I LOVE ECO

Jag är inte så förtjust i småkakor á la finska pinnar och bondkakor. Men så hittade jag en kartong i skåpet på jobbet, med alldeles utsökta små kakor. Det är ICAs I LOVE ECO ekologiska korintkakor. Jättegoda. Jag har satt mig själv på en strikt två stycken om dan ranson som jag hittills har lyckats följa.Lillasysters examen

Var i Brighton förra veckan för att ta del av lillasysterns examensceremoni och fira henne  riktigt ordentligt. Det var jätteskoj. Var bara där i tre dagar med det var fullspäckade dagar med en mängd kulinariska upplevelser.

När vi kom dit stack jag och pappa ner på strandpromenaden för att få i oss en första pint och lite salt&vinegar chips som ett obligatorium när man är i England, medan Emilie åkte och hämta resten av hennes packning efter fem år i England och vår japanska syster Rina.

Den kvällen åt vi middag på en japansk restaurang som hette Oki-Nami. Om jag har förstått det korrekt så betyder det havsvåg. Vi åt den godaste japanska tapas jag någonsin ätit. Det var lax gyoza, pilgrimsmusslor, sashimi, sushi, ostron, tempura och tofu. Ljuvlig middag som sköljdes ner med Kirin, japansk öl. Det var första gången i mitt liv som jag åt ostron. Har alltid tyckt det sett lite halvfarligt ut men det var jättegott. Sån frisk och fin smak.

Systeryster var jättenervös. Vi gjorde oss iordning på hotellrummet. Hon hade en liten svart "Audrey Hepburn" klänning på sig och var drop dead gorgeous.

Själva ceremonin var cirka 3 timmar lång och då fick alla 500 studenter gå upp på scen, ta emot sina diplom och skaka hand med rektorn som var ingen mindre än Lord Richard Attenborough. Jag är så enormt blödig. Jag fick tårar i ögonen vid lunchen innan då jag såg uppklädda examenstagare och stolta föräldrar gå förbi. Jag storgrina när de ropade upp första namnet men skärpte till mig då systeryster klev upp på scen. Hon var så fin med hatt, kappa och allt. Sån underbara stämning i The Dome med mycket stolthet i rummet. Det var underbart och jag var väldigt trött i handflatorna efter allt klappande.

Efter ceremonin gick vi och drack bubbligt på Iguanas som är en av favoriterna i Brighton. Middag blev det på en liten tapas krog som bara hade fyra bord inne och två ut. De har inget kök utan bara en mikro för att värma upp maten. Maten var ljuvlig. De hade en chorizogryta som var out of this world. Måste experimentera hemma. Ja, jag gillar mat!

På kvällen gick vi ut och dansa. Fick till och med ut pappa på klubben Oceana. Mycket rolig dag fylld av leenden.

Jag kommer sakna mina små besök till Brighton, men det är inget som säger att jag inte kan åka dit ändå. Så skön stad.Systeryster och stolta storasysterKina i alla former

Aldrig har jag upplevts sån marknadsföring och granskning av ett land som nu inför OS i Kina. Jag minns inte ens var förra sommar OS var och har heller inget minne av att jag har fått se så mycket matlagnings-, rese-, kultur- och politiska program och artiklar med mera om ett tidigare värdland. Jag tycker media har haft Kina feber i ett halvår. Jag undrar vilka fördelar/konsekvenser för Kina detta OS har. Hur och vem det gynnar och missgynnar.

Är ingen stor sportfantast men det ska bli spännande då det dra igång 080808. Denna dag ska även firas av en annan anledning - jag går äntligen på semester. Semestern kommer dock inte spenderas i tv-soffan framför OS utan på havet.Botvid och Seved

....har namnsdag idag. Hur många heter det?

Runt 200 personer har Seved som tilltalsnamn i Sverige.

Och min syster med det ovanliga namnet Emilie har inte ens en namnsdag, en officiell sådan i alla fall.

Konstig va?
Jag undrar...

varför man på TV4 nyheterna när de talar om de 6 ledamöter från Folkpartiet som motsätter sig FRA-lagen måste tala om att de är alla kvinnliga. Hade det varit 6 manliga ledamöter hade man ju aldrig sagt det. Vad vill man förmedla med den lilla informationen, varför är det relevant?Papperskorgen

När det är lugnt på jobbet brukar jag sitta och titta ut över torget. Precis utanför mitt fönster står en papperskorg. Jag är förvånad/imponerad över hur mycket denna papperkorg används. Folk är där hela tiden och slänger sitt lilla skräp. Det är heller inte ovanligt att någon tittar ner i den för att se om det ligger några pantkronor där i. Det händer flera gånger om dan faktiskt. Igår var en dam där två gånger under samma dag för att kolla läget.
bebis x 4

Fatta att jag drömde inatt att jag fick fyrlingar. 4 söööööööööta små bebisar. Tolka tack!!!Oh Mamma Mia vilken filmhelg


Som jag nämnde i ett tidigare inlägg var det mycket film planerat denna helg.

Fredagen misslyckades vi kapitalt med filmvalen:

Americanizing Shelley - Ok, vi får väl skylla oss själva som väljer en film med den titel. Vi tänkte lätt indisk/amerikansk komedi. Den ligger tvåa på min ABSOLUT SÄMSTA FILM JAG SETT lista. Etta ligger American dreamz med Mandy Moore och Hugh Grant. Jag ska hålla mig borta från filmer med america i titel helt enkelt.

Cup of love - Kallades för den nya Love actually men var inte ens nära. För trög. Morgan Freeman var med och det höjde filmen något. Jag har konstaterat att han är bland mina favoriter bland manliga skådespelare. Hans röst är helt otrolig.

Vi valde att klämma in Step Up 2 som vi båda sett förut. Den innehåller en av de bästa dansscener som finns. Grym!

Lördagen inleddes med In the Land of Women med Adam Brody och Meg Ryan.  Mycket bättre än fredagens två första filmer. Mysig film!

Sen var det ju dags för Mamma Mia på bio med familjen. Jag är ingen större fan av Abba men tyckte att låtarna blev bättre när de var del av en handling. Jag kan säga att jag blev positivt överraskad av filmen. Jag både skrattade och grät.

För att avsluta filmhelgen såg jag igår den vietnamesiska filmen Doften av grön papaya. Väldigt vacker film. Och väldigt fåordig - de pratade nästan ingenting, men det behövdes inte. Den gav mig ett stor lugn. Om något, kanske ett lite väl avkapat slut.

Sex filmer på en helg - härligt härligt.


Jag bara klagar och klagar

Jag har kommit på mig själv klagandes alldeles för mycket på senaste tiden. Jag vill inte bli en gnällkärring som ingen vill lyssna på bara för att jag spyr ut negativa saker. Jag tror att jag måste vidare analysera ökningen av mitt klagande och göra något åt saken.

Jag ska sudda ut de rynkade ögonbrynen helt och hållet.

Nu får det vara nog. Så det så.De Bourgh live

Idag fick jag ett samtal från en nutida Lady Catherine de Bourgh ur Jane Austens Stolthet och Fördom. Det är inte varje dag man får sådana samtal.

Ni som fattar ni fattar, annars bara lite strunt.Chick-flicks re-cap and finger food

Ikväll ska jag och syrran äntligen sätta oss ner och komma ikapp lite vad gäller chick-flicks. Jag har inte sett på film på jättelänge (förutom Ciao Bella igår kväll). Den senaste tiden har jag  bara inte haft ro att bege mig in i andra världar. Jag har somnat mitt i filmerna. Men ikväll är det alltså movie night som gäller. Det blir minst två filmer ikväll, kanske en imorgon bitti och sen ska hela familjen gå och se Mamma Mia (filmen) imorgon kväll.

Till detta måste vi givetvis ha  mat vi kan plocka i timmar. Vi får se vad inspirationen ger oss i mataffären.

Återkommer med filmtips, om de är nå bra att ha.Lill-ledigt

Jag har inte semester förrän i mitten på augusti. Men igår tog jag ledigt en dag för att njuta av sommaren. Det gör så enormt mycket att vara ledig en extra dag i veckan. Det känns som jag har haft helg, men idag är det fredag och sen är det helg. Jag ska ta småledigt lite oftare har jag bestämt mig för. Man behöver inte alltid ha storslagna planer för sina lediga dagar utan bara koppla bort från rutinerna en sväng är guld.

Laddad ska jag nu  bege mig till jobbet för att sen ta HELG!
Gnarls Barkley konsertIgår var det full fart på Nalen. Ännu en bra konsert, men det visste jag ju att det skulle vara. Det var ju GNARLS BARKLEY. Jag har fullständigt lyssnat sönder St. Elsewhere skivan, och tycker även om The Odd Couple.

Vilken vass röst Cee-Lo har, grym. Danger Mouse gör inte mycket för att interagera med sin publik utan fokuserar på sina instrument. He's way of being special I guess. 

Nån bimbo bakom mig stod och skrek CRAZY hela tiden. Som om det är den av deras låtar som är bra. Personlig favorit just nu är Who's Gonna Save My Soul och The Boogie Monster.

Så roligt med konserter tycker jag. Och nu har jag hittat ännu en lokal jag tycker om att gå på konserter i. Jag har aldrig varit på Nalen förut. Jag vet att min mormor brukade gå dit när hon var ung och dansa jitterbug.

Biljetter till konserten var en födelsedagspresent till min mamma, som till en början var lite orolig om hon skulle passa in där. Men det var en väldigt blandad skara som stod där och digga.

Innan konserten var vi på La Tentazione på Malmskillnadsgatan och käka. Kan varmt rekommendera denna lilla italienska krog om man är i dom hoodsen.RSS 2.0