Fattiga Riddare


Till frukost idag har jag lagat fattiga riddare. Super Mario har aldrig provat det, och jag kan säga att det gick hem. Lite farligt kanske, då man får inte äta det för ofta, inte det nyttigaste kanske.

Receptet jag använde:

2 ägg
2 dl mjölk
3 msk mjöl

tunna skivor vitt bröd


Till detta kan man ha lite olika grejer. Jag dukade fram socker, kanel, lönnsirap och citron.

Detta med en cappuccino. Härlig start på dagen.

Googlade lite för att hitta var namnet kommer ifrån, men hittade ingen bra förklaring. Hittade däremot ett lite halv pervers recept på rika riddare på Wikipedia. Blev proppmätt bara av tanken på dessa megarika riddare:

Enligt ett äldre svenskt recept på rika riddare så bredar man ena brödskivan med mandelmassa och den andra med äppelmos. Sedan slår man ihop skivorna och doppar dubbelsmörgåsen i grädde, vänder den i skorpsmulor och steker den i smör, innan man serverar den varm med socker.


 


Jag rullar med P3

Fick ett toppentips av allra käraste Pinan i förra veckan. Hon har laddat ner en massa P3 dokumentär som hon lyssnar på på väg till jobbet och när hon tränar.

Jag testade och det är ju jättebra, istället för morgonens svammelradio. Jag har nu blivit mer insatt i Egyptenavvisningarna, Berlinmuren och är inne på Nelson Mandela och apartheid.

Jag har laddat ner dem på SR play och tack vare bluetooth lyssnar jag på dem på radion i bilen. Guld är vad det är!Smoothie-start på dagen

Börjar dagen med en smoothie - det slår det mesta.

Mild lätt yoghurt
hallon och blåbär
banan
kardemumma
skvätt  vatten


Så fort Super M vaknar blir det frukost med aprikosbröd från Gateau och cappuccino.
Åh vakna då!!!

Älskar helgfrukost!Me like korv stroganoff

Korv stroganoff är banne mig en av favoriterna. Jag tycker om, äter och lagar mycket mat men det finns få saker som går upp emot en riktigt vällagad korv stroganoff och jag gör ju den godaste. Vad har jag i den då:

Falukorv
gul lök
lätt eller mini creme fraiche (kan kompletteras med några lite matlagningsgrädde beroende på hur mycket man tillagar)
tomatpuré
Harissa (eller någon form av chilipasta)
oregano
basilika
salt och peppar


Serveras med ris och finhackad persilja


 


För i helvete, tänk dig för

Imorse fick jag ett samtal på jobbet som gjorde så att jag tappade fokus totalt i flera timmar framåt. Det var en leverantör som behövde hjälp och bad inte snällt utan snarare mycket otrevligt och arrogant sätt, som ett krav. Min puls gick upp till 250 på tre sekunder och jag försökte verkligen vara lugn och trevlig mot honom. Trots hans oförskämdhet jobbade jag i timmar för att försöka fixa det åt honom. Nu är det lugnt, det har ordnat sig.

Man kommer så lång, i alla fall med mig, om man är trevlig. Att vara otrevlig mot någon kan förstöra så mycket, mycket mer än du vet. Så tänk er för innan ni är otrevlig mot mig.RSS 2.0