Wearing red for Burma


Today, I go red!Start spreading the news


I'm coming to town.

Japp, JAG SKA ÅKA TILL NEW YORK NÄSTA TORSDAG!
Bokat idag!

Minns ni att jag berättat om mitt godisvad med Seb. Han förlorade och jag vann en resa. Well this is it!

Ska bli hur kul som helst. Måste börja surfa runt och hitta "must-visit" saker. Lite höstshopping, lite festande, massa kul! Skulle vilja hitta en skön jazzklubb. Några tips? 

Verkligen skönt att komma bort lite.
Det var 21 grader i NY idag :-)
TjoMy kind of Martini


Jag och sis började lördagen med en drink på nyöppnade Pontus! på Brunnsgatan 1. Beställde en helt underbar Apple Ginger Martini.


Innehåll: Absolut Citron, Créme de Pommes, citron, socker, ingefära, äppeljuice

Vill ni ha goda drinkar och skön musik rekommenderar jag ett besök dit.

att hata

är ordet hata lika starkt negativt som älska är positivt?

Fick höra ordet i veckan.

När jag var liten fick jag lära mig att jag inte fick använda det ordet, och jag tror faktiskt att jag aldrig befunnit mig i en situation där det behövts. För hur känns det att verkligen hata?

Jag har älskat, oh yes, men aldrig hatat.Så var det slut


Nu bidde det inget mer fotboll för damerna i VM.

Är det bara jag eller är det så att man denna vända undvikit att säga dam-VM och istället säger bara VM. Jag har tänkt på det flera gånger. Till en början, ja jag har dålig koll, så trodde jag att det var VM för herrar. För brukar de inte säga dam-VM? Ett steg i en annan riktning.två blev fem


Igår skulle jag och L käka middag, hade lite att ta igen. Hade grymma cravings för spaghetti och köttfärssås. I don't like to brag but I make a mean sauce!!!! Pinan var framme och bidrog lite till kryddningen så jag kan inte ta allt cred. Det visade sig att igår ville alla umgås och det slutade med att vi satt fem personer i mitt lilla kök uppe på kullen. Jag älskar spontankvällar och hade det riktigt mysigt. Blev inte så mycket catching up med L,  får ta det snart!Veckans filmer

Denna vecka har det blivit två filmer än så länge. I måndags såg jag Kärlekens slöja (The painted weil) med Edward Norton och Naomi Watts (som båda står som producenter för filmen). Jag såg reklam för den här filmen när jag var i England i mars och har gått och laddat inför den. Tyckte den såg så vacker och spännande ut. Men jag blev besviken. Det är en story som de hade kunnat göra så mycket mer med. Det saknades intensitet, det gick stundtals alldeles för fort fram och det kände som att de inte riktigt nådde ända hem med den. Edward Norton är en favorit och han gör ett bra jobb även här.

Den andra filmen a A good year. Det är en liten romantisk komedi om pengahungriga superkarriäristen Max Skinner (Russell Crowe) som ärver en vingård i Frankrike och får med detta stora chateau en wake up call och börjar omvärdera sitt liv. Har lite svårt att se Russell Crowe i den här rollen. Däremot så spelar Freddie Highmore (tidigare sedd i bland annat Finding Neverland) Max som ung mycket bra och favorit rollfiguren är bästa vännen Charlie spelad av Tom Hollander  (tidigare sedd som Mr Collins i Pride and Prejudice). Ibland blir det  hela lite flamsigt och tramsigt.

Inte supernöjd med någon av filmerna helt enkelt och de får 3 chillpills var.

image31image32

Mycket motvind idag


Tycker att ag har haft lite väl mycket otur denna vecka och hoppas att vinden vänder snart.

Ett litet ljus under dagen var då jag fann dem. De låg där på marken, gröna och taggiga och väntade på att jag skulle sätta min slitna Hush puppies sko på dem. Och det gjorde jag. Fram kom dem, bruna och fina. Årets första. Årets första kastanjer ligger nu i min ficka.

Det går att le i motvind.Chicken Race


Jag är så svag.

På väg till jobbet idag befann jag mig i en Chicken Race situation med en duva på ett övergångsställ. Jag vägrade väja, duvan vägrade väja. Vem vann striden?

Duvan. Jag var tvungen att vika av i sista sekund för att inte totalt mosa detta envisa fågelfä.

Brused my ego a bit.

Men heller en förlust och envis, levande duva
än en seger och en envis, mosad sådan.Vänner sviker aldrigTittar på ett avsnitt av Vänner. Tack gode gud att de aldrig slutar sända det alltså. Det spelar ingen roll hur många gånger jag har sett avsnitten, jag skrattar ändå högt och glatt.

Gjorde ett vem-är-du-i-Vänner test på Facebook och blev den jag mest fasade för att jag skulle bli nämligen : Joey Tribbiani. Hahaha dum, matälskande, lat och flirtig. How you doin'?
Vilket dilemmahmmm finalen av Top Model eller sista avsnitten av Gilmore girls. Nu blev det svårt!!
Rena rama skiten


Jag är sjuk. Japp, tycker synd om mig själv. Avskyr att vara sjuk.

Har noll energi och ligger i sängen och zappar. Vad är det för skräp tv de visar på dagarna. Förr, då jag var student kunde det hända ganska ofta att jag tittade på tv på dagarna, men det var ett riktigt bra tag sen. All dessa program där man ska ringa in och gissa på ord. Vad har de för målgrupp - de sjuka, de unga, de pensionerade och de arbetslösa. Det är hemskt! Jag är riktigt nyfiken på hur mycket pengar dessa bolag tjänar. Min gissning är hutlösa mängder.
Och guldfiskens era börjar nu


Ett viktigt tillkännagivande:

En ny blogg har skapats.
Eller säkerligen flera tusen varje minut,
men denna är speciell.

Jag tillägnar detta inlägg
 Guldfisken.

Välkommen guldfisken!

image29

Att inse ett faktum


Jag har efter denna helg konstaterat ett faktum. Jag kan inte längre festa två dagar i rad och tro att jag ska må bra på måndagen. 

Har haft en grymt kul helg dock, och vågskålen som avgör om det var värt det eller inte slår nästan över till festandets fördel. Jag mår risigt idag men ångrar inget.

Den avrundades perfekt med hemmagjorda pizzor, film och softande i kvadrat igår.

Synd att jag är tvättoholic sen då. Annars hade jag nu kunnat göra ett djupdyk rakt ner i tv-soffan, men ska istället bege mig ner i källaren och sätta på tvättarna.Att skratta

Att skratta är helt underbart. Var på fest igår och hade mycket trevligt. Jag kom på mig själv skratta högt flera gånger. Så härligt. Tycker om när jag kommer på mig själv med att skratta. Känslan registreras mer medvetet.

Skrattar inte lika mycket nu, kl 11:05. Dagens intag - en alvedon, en tallrik pasta, en kaffe och mycket vatten.Konstiga drömmar


Två gånger på senaste tiden har jag vaknat av otäcka drömmar. Den första drömmen var att en av min allra närmaste vänner dog av hjärtfel. Det var hemskt. Hela världen stannade och alla bara grät. Morgonen efter drömmen kastade jag mig på telefonen för att få höra henne ljuva stämma.

Den andra drömmen var inatt. Jag drömde att vi hade inbrott i vårt hus. De hade länsat hela huset och städat i ordning och ställt alla saker de inte ville ha snyggt och prydligt.

Jag blir så matt av sådana drömmar och har varit lite väck hela dagen.Jag ska bestämma själv

....men det är inte lika lätt att göra som att skriva ner det på sin blogg.

Today's confession.

Det är i all fall ett bekymmer jag har. Jag rådfrågar andra alldeles för ofta och bryr mig för mycket om vad andra tycker om saken. Resultatet blir då ibland pannkaka, eftersom jag går ifrån mig själv för mycket. Men det är mitt eget fel.

Detta är något jag ska börja öva på. Hur nu detta ska gå till. Känns i alla fall skönt att sätta igång.

Break it down Beyoncé


Håller på att göra en koreografi till Beyoncés Get me bodied. Låt mig bara säga att jag ser INTE lika cool ut som hon gör i hennes video. Oh no, röd som en tomat och en halv takt efter, skumpar jag runt. Hahahahaha men kul är det!
blogg-blockinte sugen på att skriva.

I förrgår var jag på Golden Hits a.k.a köttmarknadernas köttmarknad för första gången. Hade kul!
Igår hade jag huvudvärk hela dagen.
Idag har jag oavsiktligen tvättat min stegräknare. Tur att jag har en till.

Over and out.Kille+chihuahua = omöjlig ekvation


Kom igen, jag skrattar varenda gång jag ser en kille ute på rastningspromenad med lilla chihuahuan. Ser så roligt ut. Finns det killar där ute som väljer att köpa chihuahua, utan starka påtryckningar från flickvännen?RSS 2.0