Nageldilemma

Jag hör någon säga nej, nej och en hund som skäller utanför min dörr på jobbet. Sedan kommer två kvinnor gående med minst tre hundar.
Den ena kvinnan säger till den andra:

Det finns en negativ effekt med naglar. Det är det att man inte han hålla igen händerna ordentligt runt kopplet. Man skär sig i händerna.

Problems, problems!!

Fräsch sommarsallad

Jag hittade ett recept i InStyle på en sallad som jag testade i helgen.

*Tunna skivor vattenmelon
*tunna skivor fetaost
*fint hackad scharlottenlök
*olivolja (jag bytte ut det till rapsolja)
*nymalen svartpeppar
*lime


Jag serverade det som på bilden. Mumsfilibaba!
Kan definitivt få återkomma på rosévinsluncherna på båten.


Sniffat pion i helgen

Kolla så vackra. Och de doftar så gott. Jag bad min NZ- syster att stoppa ner näsa i en pion när hon var ute på besök i V-holm, men hon hade svårt att lukta på blommor. De påminde henne om hennes systers begravning för ett par år sedan. Tänk va hemskt att varje gång du luktar på en blomma tänker du på begravning av dina närmaste. 

Pioner är nog en av mina favoritblommor, och jag fick med mig en fin bukett hem tillsammans med några av mammas egenodlade iris. En annan favorit.


Super M har köpt ett nytt objektiv till kameran. Vi har lekt med det hela helgen.




You are not alone




...den låten har jag haft på repeat i huvudet sen imorse.

Sedan imorse då jag slog på TVn och fick veta att Michael Jackson är död. Jag kommer ihåg att när jag fick veta att Heath Ledger avlidit gick det en våg genom mig och jag började gråt. Idag kände jag inget sånt, bara chock. För mig har Michael länge varit en levande legend. Jag tror att jag har separerat honom som person från hans musik. För han är en musikalisk maestro och det kan ingen ta ifrån honom även om han har gjort snedsteg i sitt privatliv.

Vad jag har dansat mycket till hans musik, och kommer att fortsätta med det. The King of Pop lives on through his music.

Kiwi comment



Min NZ-syster är i stan och igår sa hon:

Whats up with all the girls in white pants here? Only hookers wear that in New Zealand.

Volvo Ocean In-port race Stockholm

Idag har jag varit ute på böljan den blå hela dagen. Det känns verkligen i ansiktet. Det har varit underbart väder och mycket action på Kanholmsfjärden, då det var Volvo Ocean RAce in-port race där idag. Det var flera hundratals båtar ute för att se på när dessa gigantiska seglebåtar tävlar.   Det var Telefonica Blue som vann. Här kommer lite bilder från havet och ovanför oss. Buona Notte!

Vinnaren


Alla tävlingsbåtarna


Top Gun


Snyggast



Mest udda



Möte



Blå himmel?

För alla er som har glömt bort hur en blå himmel ser ut laddar jag upp denna bild från min mobil. Bilden är tagen för ett bra tag sedan. Det har ju inte varit möjligt att fotografera blå himmel de senaste två veckorna i Stockholm. Nej, jag är inte alls trött på regnet.





What a chocker on Grey's

Såg sista avsnittet för säsongen av Grey's Anatomy igår. Vilken cliff-hanger! Jag kan säga att det gick en våg genom mig och jag började storböla när han skrev 007 i hennes hand. Blev förvånad själv över min reaktion eftersom jag inte lyckats följa Grey's så bra på senaste tiden.

Ska både George och Izzie försvinna ur serien? Det går ju inte.

Några minuter efter slutet ringer L. Vi brukar inte snacka Grey's men hon vara bara tvungen att få snacka av sig med någon som förstod. Vi var lika förstummade båda två, hahaha. Ser fram emot nästa säsong.



The Proposal

Igår var jag och systeryster och såg en förhandsvisning av The Proposal. Det var finest.se som bjöd på det och det tackar vi för. Jag tycker om att gå på förhandsvisningar för då går man dit utan att ha hört snacket om filmen.

Filmen är väldigt förutsägbar men full av komiska inslag. Den handlar om karriärkvinnan Margaret Tate (Sandra Bullock) som tvingar sin assistent (Ryan Renolds) att gifta sig med henne så att hon ska få vidare uppehållstillstånd och inte bli utvisad till Kanada. Det finns en del karaktärer som alltiallo-t Ramone och farmorn som fick mig att skratta högt flera gånger. Hela biosalong var på bra humör och vi skrattade alla i kör. Jag blev positivt överraskad. Kanske inte en biofilm men definitivt värt att se om man tycker om den romantiska komedi-genren.



Gav tennisen en chans

Jag har haft en urskön helg. Jag har äntligen packat upp de sista flyttlådorna. Det tog ett tag, och helt plötsligt är vårt sovrum två kvadratmeter större. Sedan gick jag och Super M  till vallokalen och han röstade. Jag hade redan gjort det tidigare i veckan. Lördagskväll var jag solo utan planer. Till en början kändes det jättekonstigt, och jag fick lite panik och tänkte måste hitta på något. Men sen kom jag över det. En kväll för mig själv hemma, det var ett tag sen och jag njöt till max.

I söndags var det tennisfinal och Robin Söderling skulle ju spöa Federer. Jag och Super M tänkte att vi ska kanske ge matchen och sporten en chans. Vi dukade upp med stora gröna oliver, stekt halloumi och rosévin och laddade för matchen. Men jag kan säga att vi höll ut i cirka 20 minuter. Det blir lite tråkigt att kolla på bollen som studsar fram och tillbaka. Och vi är ju inga proffs på reglerna direkt. Vi försökte i alla fall, men tennis är nog inte vår sport. Hmmm undra vad vi ska testa härnäst?


Nu ska jag iväg och se the Proposal med systeryster!



Nytt på chokladfronten



Så fort jag hittar någon ny choklad så måste jag prova. De senaste är Daim Cool Breeze med apelsin och citron smak och Lindts Blueberry Intense. När det gäller daimen så var jag lite orolig över citron och choklad-kombon men det funkade helt ok. Tycker kanske att vanlig daim fortfarande leder daim-toppen, men att det var en cool breeze.

Lindts Blueberry Intense är 70% choklad med blåbär och mandelspån i. Blåbären var lite söta och det var därför bra att det var mandel i. Jag serverade en efterrätt med vaniljglass, blåbär och rostade mandelspån som jag sedan hade en av dessa chokladbitar till. Det blev gott.

Jag ger dem båda betyget 3 av 5, inga favoriter. Högst upp på min lista över choklad ligger för tillfället Lindts cherry & chili choklad. Yummy!



Rise n' shine

I ett antal veckor har jag och min kära grannen varit ute och promenerat på vardagsmornarna. Kl 6.15 möts vi, nyvakna, osminkade och granna.  Vi kör två varv runt Lötsjön varje morgon och det är jättemysigt. Mitt i sjön finns en fontän som sätts igång kl 6.30 och innan dess ska vi ha hunnit ett halvt varv runt sjön. Det är skönt att få komma ut i friska luften och kul att snacka. Vid sjön händer det mycket och vi är inte ensamma i spåren. Nu börjar man känna igen folk som man går förbi varje dag. Det finns även en massa fåglar att titta på - änder, kanadagäss, trutar, svanar, sothöns. Och just nu har de små kids runt omkring sig. Så söta.

När jag väl kommer hem efter promenaden vid sju-tiden så blir morgonen mycket bättre, för att jag är pigg. Jag gör iordning mig i lugn och ro samtidigt som jag kollar in TV4 morgon och The voice. Väldigt harmonisk start på dagen! Det är tur att jag har min grannen där, annars hade jag nog legat kvar i sängen och gått miste om allt det fina.







Dilemma i finanskrisen

Ska jag pantsätta klockan för att kunna åka en weekend till Paris?
Seriöst, gör folk det, för att resa bort en helg?



Reklam fotat på tunnelbanan.



Pip här är jag


Je danse donc je suis.



RSS 2.0