Gott nytt år tamefan!

Hoppas ni får en trevlig kväll. Jag ska ta det lugnt, äta gott och smälla in det nya året utav bara helskotta. Thats plan!

Nyfiken på vad 2009 har att erbjuda. Bara ett sätt att det reda på det. Nu kör vi!Ut med det gamla och in med det nya

Med två dagar kvar på detta året har jag bestämt mig för att det är dags för en ordentlig städdag. Jag har packat upp alla julklappar och nu är det ännu mindre rum för två personer på 37 kvm. Dags att rensa ut. Det är inte så lätt som det låter då jag är en obotlig samlare men jag ska göra mitt absolut bästa. Gå igenom lådor och garderober och slänga slänga slänga. Det kommer kännas befriande då jag väl kommer igång.

Jag längtar så tills vi får flytta. Men det kommer först i 2009. Nu ska vi få ett fint avslut på 2008. I år blir nyår lugn. Vi ska ta det lugnt ute i V-holm och bara vara. Lite fyrverkeri måste vi ha, det är så roligt att smälla lite.Jul-jackpot

Har haft en helt underbara jul med nära och kära. Ätit gott, skrattat, givit och mottagit presenter, sjungit singstar (Supermario har fått playstation 3) och haft det riktigt skönt. Är hemma i lilla lyan en kort sväng och lämnar alla julklpppar för att sen återvända till V-holm och fortsätta att ta det lugnt. Jag har fått en massa bra grejer till köket och längtar tills vi får flytta.

I'm loving some time off. En hel vecka kvar, yabadabadoooo!
Nu kör viVadå jultristess?

Läste en artikel i Metro om olika saker man kan hitta på för att bota jultristessen?
Vilken tristess undrar jag då. Julen är en av mina absolut favorithögtider - dels för att man får ge bort julklappar och göra människor glada, dels för den ljuvliga mat men även för att det är en högtid där det finns tid och möjlighet att göra absolut ingenting ett tag. Jag tycker det är skönt att äntligen ha en chans att bara sitta och stirra. Jag vet att det är en konst, för det är inte alla som kan göra ingenting, men det är ju så skönt. Sitta i blå-vita stolen på verandan och bara titta ut genom fönster och fundera på saker och ting. Då man lyckas övervinna rastlösheten och det känns som att hjärtat slår långsammare och tid nästa står stilla. Jag längtar som en tok tills da'n före doppareda'n då jag får låsa om mig på jobbet och ha lite ledig tid framför mig.

Jag avundas inte dem som försöker hinna hem till alla släktingar på tre dagar. Jag vill vara på en plats med lagom mycket folk och bara njuta. I år ska jag fira jul med familjen, pojkvännen och en av mina närmaste vänner. Kan det bli bättre?

Inte långt kvar nu.Nakenfis

Jag har i drygt en vecka haft problem med mitt öga och har försökt undvika smink. Det är tragiskt hur naken jag känner mig utan smink när jag är ute och går på stan. Jag har kommit igång med att använda glasögonen i tron om att det syns mindre då. Jag känner mig då lite mer påklädd. Men återigen, är det hemsk att jag ens känner så utan smink. Jag kanske ska börja med lite sminkfria vardagar lite då och då.One glögg down....

and one to go!

Det som skulle vara en glöggfest har blivit två, och inte är jag ledsen för det. Igår hade jag några av mina kära vänner på besök för lite glögg och gott. Det var inte alla som kunde komma så vi kör en till på måndag. En del från igår får jag till och med äran att se i repris på måndag. För det är så roligt att umgås!

Det som var extra kul igår var att vi var och skrev kontrakt precis innan, så pass precis att jag var sen till min egen glöggfest. Tackar vettja lillsyster som styrde upp kalaset och agerade värdinna ett tag. Så när vi kom hem var jag superglad och hade massa goda människor att dela min glädje med.Yabadabadoooo

Vi har köpt lägenhet. Äntligen. En söt liten 2:a på 54 kvm i Sumpan. Inflytt i mars, hur ska jag kunna hålla mig. Men nu är det bara att spara och fantisera tills dess.

Men du, det här med kontraktskrivning är en läskig grej. Något jag inte erfarit förut. Men det gick bra, tror jag.

Stort steg - Mycket nöjd, mycket glad.Så liten och söt

I söndags fick jag äntligen träffa lille Nicolas, en vecka gammal. Så liten, och så söt. Huvudet var inte större än en grapefrukt. Tror aldrig jag har träffat en en vecka gammal liten människa förut. Det var underbart!

Det som också var underbart att se hur oerhört stolta föräldrarna var. Jag svär att pappan har växt minst en decimeter sen jag såg honom sist.  Väldigt roligt att se honom i en annan roll - papparollen. Känns nästan lite overkligt men samtidigt så helt rätt.

Jag kom hem och snackade om barn oavbrutet och jag tror Super M blev lite skraj där ett tag. Men han kan vara lugn. Ett tag till i alla fall.Jonathan är 176 år gammal och äldst i hela världenJonathan är en sköldpadda.

Det är en artikel om Jonathan i Metro idag. Han tros vara 176 år gammal och bor på St Helena. Född nån dag 1832, av säkert väldigt stolta föräldrar. Fatta att om han bara hade fötts några år tidigare hade han kanske fått se Napoleon, eftersom det var på ön St Helena han levde de sista åren av hans liv.

Jonathan har levt på denna jorden under en hel del intressanta tider. Tänk bara vad som har hänt under hans livstid. Några världskrig, teknologins utveckling, massor av intressanta och ointressanta ledare, rymdfärder och Elvis, bland annat.

Lite coolt är det.
Jag är verkligen bara en liten skit i  universum.
 

In the right mood

Jag kan säga att det var länge sedan jag hade sån julstämning i kroppen så tidigt på året. Idag är det första december och jag är redan laddad. Har inte inhandlat en enda julklapp, men har rätt känsla i kroppen. Jag tror faktiskt att jag har min syster att tacka för det. Hon har inte varit hemma så här års på flera år, då hon fram tills i juni pluggat i England och bara varit hemma precis runt jul. Men nu är hon tillbaks i Sverige och sprider julstämning omkring sig.

Ett exempel:
I förra veckan blev jag uppringd av henne: Jag står här på NKs choklad-avdelning och har kollat in choklad-julkalendrarna, vill du ha en också? Varpå jag svarar självklart, för det har jag inte haft på några år, och jag får därefter de olika motiven på kalendrarna uppmålade för mig per telefon. Jag valde den med tomten i en släde och nu står den i köket. Imorse gick jag upp och fick öppna första luckan. Det var en bild på ett ljus och en liten chokladbit. Undrar vad det är imorgon. Spännande.RSS 2.0