Pimpat lägenheten

Nu har äntligen första advent anlänt och jag har pimpat lägenheten i helgen. Är inte så mycket för tomtar men ljus och i år är det nya tillskottet kamelen  Dexter som står i vår adventsljusstake. Idag har jag tänt ett ljus, ätit lussebulle, druckit glögg, varit nere i Vaxholm då butikerna har haft skyltsöndag och haft det mysigt med min familj och Super M. Precis som det ska vara.

God första advent på er alla!

PS Ett STORT grattis till Ior och P. Nu är de en liten familj, med lille sonen Nicholas. Så enormt glad för deras skull!





Allt förändras med lurar

Ibland när jag åker till jobbet brukar jag stoppa i hörlurarna och låta musiken väcka mig och göra mig redo för en helt ny arbetsdag. Med lurarna i, hör man inte vad folk säger men det hindrar en inte från att ändå förstå vad två människor talar om.

Jag satt på bussen över bron ut till ön. Jag satt och drömde men tittade upp. Mittemot mig satt två killar.
Den ena killen satt med lurar i öronen och var helt inne i sin bok. Maken av Gun-Britt Sundström. När jag tittar över på den andra killen sitter han med samma bok. Det kändes nästan som att den andra killen satt och vänta på att den kille nr 1 skulle titta upp, för de kände varandra. Han väntade, han störde honom inte i sitt lyssnande och läsande. Till slut tittade kille nr 1 upp och la märke till det bekanta ansiktet brevid honom. Han bad om ursäkt för att han var så uppslukad i berättelsen. Det gjorde ingenting för den andra killen. Man märkte att den andra killen var lite intresserad av kille nr 1. Det kunde utläsas på ansiktsuttryck och hur han skruvade på sig på ett pirrigt, nervöst, glatt "oj lite pinsamt" sätt. Han lyfte på boken lite lätt för att visa att de läste samma och sen kom ett leende från de båda över sammanträffandet. Eller vad vet jag, det kanske var en studieuppgift eller något. Men det var definitivt något där.

Det lilla skådespelet var så roligt att se men inte höra. Det där med kroppsspråk tycker jag om. Jag klev av bussen med ett leende på läpparna.



Vi drar ner varandra i novemberträsket


Månaden november är inte omtyckt av en stor del av det svenska folket. Då kommer kylan och mörkret allt närmare inpå oss och sommar är DEFINITIVT slut. Julklappsångest börjar vakna till liv och det finns inga roliga högtider att fira, som december har sin jul, januari sitt nyår och februari sina semlor. Många blir allt tröttare och man går in i en semidvala.

Men så farlig är ändå inte november. I år har vi haft en hel del riktigt underbart soliga dagar. Man får tända ljus, vara inomhus. Det lyser fint i fönstrena när man är på väg hem. Man kan baka, laga grytor, ha filmmaraton, gå på teater, bio, konserter och mysa.
 
Överallt där man går jämrar sig folk över mörkret kylan och hur tråååååkig november är. Man hör det på bussen och på tunnelbanan och det är alltför vanligt att svaret blir negativt då man frågar någon hur läget är. Sluta snacka skit om november och gör något kul. Ryck upp er. Så ska jag göra detsamma.



Gooh och glad i mat

Chillpills färdigmatstips

På luncherna när jag jobbar brukar jag oftast gå till mataffären och köpa någon färdigmat. Jag har hunnit med att testa en hel del och högst upp på min listan ligger Gooh-maten. Min favorit för tillfället är kycklinglårfilé i currysås men jag kan även varmt rekommendera köttbullarna eller korvstroganoffen. Det känns mer hemlagat på nåt sätt, än de andra färdiga rätterna och så fiffiga förpackningar. Go Gooh!

När jag behöver lite variation, för jag kan ju inte äta gooh varje dag, även om jag skulle vilja, brukar jag ibland köpa Souperbs Creamy Seafood Soup. Den är mumma och väldigt mättande. Det fick bli en sån idag.



Lägenhetsläget

I söndags var vi ute och kollade på lägenheter. Jag var tokbakis efter en härlig kväll med brudarna i Sumpan. Lillasyster var schysst och försåg oss med en bil så att vi skulle kunna maxa letandet. Vi var runt på inte mindre än ELVA visningar, utan framgång. Hittade ingenting som kittlade i magen. Super M var extra super i söndags som överlevde en hel dag med den bakfulle, föraren-i-passagerarsätet flickvännen.

För att avsluta dagen blev det en tur till IKEA och Plantagen. Snacka om att testa uthålligheten, men måste ju utnyttja att man har bil.

Och vi överlevde. Och vi blev starkare.



Praha-Prag-Prague


Nu är vi tillbaks efter en helskön helg i Prag. Varken jag eller Super M har varit där tidigare. Vi var långt ifrån ensamma där, det var proppfullt överallt - massor av italienare och asiater.

Jösses vad vi har gått och gått och gått och gått. Det regnade första dagen men på söndagen tittade solen fram. När vi tittar igenom bilderna syns verkligen klara kontraster mellan lördag och söndag. Prag ska ses i solsken. Så vackra byggnader överallt. Har fått frågan vad som var bäst - allt!

Vi anlände ganska sent på fredagen, vid 7-tiden. Så det var bara raka vägen till hotellet för att dumpa packningen och bege sig ut på stan. Vi hittade en italiensk restaurang Ambiente som lagade gudomlig mat. Jag vet, varför åt vi inte tjeckisk mat, men det fanns nästa fler italienska än tjeckiska restauranger. Frånsett den måltiden har det inte varit några kulinariska wow. Helt ok mat.

Och jösses vad vi har gått och gått och gått. På söndagseftermiddagen när vi kom tillbaka till hotellet efter en heldag på stan däckade vi båda två på tre sekunder och sov i en och en halv timme. Ren utmattning! Super M trodde att det skulle vara en lätt match att traska upp till Pragborgen, men erkände halvvägs dit att han kanske hade haft fel. Det var dock värt mödan för väl uppe på toppen väntade en vacker utsikt, en lång lunch och en Krusovice öl.

Det var vår första resa utomlands tillsammans. När jag kom hem ville jag börja leta nästa weekend resemål direkt. Vi bokade hotellet genom hotels.com och vi var väldigt nöjda, sen vet jag inte om jag är så förtjust i Ryanair.

Men förtjust i Prag blev jag.





Tidig lussekatt

Nu börjar lussebullsdoften sprida sig från Pressbyrån. Pure pain. Hjälp, jag ska hålla mig till december!



The end of an error and the beginning of an era

....något liknande läste jag på en bekants facebook sida. En bekant som bor i USA.

Igår gick jag och la mig med ett litet pirr i magen. Samma pirr som jag brukar ha dagen innan lucia, då jag vet att jag ska vakna tidigt och se positiva saker på TV. Jag visste det. 

Det ord jag läser i överflöd i alla tidningar och på webben är HISTORISKT. Och det är precis vad det är. Det är ett enormt steg i rätt riktning. Vi har varit med om något historiskt inatt. Jag säger vi för det känns som man har varit ytterst delaktig i det hela, och fått följa allting under ett års tid.

Jag är så lycklig att det är över och att det blev det resultat det blev. Jag avundas inte segraren då han ett enormt arbete framför sig och en hel del att ta tag i. Jag hoppas att det går bra och att det blir förändring. För det behövs.




Mr Bond och jag

Jag hade en dejt med Bond i fredags, då det var dags för premiären av Quantum of Solace. Jag har ju helt glömt bort att dela med mig av vad jag tyckte om film.

Jag blev besviken. Jag tycker att Bond-filmerna ska vara fristående. Alltså att de inte allt för mycket ska vävas samman i handlingen. Och i den här filmen görs det tyvärr för mycket. Bonds förflutna med Vesper, och hennes bortgång tar för stor plats i filmen. Jag vill inte ha en känslosam Bond som är ute efter revansch utan en 007 som löser uppdrag, dricker dry Martini och hittar vackra kvinnor i världens alla hörn. Filmen var lite lam i handlingen eftersom det förflutna tog för stor plats. Jag tycker om Daniel Craig och tycker att han är en bra Bond. Var skeptisk inför förra filmen, men blev övertygad. Ser fram emot nästa film.




Jag kan laga nyttigare mat

I veckan kom min Supermario hem med måltidsersättningspulver som han tyckte skulle vara bra för att han vill bli lättare. Jag sparkade bakut. Helt emot dem och tror skarpt på att det är bättre att sträva efter att på lång sikt ändra sin kost och göra den nyttigare. Så nu är det nyttigare mat som gäller. Igår, då jag var tokbakis efter en väldigt lyckad Halloweenfest, blev det ingen bakispizza eller kebabrulle. Det blev thaibiffsallad som är en riktigt favorit. Och det måste vara nyttigare.

Hur gör jag thaibiffsallad?
Steker var sin biff (nötkött), inte för länge om jag får välja, jag gillar den medium-rare. Skivar upp den i ca 5mm tjocka skivor och lägger den på en bädd av olika salladsblad och gröna grönsaker. Igår hade jag krispsallad, en påse blandsallad, sockerärtor, vårlök och ärtskott. På detta häller jag en dressing gjord på - lime, soja, sweet chili, fishsauce och skivade kumquater.

Det gick hem. Vägen till mannens hjärta..... inte är det genom måltidsersättningspulver i alla fall.



RSS 2.0