Thank you Miss Erykah Badu


Grym.
Erykah Badu
Grym grym grym.


Konserten igår var såååå bra. Hon skulle kommit på redan vid halv tio men det dröjde över en timme innan hon kliver majestätisk in på scen iklädd en svart puffig klänning, håret i långa flätor och två stor svart bollar på huvudet. Jag vet inte ens vad jag ska likna henne vid. Jag var lite orolig att hon skulle vara divigt men vad bra hon var. Vilket instrument hon har i sin röst. Jag vill också kunna sjunga så!

Hon spelade låtar från alla hennes skivor -  några gamla godingar och en del från New Amerykah skivan.
Väldigt bra scennärvaro och fängslande. Bra underhållning hela vägen igenom.  Jag stod inte still en sekund. Groovin' to the music ha ha ha! Vi hade perfekt platser, uppe på balkongen snett ovanför scenen.



Fler torg, tack!


Jag tycker att vi har för få torg i Stockholm som man hänger på. Det saknas torg med uteserveringar, härliga trappor/bänkar att sitta på - mötesplatser. Jag saknar La Piazza Maggiore i Perugia.  Inga bilar, bara en massa folk. Och Piazza della Santissima Annunziata i Florens där de hade jazzkonserter på varma sommarkvällar.

Jag vet att vi inte har samma väderförutsättningar som t ex Italien men måste det verkligen hindra oss från att hänga på torg.

Är det någon som har något torgtips?



En Kiwi på besök

I helgen kommer min andra NZ syster på besök. Ska bli så roligt, att hänga bara hon och jag i El Stoccolmo. Har ett tajt schema planerat, NOT! Lite brunch, lite lunch, lite middag, lite drinkar, lite födelsedagsfirande, lite segling är tanken. Jag hoppas på sol.

Jag bodde hos henne mina första 8 veckor av mitt High School år i NZ. Efter det var hängde vi hela det året. Det var nu hundra år sedan, men vi har fortfarande bra kontakt. Vi hörs på högtiderna, varandras födelsedagar och så fort nån av oss har kärleksproblem eller hör Ghetto Superstar på radio. Alla viktiga stunder :-D

Ska bli så skoj. Och innan hon anländer vid ett-tiden inatt tänkte jag klämma in Erykah Badu konsert på Berns!!

Rolig dag helt enkelt.



Katjing Katjing


Idag är det dags för LÖVELY LÖNING!
Och det tycker lilla jag om eftersom jag är EXPERT på att tömma kontot varje månad.
Nu ska jag leva som en prinsessa i drygt en vecka och sen är det tillbaks till botten :-D



Nektarinpremiär 2008




Äntligen är nektarinen tillbaks i affären. Jag tror att jag skulle kunna föräta mig på denna läckra frukt. Hur god som helst. Jag har precis ätit min första för i år, och det lär bli fler. Mums!



Uppe med tuppen


Denna vecka jobbar jag i Å-berga, vilket innebär att det tar mig 1 h 15 min att ta mig till jobbet istället för 30 min. Det märks verkligen på dygnet. Det är en och en halv timme av mitt dygn som POFF är borta. Drygt!

Tur att det inte är varje dag. Jag vet att jag har det bra som vanligtvis bara har en halvtimme till jobbet.

Jag måste köpa en bok.



Förbättring eller kickad!


Tror minsann att jag måste städa bland mina länkar snart, för en del har inte skrivit på ett bra tag!!!!!



Döparens dag idag

Idag är det Johannes Döparens dag, mannen som döpte Jesus. Johannes föddes cirka 6 månader innan Jesus. Tjena, då är det 6 månader kvar till julafton idag.

I mitt googlande fick jag även reda på att det är Quebecs nationaldag idag. Hurra Quebec!




Väntrumsmardröm

Söndags eftermiddag spenderade jag på St Eriks ögonsjukhus, på akutmottagningen. Inget fel på mig utan jag var där som trevligt sällskap. Men så här i efterhand kanske jag inte var så trevlig hela tiden, jag och väntrum går inte riktigt ihop har jag märkt.

Väntrum är inte skoj nånstans, men det finns saker man kan göra för att göra det trevligare. Bland annat att ha en TV på väggen att titta på. Det hade de på St Erik MEN det är även viktigt att det visas något som förbättrar stämningen och humöret hos folket eller åtminstone ett neutralt program. De hade på SVT och Essa Pekkas hyllningskonsert !!!!!!!! Opera i ett väntrum. Jag höll på att få spader. Som tur var så tar alla program slut och även det. Äntligen tänker jag, vad kan de bjuda på nu. SÖNDAGSANDAKTEN, kom igen, nån håller på att försöka ta livet av mig.

Vi satt där och väntade i fyra och en halv timme, bara för att få höra sjuksköterskan berätta för oss att det inte var någon fara med ögat, och att vi skulle få vänta 5 timmar till för att få träffa läkaren. Suck, sa vi och gick!



Även jag blir gammal

Senast veckorna har det sakta krupit fram. Jag har hittat ny rynka, tycker jag klär mig som en tant, och känner så här i studenttider att ojoj vad det var länge sedan.

Jag har aldrig haft åldersångest av något slag, och tycker inte om folk som jämrar sig över sitt åldrande heller. Men jösses, även jag blir ju gammal, och det märks ju också.

Det är i alla fall skönt att komma till den insikten så att jag kan lära mig att hantera den.

Så länge jag har roligt så.




Fotbollskväll a la brudarna

I lördags var det dags för brudarna att sammanstråla. Vi är fem tjejer, vänner från gymnasiet eller tidigare, som brukar hitta på saker tillsammans. Vi är alla så himla busy (inte jag så mycket) så att det i år gick så långt att vi skicka runt ett excel ark där vi fick fylla i vilka dagar vi hade ledigt i sommar. MAMA MIA det är tragiskt!

I helgen var det dags att ses, och det sammanföll med fotboll, som faktiskt är kul att se.

Så vi dukade upp med dip, chips, guacamole, morotsstavar och nykokta kronärtskockor (riktigt bra som snacks).

Gott att dippa kronärtskockan i = olivolja + citronsaft + salt + peppar + vitlök

Och till det drack vi martini.

Härligt.
 
Enda fram till 92:a minuten.



Favvohögtid nalkas


Kort vecka och midsommar. Så härligt! Jag längtar!

Jag tycker verkligen om midsommar för det är en högtid där man samlas, äter gott, dricker gott, skrattar och har roligt. Några år nu har jag haft fest men i år ska det bli lite softare. Det ska bli så skönt!




Un telefono nuovo

Nu har jag äntligen beställt en ny telefon. Jag har haft min Samsung sen julen 2005 tror jag, så nu får jag väl ändå köpa ny. Jag har beställt den och den är på väg. Det är så kul, för jag fick ett sånt där kolli nummer från posten så att jag kan följa min telefons lilla resa. Den är framme vid slutdestinationen och ligger på hyllan på postkontoret och väntar på mig. Och jag kan inte ta mig dit förrän på TORSDAG!

Det blev en Sony Ericsson W890i. Ville ha en musikmobil. Kanske är knas att köpa ny telefon innan Iphone-vågen kommer till stan, men jag tror jag kommer trivas finfint med min lilla sony ericsson.



Fotboll och hemmagjord pizza

....det är planen för tisdagskvällen. Ska samlas ett gäng, allt roligast att se på fotboll när man är flera. Kan vi ju sitta där och skrika tilsammans ju. Jag ska gå dit för sällskapet och för pizzan så klart. Jag har laddat för att göra hemmagjord pizza hur länge som helst. Och på nåt sätt passar det med fotboll.

Ska bli riktigt skoj.

Go Sweden, go Sweden!!



Finlandsfärjerapport


Jag har ju inte berättat hur det var på min lilla trip på Östersjön.

Jag och M hade laddat för att festa lite och dansa. Jag har inte dansat på jättelänge. Satt nere i hytten ett tag först och gick upp till baren någon gång vid midnatt. Jag var riktigt sugen på att dansa. Båten har två dansgolv och på den ena var det livemusik och det dansades "skåpdans". När vi kom dit spelade bandet Living next door to Alice vilket är en av det värsta låtarna som någonsin skapats. Ryser i hela kroppen bara jag tänker på den. Vi konstaterade ganska snabbt att vi skulle testa det andra stället istället. När vi kom dit var det ganska tomt och på dansgolvet stod två 15-åringar och dansade. Där var barnen till alla de som hängde på det andra dansgolvet. Vilken flopp. Vi drack några drinkar där men sen insåg vi nog båda att det  var nog trevligast i hytten.

Egentligen förstår jag inte hur de kan låta 15-åringar hänga i en sån miljö. Vid sidan av dansgolvet står män och kollar på småtjejerna som dansar. Vid ett bord har en stor, svartklädd man med hästsvans däckat i sin stol, med handen fortfarande kring sitt glas på bordet. I stolen brevid sitter hans polare lika däckad.

När vi gick och käkade lunch nästa dag, satt en del fortfarande i baren och drack öl. Jag pallar verkligen inte riktigt fulla människor.

Vi åt en helt sagolik mexikansk mega burgare med mangosalsa och getost till lunch och sen softade vi lite ute på däck. Skönt att inandas havsluften. Fick mig att längta efter segling! Underbart väder!

Fick möjlighet att fylla på spritskåpet lite inför sommaren!

Det var riktigt skönt att komma bort lite, även om det bara var ett dygn. Och jag har inte gett upp hoppet helt när det gäller finlandskryssningar, så jag ska testa igen. Kanske bara en annan färja nästa gång.



Brunch ute

Idag bestämde vi oss för att bestiga ett berg och käka brunch, närmare bestämt på Mosebacke. Har hört rykten om en jazzbrunch där som skulle vara trevlig.

Maten var helt ok och det var hur skönt som helst att sitta ute på deras terass och se ut över Stockholm det blev en tre timmars brunch i goda vänners lag. Det är ju bland det bästa jag vet - att sitta i skuggan när det är varmt och äta mat. Det enda som saknades var vinet, fast det var liksom inte läge för det.

Tyvärr hörde vi inte riktigt jazzen där ute, men kan tänka mig att det är mysigt inomhus, när inte solen skiner.

Ikväll blir det soppa. Ska försöka mig på en sparris- och spenatsoppa och tänkte baka lite ciabatta till det. Passande efter en mastodont brunch.




RSS 2.0