Havet är djupt

Jag älskar att vara i vattnet - att bada, snorkla och dyka. I flera veckor har jag kommit på mig själv att sakna att vara under ytan. Av någon konstig anledning, mer än vanligt.

När jag var i Thailand senast gjorde jag några dyk och jag har en minnesbild därifrån som har etsat sig fast på näthinnan och som dyker upp med jämna mellanrum. Det var då jag träffade en liten cloudfish, som Nemo, på havets botten. Han simmade i trianglar över en havsanemon och vaktade den som sin egna lilla skatt.

Jag saknar havet. Jag vill tömma bcd:n och bara börja sjunka.

Ikväll ska jag gå och se Oceans, för att försöka stilla min saknad något.


Gult är fult

Såg en kvinna med en gul handväska idag.

Jag har konstaterat att jag bara tycker om färgen gult ute i naturen - på saker som blommor, blad och himmel.

Annars är gult fult. Tycker jag.


Svarar inte

Jag önskar att jag kunde ringa min mormor idag. Men det kan jag inte. För hon gick bort för 13 år sedan. 13 år sedan känns väldigt långt bort i tiden. Jag saknar henne så. Jag önskar, vill och behöver prata med henne och höra hennes god råd.

Ett problem utan lösning.Ett drömhus

Idag satt jag och bläddrade igenom SvDs Magasinet och blev kär. Kär i ett hus. Det var länge sedan jag såg ett så förträffligt hus, helt i min smak. Tegel, många fönster, fina fönster, rhododendron på tomten, utsikt över vattnet, grönska, välklippta häckar. Så vackert.

Pris på förfrågan = waaaaaaaaaaaaay over my budget = ett drömhus. 

På den terassen vill jag sitta med en kopp espresso och bara vara.

Om det är någon som har några x antal miljoner som ligger och skräpar, så önskar jag mig detta.

Huset säljes av Per Jansson Fastighetsförmedling

Scarletts arga blickar

Stod på tunnelbanan och läste Metro idag. Jag fick syn på att Ryan Reynolds kommer ut med en ny film nu, Buried, som har premiär på fredag. Fin hermelin tänkte jag för mig själv och spelade upp den nya Bossreklamen i huvudet. Me like! Sekunden efter tittar jag upp för att mötas av Scarlett Johanssons stirrande blick. Fotografiska har hennes bild uppe, som reklam för modefotografiutställning som de har där nu.

Ja ja, sa jag till mig själv i huvudet, riktat till Scarlett. Du har honom in real life!

Foto taget från FotografiskaAtt vara utomhus

...det är jag alldeles för sällan. Jag tycker det är så skönt när det är vackert väder ute att få vara ute och påta i trädgården. Jag har ingen egen (än) men hos mina föräldrar eller på landet. I helgen har vi varit på landet för lite tjejmys. Vi har klämt första säsongen av The Tudor och ätit massa god mat.

Fick även till några timmar ute. I lördags tog jag och Mousch en vända i skogen. Hösten är bästa tiden att gå i skogen - inte för varmt, inte för kallt och inga mygg. Och så massa svamp förstås. Det finns hur mycket trattkantareller som helst där ute. Blev trött i kroppen av att sitta på huk i en och en halv timme. Men det var det värt, har precis åtnjutit en trattkantarellstoast.

Och idag har jag varit uppe och klättrat i äppelträden.

Fin start på oktober!

 
RSS 2.0