Kärlek på en måndag


Igår när jag kom hem trött efter jobbet stod det en vacker lila-röd blomsterbukett och väntade på mig från min Super M.  Jag hade varit och handlat och med ett stort leende på läpparna gick jag in i köket för att packa upp varorna. I kylen väntade nästa överraskning. Han hade varit på Vetekatten, bland de bästa konditorierna i stada, och köpt en liten exotisk frukttårta för två (eller kanske egentligen för fyra). Tror ni jag blev glad eller. Helt oväntat, precis som jag tycker om! Lite extra kärlek på en måndag är aldrig fel.


Från monday mourning till monday lovin' på en vecka!

Kyrkan på en söndag

Japp, ni läste rätt. I eftermiddags har jag varit i Storkyrkan i Gamla Stan. Inte på mässa utan för att lyssna till Rigmor Gustafsson och Gustaf Sjöqvists kammarkör. Hon har verkligen en grym röst. Jag vill också kunna sjunga så.

Det var en julklapp till pappa från hans döttrar. Det som var lite tråkigt var att vi trodde att vi fixat bra platser men hamnade bakom en fet pelare och såg inte ett jota. Kan säga att de pelarna var inte med på ritningen när vi valde platser. Jag såg i alla fall kören, dirigenten och halva pianot men min syster såg ingenting. Förstörde lite.

Det ska bli fler musikevenemang för mig 2009. Närmast framöver är Laleh och Viskväll på restaurang Vinter.ti-to-ti-to-ti-to

Tjoho, jag har precis hört en vårfågel utanför mitt fönster. Första för mig i år. Det går en våg av värme genom kroppen och jag tror bestämt att det blev lite ljusare på en gång.Den lilla igelkotten är tillbaks

Jag fick ett sms från min vän strax efter åtta igår. Hon frågade om jag satt klistrad framför tvn. Hon hade läst mitt blogginlägg om antikrundan. Och visst satt jag klistrad igår, men inte framför antikrundan utan spelandes Sonic the Hedgehog Unleashed på playstation. Brukade ju köra det på vårt SEGA när jag var liten. Till min lillasysters förskräckelse, då hon drömde mardrömmar om den stora stygga Bossen. Jag har vetat hela tiden att det är farligt att föra in ett playstation i mitt hem, för jag spelar då. Har alltid varit emot det, men nu står den där, en gåva till Super M. Jag är en tävlingsmänniska som bara vill bli lite bättre, komma lite längre på lite kortare tid och det kan jag lägga ner timmar på. Det är kul medan man göra det, men efteråt känns det så fruktansvärt onödigt. Jag ska lämna tillbaka spelet jag har lånat, omeddelbums! Ska använda min tid till vettigare saker.Monday mourning

Igår, precis efter att jag vaknat, visste jag att dagen skulle bli katastrof. Och så blev det. Var helt ostämd (får jag säga det - out of tune) hela dagen. Ingenting gick som jag ville. Folk svarade inte då jag sökt dem, det kom fram att jag blev felinformerad i ett ärende förra veckan, jag glömde saker i annonser, tunnelbanan strulade. Ja, jag kan fortsätta.

Min kollega som uppfattade mina skrik av frustration och visade mig denna artikel. Jag var inte ensam.

Måtte tisdagen bli lite bättre!
AW-rookie

Idag ska jag och lillasyster ut och after worka lite tänkte vi. Ingen av oss arbetar på företag där folk gör det (tror snittåldern på min arbetsplats är runt 50) så vi är båda ganska vilsna. Men idag ska vi i alla fall försöka oss på lite AW. Diggar ju konceptet stenhårt det blir bara aldrig av. Vet inte riktigt vart vi ska gå men tror att det blir runt Odenplan, lagom nära hem. Let you know how it went!Oldie

På senaste tiden har det blinkat vissa pensionärsvarningsskyltar i mitt huvud. Det är så att jag förvånar mig själv. Höjdpunkten var nog torsdagskväll då jag ville se på Antikrundan. Jag har slutat lyssna på The Voice och vill lyssna på P1. Förut kunde jag inte åka en meter i bilen utan att ha radio på, nu vill jag att den ska vara avstängd, för att den bara vässnas.

Wassup med det liksom ba?! Jag är ju fortfarande in my twenties. Men jag tror att jag kommer bli en riktigt torr liten tjatkärring på jag blir gammal. Så se upp för mig.Med sikte på läslus

Jag har aldrig läst mycket och tror att jag snittar ungefär tre böcker om året. Dessa läser jag under sommarperioden i båten. Jag önskar att jag läste mer, men jag läser långsamt och tappar snabbt tålamodet. Jag brukar med jämna mellanrum sparka mig själv i baken och försöka. Precis en sådan spark har jag nu tilldelat mig själv. Igår var jag på akademibokhandeln och inhandlade hela 4 böcker. Jag har redan tagit tag i en och börjat. Än så länge går det bra, får se hur länge det håller i.

Jag tycker om böcker. Jag tycker om att de innehåller massa spännande ord, formuleringar och berättelser. Jag tycker om att bläddra i dem och jag tycker om deras utseende. Nu ska jag bara lära mig att tycka om att läsa dem.Filmfylld tillvaro

Det har blivit en hel del film de senaste veckorna. Filmåret har börjat bra för mig.

Sista biobesöket 2008 var i mellandagarna då familjen var och såg Australia. Den var precis som jag trodde att det skulle vara, en underhållande storfilm. Var inte uttråkade en minut. Men, ja det finns ett men, den var inte dunderbra. Jag satt stundtals och irriterade mig på såväl Nicole Kidmans som Hugh Jackmans rollprestationer. Och en fråga, har Nicole förstorat läpparna?

Årets första biofilm, Body of Lies, där Leonardo di Caprio spelar CIA-agent som arbetar mot terrorismen i Mellanöstern. Hans chef spelas av Russell Crowe. Den här filmen är bra. Jag tycker verkligen om Leo. Han väljer spännande roller och gör den här riktigt bra. Russell Crowe spelar en riktigt egotrippad skitstövel och lyckas med det. Jag har lite svårt för tortyrscener och fick blunda ibland. Men utöver det var den väldigt spännande och jag rekommmenderar den varmt.

Sen var det dags för lite period-drama. Jag och lillasyster var och såg The Duchess i onsdags. Den utspelar sig i 1700-talets England och handlar om Georgiana (spelas av Keira Knightley) som vid 17-års ålder blir bortgift till en betydligt äldre Duke (spelade av Ralph Fiennes) som enbart är i behov av en kvinna som kan föda en arvtagare. Han är en riktigt känslokall, plikttrogen torrboll vars enda intresse i livet är hans två hundar. Hon är vacker, karismatiskt och blir snabbt  societetens favoritflicka. Att föda en son tar ett tag och under tiden blir äktenskapet sämre och sämre. De båda vänder sig åt olika håll och Georgiana som aldrig riktigt upplevt kärlek förälskar sig i Earl Grey (japp, han som gett namnet åt teet). Filmen är oerhört vacker och tragisk. Jag satt och vred mig i stolen. Jag hade inte velat befinna mig i hennes situation då hennes liv i stort bestod av underkastelse, plikt och uppoffringar. Det är inte ett kärleksdrama a la Jane Austen utan en skildring av en omtyckt kvinnas tragiska livsöde. Jag rekommenderar den skarpt.

Slutligen har jag sett Gomorra som handlar om maffian i Neapel. Hur unga pojkar engageras i det lokala "kriget". Jag har aldrig sett en film som skildrar maffian på det sättet och jag tror att den är nära verkligheten. Den var intressant, man blir förbannad och egentligen är det inte min sorts film. Men tycker ändå att den är värd en titt.

En härlig blandning av filmer och en superstart på bioåret.


Lämnat stan

Hade ni ett bra nyår? Jag hade en jättemysig kväll med några av mina favoritmänniskor på jorden. Har inte riktigt fått in hela den här 2009-grejen än men det kommer väl.

Sitter i skrivande stund upp på landet i en liten by i Norra Uppland. Jag och mamma har åkt hit över helgen för att ta det lugnt, spela spel och som alltid, äta gott. Det är skönt att komma iväg lite, för imorgon är det ju sedan back to work.

Hoppas ni har fått en bra start på det nya året. Jag tycker det varit guld med lite ledighet. Tur att det blir lite mjukstart då vi är lediga på tisdag igen. Fast det såg inte ut som någon vidare mjukstart när jag precis kollade in vår kalender på jobbet. Lite fart blir det allt. Men hellre det än stiltje.

Ni får ha en fortsatt trevlig söndag! Nu ska jag gå och spöa Moursch i Alfapet.RSS 2.0