Grabbar alltså

....but you CAN'T live without them.

Hört i videobutiken - en man och en kvinna:

Mannen går med stora kliv rakt fram till Die Hard 4.0

Mannen: -Valet är ganska självklart, va?
Kvinnan: - Ja
Kvinnan: - Åhh här är den här Vänner för livet. Den skulle inte du vilja se med mig?
Mannen:  -Näää


Jag har för övrigt sett Die Hard 4.0 och hör och häpna - jag tyckte om den.



Film gör mig frisk


Nu har jag blivit friskare och inatt fick jag den där helt hostfria natten. Som jag har längtat. Ljuvlig sömn.
Mr Good hade rätt och det var bra att jag tog det lugnt. Det blev en hel del film i helgen. Närmare bestämt 5 stycken de senaste 3 dagarna.

Först ut var Freedom Writers. Den handlar om nyexaminerad läraren Erin Gruwell (Hillary Swank) som engagerande vill inspirera och ändra ödet för eleverna i hennes stökiga klass. En helt ok film, väldigt lik Danderous Minds med Michelle Pfeiffer. Något förutsägbar, men det visste jag när jag hyrde den.

Bobby- en film som handlar om den dag och kväll då senatorn Robert F. Kennedy lönnmördades på Ambassador hotel. Man får följa flera personerna som befann sig på hotellet den kvällen. Det är verkligen en stjärnspäckad film med skådespelare som Anthony Hopkins, Sharon Stone, Elijah Woods, Lindsay Lohan, Demi Moore, Christian Slater, Martin Sheen och manusförfattaren Emilio Estevez på rollistan. Tyvärr funkade det inte för mig. Tyckte den var långtråkig vid vissa sekvenser och ofokuserad. Tittar jag på klockan för många gånger är det inte en bra film.

Falling for a Dancer. Hallå den hade ju ordet Dancer i titeln, den måste ju synas närmare. Utspelar sig på Irland under 1900-talets först hälft och handlar om en flicka som förälskar sig i en kringresande skådespelare och blir gravid. Skådespelaren försvinner och hon tvingas gifta sig men en 20 år äldre fyrabarns far. Filmen känns nästa som en miniserie och det hinner hända en hel del på två timmar. Ingen film som förtjänar en Oscar, men perfekt för Veronicas söndageftermiddag i soffan.

The Namesake handlar om Gogol, en kille som i sitt identitetsskapande slits mellan hans föräldrars indiska traditioner och kulturen i New York där han växer upp. Olika kulturer möts och det blir en balansgång för Gogol och hela hans familj. Det är en underbar varm film med härliga kontraster och fina karaktärer. Rekommenderas varmt. Citat från filmen: "Böcker är till för att kunna resa utan att behöva röra bena" Samma sak gäller film, är det inte härligt.

Till sist tänkte jag att nu var det dags att se en av Almodovars filmer, som uppskattats av så många. Allt om min mamma är en färgglad, tragisk, varm film om en mor som förlorar sin son och återvänder till sitt förflutna för att klara av framtiden. Sköna karaktärer och bra annorlunda story gör filmen sevärd. Ska definitivt forsätta att ta mig igenom Almodovars verk.

Film gör mig friskare.


image46



Kexens konung


I fredags var jag alldeles för trött för att laga mat men ville ändå köpa något gott för att fira kureringshelg och löning. Det blev ost och vin. Lite taleggio, lite xx-lagrad primadonna, getost, Graham Beck och sist men inte minst (nästan höjdpunkten) Bornholmske Rugkiks.
 
image44

Bornholmske Rugkiks är de godaste kexen jag någonsin smakat. Åt dem för första gången i somras på segelbåten. De är ljuvliga. Perfekt hårdhet, härligt fina små skikt och en fin smak av kummin. Jag skulle kunna äta hela paketet, bara som de är. De går bra till ost och vin eller till en kopp te.

Hoppas att de kommer att finnas för alltid.
Testa dem!!! Finns i en välsorterad mataffär nära dig ;-)



Rätta fredagsstämningen


Jag jobbar hårt på att komma in i rätt stämning på fredagar. Börjar man ladda tidigt för helg, så är man redo då arbetsdagen är över.

På jobbet har vi nu infört att vi gör DN-quiz varje fredag för att redan på morgonen komma in i rätt stämning. När man gjort quizzet vet man att man kan börja nedräkningen till helgen. Jag ligger på en stadig fyra varje vecka och har gjort ett ta nu. Inte bra, men heller inte dåligt.

Sen vid tre-tiden åker P3-Street på. Lite skön musik, lite solodans på kontoret. Måste ju dock skruva ner då telefonen ringer. Inte så bra med Kanye West i bakgrund va. 

Älskar fredagar - de känns så mycket längre än alla andra dagar för att man hinner med så mycket. Lite vardag, men även en försmak på helgen.

Trevlig fredag!



Mr Good segrar



Jag kan meddela redan nu att Mr Good vunnit kampen. Jag har bestämt mig för att ta det superlugnt hela helgen. Efter jobbet ska jag gå och bunkra med mat och en och annan DVD för att kurerar mig hela helgen. Skönt att beslutet är taget.



Att vara klok eller...


...inte, det är frågan?


Planen är ju utgång på lördag. Och jag håller ju på att tillfriskna. Mr Good på min vänstra axel säger att jag ska ta hand om mig och se till att bli frisk till 100%. Mr Bad på min högra axel tycker om att festa och är trött på att ta det lugnt. Ska bli intressant att se vem som vinner.

Just nu hör jag Mr Goods röst något högre.
Men det är långt kvar till lördag.



105


105 långa härliga minuter tog det att ta sig hem från jobbet idag. Jag jobbar i Åkersberga måndagar och tisdagar och idag hade de bestämt sig för att tåget inte skulle fungera då jag skulle åka hem.

Som ni såg i förra inlägget så är jag inte på topp.
* förkyld i ena näsborren
* ett rinnande öga
* tre väskor innehållandes 12 kokböcker och två ordböcker

(Jag vet - det klassas nästan som självplågeri att bära runt på - men jag har ju inga kokböcker här  hemma och det är ju skandal)

Jag ville bara hem. Fullpackad buss, fullpackad t-bana. Ni förstår att det var oerhört synd om mig.

Jag är fullt medveten om att det finns människor som har det BETYDLIGT mycket värre här i livet. Därför slutar självömkan här och nu.

Jag är framme. Med träningsvärk i armarna och redo att slå på "Music and lyrics".



förkyld - i ena näsborren



hahaha....Jag blir tokig. Iskalla händer och förkyld i ena näsborren.
Hemska, råa väder!



Nänä Neneh


Såg ett framträdande av Neneh Cherry och hennes band igår. "Hiphop" Neneh ska göra comeback.

Det var verkligen inte bra. Jag var tvungen att byta kanal efter ett tag.

Vad har hon gjort för bra grejer förr? Remind me please! Det jag minns som jag verkligen tyckte om var låten  "Womens world" eller nåt liknande. För visst var det hon?

Men jag ska inte lägga ner helt, jag ska lyssna igen.




Gyllene klänningen


När jag var yngre hade jag en bok som jag älskade att bläddra i. Det var en tjock bok om film genom tiderna. På framsidan var det en bild på Ingrid Bergman och Humphrey Bogart och på baksidan - Greta Garbo.

På sida 305-306 i boken var min favoritbild. Deborah Kerr - i "The King and I". Hon stod i dörröppningen i det stora palatset iklädd en guldklänning. Sån ville jag också ha. Jag ville också dansa runt i en guldklänning. Jag undrar hur många gånger jag har tittat på den bilden och drömt mig bort.

Idag har damen med guldklänningen gått bort.
Måste leta fram boken.


image43




Ett gästspel av Mr Banan


Japp, du läste rätt. Igår kväll visade Mr Banan sin moves för bland annat mig.

Vi hade vikarie på dansen och det var ingen mindre än Sean Banan från dansdokusåpa Floor fillers. Han var lika rolig igår som på det programmet, en riktig pajas. Även väldigt pedagogisk och jag kände faktiskt att jag lärde mig en del av grunderna till whining - dancehall. Jag ser inte cool ut när jag gör det men jag diggar gunget och musiken. Måste öva på hemma framför spegeln. Jag vet att jag sagt det förut men JAG ÄLSKAR ATT DANSA!
Börjar tyvärr dock känna i kroppen att jag inte är 16 längre. Snyft. Jag vill dansa livet ut.



En gammal och en ny

I helgen blev det två filmer. I lördags var jag på bio och såg The Kingdom med bland annat Jamie Foxx och Jennifer Garner. Den handlar om ett FBI team som skickas över till Saudiarabien efter att det begåtts ett terrordåd på en amerikansk militärförläggning. Detta team ska samarbeta med saudi-säkerhetsmyndigheter och försöka lösa fallet. Tror ni de lyckas? Thats for me to know and for you to find out.

Jag tyckte om filmen. Den har några klockrena repliker som lättar upp stämningen hos filmens seriösa tema. Men inte komedi som så att filmen tappar på det och blir löjlig utan bara sköna formuleringar.


---


För att avrunda en skön söndag tog jag fram Forrest Gump. Jag har enbart sett den en gång förut och det var i princip då den kom ut. Alltså ett bra tag sen. Men jag kände för att bädda ner mig i soffan, tända lite ljus och leva någon annans händelserika liv i några timmar. Perfekt filmval!





Sweet sunday


Jag har sagt det för ut och jag säger det igen. En lugn, skön, ledig söndag är bland det bästa som finns. Speciellt under hösten. Vaknade vid 12 och gått en vända på stan. Jag har precis slagit på datorn och satt på en kopp kaffe. Nu ska jag njuta av min helt lediga söndagskväll.

Tack gode gud att jag inte får sån där oh-nej-imorgon-är-det-måndag känsla varje söndag som många får. För då hade det ju varit helt förstört.



Till firefoxar

Jag är amatörbloggare och ingen kodmästare. Vet inte hur jag ska göra det mer lättläsligt.

Om ni har problem att läsa mina inlägg gör som Barbaselo så vänligen föreslagit, nämligen:

Gå in på Verktyg->Inställningar->Innehåll->Färger. Avmarkera sedan att låta hemsidor använda egna färger. Det är SÅÅÅÅÅÅ enkelt.




Mycket kan bli mer


Brukar scanna av dn.se varje dag. Mitt öga fastnade bland annat på följande:

USA:s rika allt rikare

Den rikaste procenten av USA:s invånare tjänade hela 21,2 procent av alla inkomster i landet under 2005.
hela artikeln



Gå och gå och kommer alltid till nya dörrar


Hela NY helgen var som en enda stor promenad. Vi gjorde inget annat än att gå och gå och gå och gå. Jo, förresten, vi åt en hel del american junk food också så tur var det väl att vi gick. New York är en stad man lätt kan få nackspärr i, från alla gånger man tittar upp på dess mäktiga hus. Jag har varit där en gång förut och jag tycker verkligen om staden. Jag tycker om byggnaderna, farten, lukterna, stöket och böket.

image41image40



Är dock inte mycket för den amerikanska dialekten, eller den dialekten den pratar i NY i alla fall. Ingen melodi  - inget vackert. Men det var skönt att prata engelska igen.

Här har vi en besviken snubbe, som inte kunde ta hem sin nyutvalda penna på direkten utan får vänta till i början av november innan han får skriva med den. Men säkert värt att vänta på!

image38image39


Jag hade en superduper helg, som definitiv måste göras om och om och om igen. Merci beaucoup Seb!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Coffee til you drop


Mycket kaffe blev det. Minst en Starbucks om dagen. Visst behövs det en paus lite då och då när det shoppas. På bilden är vi på Dean and Deluca vid Rockafeller Center. Sebastian är klädd i sin nyinhandlade hiphop gear. Yo! Skulle inte gissa att han är fastighetsmäklare va?

Jag har för övrigt lärt mig under denna resa att fastighetsmäklare inte kan ha ryggsäck. Dom är för coola för det. Jag var snäll och lånade ut min eftersom min inte-alltför-välplanerade vän inte tagit med sig tillräckligt stor väska för allt han hade shoppat. Det var med stor skam och mycket mutter han bar runt på den på hemresan. Fjant!

Snacka om att de hade ordentligt med personal på det där stället. Nästan fler än kunderna.

image37 image36

Inte vilken yellow cab som helst


Nu ni, har jag vaknat till efter min helg i NY.

Vi anlände vid sju-tiden på torsdagen och det gick förvånadsvärt snabbt att ta sig igenom tullen med mera. Skönt tyckte vi. Vi gick ut ifrån flygplatsen och haffade i taxi. Det var den mest slitna taxi jag någonsin suttit i. Sätena var trasiga och föraren satt på en skitig blommig kudde.

När vi väl hade åkt ett tag tyckte jag att bilen guppade lite fram och tillbaks sidleds. Trodde att det var vägen. Jag frågade seb om det var ok att sätta på sig säkerhetsbältet eller om taxichaffisen skulle ta illa upp. Men säkerhetsbältet åkte på för jag kände mig inte säker där i baksätet.

Så pang! Punktering. I vänsterfil. På en trefilig väg. Mitt uppe på en bro.

Jag trodde jag skulle dö. Bilar och sådana där maffiga amerikanska trucks ven förbi i alldeles för hög fart. Folk bakom oss blev sura och tuta på oss som om vi var idioter. Jag fick en tydlig bild i huvudet hur de närmaste fem minuterna såg ut - och rubrikerna på dagstidningarna dagen efter. "Massiv kedjekrock på X bron - X antal döda -taxi med punktering orsakade det hela"

Vad göra? taxichauffören lyckades stanna en annan taxi. Jippi tänkte jag, vi får åka vidare. Men nej, det var bara för att få låna en domkraft. Kvar i helvetet!

Inte kan vi byta däck i en vänsterfil på en motorväg. Så vi var tvungna att köra över, jag repeterar - tre filer (!!) till väggrenen, med tre däck! Jag har aldrig blundat och hållit för öronen så hårt!

Vi lyckades ta oss över. Efter ett tag kom en polisbil. Jippi igen, tänkte jag, nu är vi räddade. Men nej. Han var mycket trevlig men förslog bara att vi skulle gå och sätta oss i taxin och medan stackars taxichauffören bytte däck. För om man blir påkörd är det bättre att sitta i taxin än att stå utanför. Ja, det var ju väldigt lugnande. Och Seb och jag är inte de lättaste individerna. Schysst mot taxichaufförn.

20 långa minuter senare var vi i alla fall klara för att börja rulla igen.

Härlig start på helgen.

Positivt med erfarenheten - det var en fin utsikt från bron.

image34image35



Bloggdesignen

Tjo

Jag fick en kommentar om att jag skulle byta bakgrundsfärg för att bloggen är svår att läsa. Men jag förstår inte riktigt. Jag har vit bakgrund och en grön-grå texten. Jag vet inte hur jag ska göra det tydligare.

Beror det på om man har Internet Explorer eller något annat? Alltså att det blir annorlunda bakgrundsfärger. Vad ser ni på min sida?  Hur ska jag göra för att alla ska kunna läsa den lätt?



Tebax


Japp, då var jag tillbaks på min holme, efter en INTENSIV shoppinghelg i NY.

Låt mig få piggna till, samla ihop min intryck och återkomma om ett ögonblick.



Hipp hipp hurra


Jag betvivlar att det är någon som har missat att det idag är en väldigt speciell dag. Idag firar vi ett av världens små kulinariska mästerverk.

Kanelbullen.

Hurra för dig, du fina snurra!




Can't w8 4 2morrow


Hihi imorgon är det dags för the Big Apple. Har varit där en gång förut, tror det var år 2000.

Har inte superkoll på läget, vet bara att planet går kl 16.35.
Det ska vara 30 grader där på söndag, vad packa? Inte för mycket!
Tvättoholicen i mig ska köra hårt ikväll.

Ha en bra dag, sista arbetsdagen för mig denna vecka yeah yeah I know rubbing it in!:-D



En gång om året tradition


En gång om året brukar jag äta krabba. Denna gång var det med min syster. Vi gick ner till Fiskeläget i Hötorgshallen efter jobbet i fredags och inhandlade var sin krabba, hovmästarsås smaksatt med pepparrot samt en flaska vitt vin (minns ju inte namnet, men druckit det förut - gott).

Det var den ljuvligaste krabban jag någonsin ätit. Jag ville inte att den skulle ta slut.
Kanske faktiskt måste bli två eller tre gånger om året istället för en.

Hade ingen tång eller nötknäppare så hammaren fick åka fram men det fungerade finfint.

Lärde mig idag att krabba helst ska ätas under månaderna som slutar på -er. Det är då de är som godast.


image33



RSS 2.0