns. Så det blev ett litet promenadäventyr. Fatta att jag har bott på Kungsholmen sedan i mars och har ännu inte gått längst med Norr Mälarstrand. Fram tills idag. Jättevackert där nere och en perfekt promenadrunda.

Jag kom över gränsen.

Dagens steg: 15874



!-missbrukare


Jag har gjort en upptäckt, som jag försökt arbeta bort den senaste tiden. Jag använder ! utropstecken alldeles för ofta. Jag avslutar varannan mening när jag skriver email eller sms med !. Jag vill att det verkligen ska betona och förstärka meningen när jag väl använder det. Så just nu är jag på avvänjning.

Håll koll på mig, så jag inte faller dit igen!!!!!!



Hoppa och studsa i parken


Stötte på Stina på väg till jobbet. Hon kom med en inbjudan att joina henne på Friskis och Svettis i Rålambshovsparken på onsdag. Vad göra? Friskis har aldrig riktigt varit min grej, men nu har jag ju börjat mitt nya liv.
Jag borde.
Lite sugen är jag.

Jag tror jag låter vädret bestämma.




Och så var jag igång


Nu har jag nått slutet av den första dagen av mitt nya liv. Det har gått bra:

steg tagna = 13384 st - hmmm jag undrar om Ulrica har trimmat den här mojängen eller har jag varit SÅ bra?

Alkoholintag = zero

Dagens största frestelse - Då Eva trycker upp en liten, dödligt god chokladmousse efterrätt från Strix i ansiktet på mig och undrar om jag inte ska ha lite. Nej tack svarade jag, och tror bestämt att jag växte några cm.

Time for some shuteye!




Everything à la Chicken


Kan man föräta sig på kyckling. Det är så gott, och kan göras på så många olika sätt. Igår gjorde jag en underbar thaigryta med kyckling. Var och botanisera mig i den asiatiska mataffären på fleminggatan häormdagen och grytan blev resultatet. Jag känner mig verkligen som en rookie i den affären. Ja, jag vet vad jag kan använda tamarind, citrongräs och annat till men det finns så enormt mycket spännande saker där inne som jag inte har någon som helst aning om hur jag ska använda mig av. Someone care to teach me?

Jag tror att det blir kyckling idag igen. Caesarsallad med kyckling - passar när det är så varm och underbart ute. Bäst är det ju om man får ett glas kallt vitt vin till men det funkar ju INTE med mitt nya liv.

To the kitchen!



Börja ett nytt liv om och om och om och om igen


Hur många gånger jag har sagt att imorgon ska jag ta tag i mitt liv vet jag ej. Men nu säger jag det igen. Imorgon ska jag ta tag i mitt liv.  Avsaknaden av regelbundna danslektioner och att jag befunnit mig i lathetens händer den senaste månaden börjar kännas i kroppen. Jag borde fokusera på beach 2007, eller snarare båtdäck 2007.
image14
* Tanken är att äta mindre. Jag äter ganska nyttigt, men alldeles för mycket.

* Sen ska jag börja gå. Hur många steg är det man ska ta per dag? Imorgon ska jag sätta på mig stegräknare som donerats till mig av Ulrica, och så ska den inte komma av på minst en månad. Kanske inte riktigt gå så långt som Helle som gick och la sig med den en gång.


* Nu ska jag inte ta i för mycket men tänkte även försöka mig på att dra ner på alkoholen. Jag vet, vilken idioti så här på sommaren. Jag sa dra ner, inte sluta helt och hållet.

Vad tror ni...hur länge tror ni det håller? Vi får väl se.

Goodnight y'all!



Fråga om film


Får jag kalla mig filmintresserad fastän jag inte sett Gudfader-filmerna?



En icke-bakis söndagsmorgon


...Det är hur skönt som helst. Nu låter det som att det inte händer så ofta, men så illa är det inte.

Att vakna utvilad, sätta på kaffe och äta en ordentlig frukost i lugn och ro. Underbart!



The Last King of Scotland


Igår var det dags för en riktig movie night. Hyrde The Last King of Scotland. Den handlar om en ung läkare, Dr Garrigan, som åker till Uganda för att arbeta. Där lär han känna Idi Amin, och blir hans nära vän och rådgivare. Till en början ser han upp till och tror på Amin, tills han börjar förstå vad det är Amin gör med Uganda.

Både Forrest Whitaker och James McAvoy gör ett riktigt bra jobb. Forrest Whitaker förtjänar sin oscar.

Jag är lite av en tunnis när det kommer till film och det finns en sekvens närmare slutet som inte jag pallar. Det blev till att hålla för öronen, sjunga och blunda.

Jag tycker om historiska filmer som baseras på verkliga händelser och kring personer som existerat. Tyvärr kom vi aldrig så här långt på historielektionerna i skolan, och jag vet inte så mycket om Amin och hans handlingar. Eftersom det är Dr Garrigans öde vi får följa i filmen, får man inte så stor inblick i vad som pågick i Uganda under den tiden och vad Amin sysslade med. Lite ja, men inte tillräckligt, enligt min mening. Det saknade jag lite.

Försökte komma på vart jag sett James McAvoy tidigare, sen kom jag på det. Becoming Jane om Jane Austen med bland annat Ann Hathaway. Också bra, men en helt annan genre.


Spännande film som får:

image13




RSS 2.0