Happy News FridayFredagen den 15 januari var en bra dag. När jag skulle stänga av väckarklockan på mobilen såg jag att jag fått ett meddelande från en av mina bästa vänner. Hon och hennes älskade hade fått en liten son. En bedårande kille med massa hår som jag längtar efter att få träffa i verkligheten.

Det var också den dag då min syster blev husägare. De hade hållit på och budat på ett hus norr om stan och äntligen la sig den andra bugivaren. Så första april får de flytta in i sitt röda palats ute på vischan.

Jag hoppsade glädjehopp hela dagen. Bebis och hus på en dag liksom, thats major! Jag kände verkligen att den bästa glädjen är att få vara med och dela andras glädje.

Jag ska minnas den dagen länge.Bunkrar snö i minnet


Wow vad det är häftigt ute nu. Jag minns inte när jag senast såg så här mycket snö. För länge sedan, när jag var liten, och det är jag inte längre. Det dignar på träden och ligger stora vallar längst de vita vägarna här uppe på landet. Det är så vackert och jag njuter av varje sekund. När kommer jag att få se så här mycket snö igen, ta vara på stunden säger jag till mig själv. Jag känner mig som ett barn när jag pulsar runt i snö. Det är så kallt och snön är så lätt.

Igår tog vi en liten sväng till Forsmarks bruk. Vi kunde inte sitta inne hela dagen när solen sken ute. Men det blev ingen lång promenad när vi väl kom fram. It was f*ckin' freezin' in Forsmark.

Imorse när jag vaknade var det minus 28 grader ute. Jag tror inte att jag någonsin har upplevt sådan kyla. Jag har varit ett par vändor i Abisko och Kiruna men då var det "bara" minus 20.  Vårt landställe är ett gammalt skomakartorp från tidigt 1900-tal, och inte det tätaste, så kakelugnarna har använts flitigt under hela vistelsen. Mjölken vi ställt i skafferiet över natten hade frusit helt när vi skulle ha den till kaffet i morse.

Nu stiger solen upp och världen börjar tindra.

2010

Nu sitter jag här i min morgonrock. Klockan är 10:16 den 1 januari 2010. Ett nytt år  - ett nytt decennium - nya äventyr. Ser fram emot vad detta år kommer att bära med sig. BRING IT ON!

Gott nytt årRSS 2.0