Välkommen sömnlöshetIgår kunde jag inte somna och jag låg vaken ganska länge. Men det kändes annorlunda. Efter en veckas sjukdom var mitt huvud tomt på jobbtankar. Jag låg där och kunde inte somna och kunde tänka. Kunde tänka på djupet. Massa skräptankar var bortrensade och jag kunde tänka. Jättesvårt att förklara hur det kändes. Jag kände ingen stress över att behöva somna eller sluta tänka. Det kändes så befriande. Jag kom inte fram till något storslaget, bara kom djupare. Det kändes inte främmande, kändes bara som att det var så länge sen jag var där i tankarna. Nu ska jag bara fundera ut hur jag kommer dit oftare.

Fattar du vad jag menar?Pimpad balkong
SuperMario har gått lös på balkongen och vi har numera ett flygande träd där ute. Jag har haft en underbar advent  med glögg, peppisar, mys, ljus och massa kärlek. Precis som det ska vara. Bring on Christmas!Tiger x 2
Har inte hört något om Tiger Woods på länge. Men på väg hem från affären idag såg jag på löpsedeln att han varit otrogen mot svenska Elin. J-vla pucko tänkte jag, once again it is proven that perfect doesn't exist. Och nu läste jag precis att han varit med i en bilolycka och blivit förd till sjukhus. Inte en bra dag för Tiger. Har han kört för fort efter ett bråk med frugan?

Hoppas att han är ok.Min vackra Camelia

Titta så fint Camelian blommar. Denna söta blomma sätter ett leende på mina läppar var gång jag går in i köket.

Like sand through the hour glass


Jag är sjuk. Nu är jag på bättringsvägen, men har varit hemma från jobbet hela veckan. Har haft feber, halsont, förkylning ont i kroppen och hosta. Bläääh! Så jag börjar bli trött på att spela på nätet, titta på tv och sitta still.

En rolig sak med att vara hemma på vardagen är att jag får göra några dyk ner i de gamla serierna jag tittade på som student. Igår såg jag ett avsnitt av (like sand through the hour glass, so are the) Days of our Lives och idag ett avsnitt av Glamour eller Bold and the Beautiful som den så fint heter i USA. Busigt av mig va? En hel del bekanta ansikten och några nya. Men det kändes inte att jag missat så mycket på de 4-5 år som gått.Pirogerna för sig självaPirogerna förtjänar ett eget inlägg. För några helger sedan var jag på Goda Köket mässan. Där hade Allt om Mat en tävling där man kunde vinna en vinresa till Italien. Tävlingen gick ut på att man skulle dela med sig av sitt bästa matminne på en resa. Det har ju jag så otroligt många yänkte jag och jag gick där fram och tillbaka på mässan med talongen i handen och kunde inte välja. Det första jag kom att tänka på var pirogerna jag ätit helgen innan i Warszawa. Men kan det verkligen vara det bästa minnet tänkte jag. Pirogerna ville bara inte försvinna ur huvudet på mig så jag skrev: "Mitt senaste oförglömliga matminne var på en restaurang i Warszawa som heter Kockarna. Min vän hade talat hela dagen om deras piroger. Piroger tänkte jag - torrt och tråkigt. Men ack så fel jag hade. Enastående!"

OCH JAG VANN! Så i april får jag möta våren i Italien och Frankrike och prova lite vin. Kanske ska damma av böckerna från 5 poäng Dryckeskunskap i Grythyttan.

Här är pirogerna, inte alls som jag föreställt mig dem, men såååå goda:
We were in Warszawa
I början av oktober var jag och tjejerna i Warszawa. En mycket mysig helg med massor av god mat och intryck. Diana bor väldigt fint där nere, så vi slagga hos henne och hade vår alldeles egna Warszawa expert. Första kvällen var vi på en restaurang nere i gamla stan.
 


 
Kolla in alla blommor de hade utanför restaurangen. Det var vanligt förekommande.
Fint tycker jag, väldigt höstigt.


Som vanligt så är det maten som fastnar i mitt resminne och den kvällen åt jag åt ljuvlig lamm. Efter middagen blev det drinkar högst upp på Marriott hotell. Perfekt bar att besöka om man vill se hela Warszawa from above, även om det var lite mörkt när vi var där uppe.

Lördagen startades med brunch följd av en tur till ett outlet utanför stan. Det tog ett tag att hitta och när vi väl kom dit var vi definitivt inte ensamma. Det var proppfullt med folk. Jag har så svårt att shoppa när det är för mycket folk runt omkring mig. På kvällen var vi och åt på u Kucharzy som betyder Kockarna. Denna restaurang är väl värt ett besök när man är i Warszawa. Den ligger i ett gammalt hotellkök med svart-vitrutiga golv och vitkaklade väggar. Köket och arbetsplatserna är öppna så att man kan se när maten lagas. Den mat du beställer kommer de till bordet med på en vagn och lägger ut på tallriken.


På söndagen var det dags för brunch igen på en jättesöt liten restaurang. Med menyer enbart på polska. Tack tack igen för att Diana var med oss. Sån lyx!
Sedan såg vi oss omkring i gamla stan och var på the uprisning museum. Väldigt snyggt museum men jag önskade nog att jag hade lite mer grundkunskaper om staden under andra världskriget, för att kunna ta in allt.

Jag älskar att upptäcka nya städer och det var en underbar helg. Jag rekommenderar verkligen en resa dit. Kanske inte med Wizzair som ställde in sitt flyg hem till Stockholm. Vi fick åka till Malmö och ta oss hem därifrån. Men det är väl risken man tar när man väljer att fluga med ett billigt bolag. De hanterade det väldigt dåligt.
 Je pense donc je suis

Tusentals förlåt till mina få trogna läsare för min långa frånvaro. Har ingen ursäkt, har bara inte hittat hit på sistone. Nu gör vi ett försök igen. Jag är sjuk och uttråkad. Tror inte svinis bara däckad.

See you soon!RSS 2.0