Buona Pasqua


Jag önskar eder alla en fröjdefull PÅSK!

Själv ska jag ut till V-holm och tömma lillstugan som ska byggas om. Mycket muskelarbete och frisk luft - härligt härligt!

Men först ska det bli fest a casa mia! Skål!Zombie


Jag lever jag lovar. Men min Brighton-vecka tog kol på mig fullständigt. Går runt här och blundar så fort jag får chansen. Somnade på tåget hem i måndags, händer aldrig. Det har varit kaos i lägenheten. Igår packade jag upp det sista och tvättade allt. Lite mindre kaos.

Det tråkiga är ju att det händer saker. Saker som jag vill skriva om. Har en lista i huvudet.

Idag ska jag bli intervjuad - och vem vet, du kanske ser mig i en tidning nära dig snart. (i alla fall om du bor i Stockholmområdet)Festen fortsätterIgår fortsatte vi att fira min födelsedag, hahaha. Jag och systeryster hade en härlig bakisdag med amerikansk diner food, bowling och ett par pints to get back on track. På kvällen var vi på Las Iguanas och åt tapas och drack PITCHERS med sangria. Hur soft ställe som helst, och maten var utsökt. Därefter gick vi till en närliggande pub där det var live jazz kväll. Rina hade köpt med sig efterrätt från en fransk patisserie och vi satt där och "jamma" lite. Bandet spelade en lite födelsedagsfanfar i min ära och alla i den lilla puben ropade grattis. Riding that birthday wave. Skön dag!

image95

Helt underbar dag


Igår hade jag en helt underbar dag från morgon till natt. Softa rejält på förmiddagen och efter en lätt lunch hemma promenerade vi bort till marinan. Klar blå himmel, lugnt hav. I marinan fick det bli ett glas vitt vin, sittandes i lä i solen. ojojojoj, FÖR bra.

Sen var vi på bio och såg the Accidental Husband - en romantisk komedi med Uma Thurman och Colin Firth. Två bra skådespelare, men det räckte inte. dels tyckte jag Uma var dålig vid flera tillfällen och sen var det inte en tight story.

Efter bio var det bara hem och ladda inför kvällen med GT, Codorniu, snacks och en härlig pasta al pomodoro e pancetta. Flera GT senare åkte vi ner till the seafront för att ut och dansa. Känner av gårdagen lite i mitt huvud och mina fötter, men det var det värt!!!!!!

Merci beaucoup Sis!!!

image94

B'day

image93

Solo till fots

image88

Arrival, Dinner and Shakin' that ass


image83Kom till Brighton vid fem-tiden i lördags. Solen sken - det har den mirakulöst gjort varenda gång jag kommer till Brighton - I think  the town likes me. När jag kom till lägenheten hade Systeryster gjort en "välkommen hit" skylt och förberett drinkar och middag.  Först GT och salt and vinegar chips såklart! Till middag fick jag en hemmagjord skagenröra på toast med  sparris, rökt regnbågsforell och en ost som heter Vignotte. Den var helt outstanding ( haha jag avskyr när folk använder det ordet). Lite välkylt vitt vin till det.

Jag fick min födelsedagspresent direkt, fastän jag
fyller först på onsdag. Systeryster hade förberett en powerpointpresentation - är hon inte underbart nördig. Det var en presentation över vad som komma skall i veckan med inbokade restaurangbesök, bio och utgångar. Jättefint och jag kan säga att det är ett fullspäckat schema. Ska bli så roligt!

Efter middag och åtskilliga drinkar var det dags att bege sig ut på stan. Ingen vila här inte. Vi har på ett ställe som heter Oceana. Enormt ställe med 4-5 barer och två dansgolv. Äntligen fick jag dansa!! Skitkul!!

Jag trodde att jag var härdad när det gäller hur engelska tjejer klär sig men jag blir chockad varenda gång. Så väldigt mycket hud, djupa urringningar, kort-korta kjolar på tjejer i alla storlekar och former. Känner mig som en konservativ gammal tant hahahaha.

Riktigt kul kväll och vid tretiden tog vi med våra trötta fötter en taxi hem och sov gott!

image84Orgasmisk brödupplevelse


Jag är som tidigare nämnts i Brighton denna veckan.

Igår gjorde vi många stopp på olika pubar och restauranger. Bland annat åt vi en helt oförglömlig lunch på Café Rouge. Till förrätt beställde vi in ett bröd som hette fougasse. I meny förklarades det som ett traditionellt franskt bröd med söt karamelliserad rödlök, vitlök och Gruyere ost. Det var ljuvligt. Måste hem och experimentera.

image79
Fougasse          -             Systeryster sekunder innan slukandet         -          Fougasse no more
fattar nada


Läste en artikel i DN om författaren till No country for old men, Cormac McCarthy. Journalisten sa att författaren lever i en icke-akademisk, maskulin tillvaro, likt Willem Faulkner. Och då undrar jag, vad är det? Jag får inga bilder, ingen uppfattning om vad det är . ICKE-AKADEMISK MASKULIN TILLVARO. Läste det om och om igen, utan att få fram någonting.

Förklara för mig please.RSS 2.0