Gult är fult


Konstprojektet med att lysa upp Hötorgsskraporna pågår än. Men nu börjar jag bli riktigt trött på att se dem stå där och lysa gult varje kväll då jag kommer hem från jobbet. Gult - mitt i spektrat - varken glad eller ledsen. Medel - mitti - tråååååååkigt.




Läkemedel


Har det inte blivit en uppsving av läkemedelsreklamer den senaste tiden? Varför?



Definitivt svettis men inte friskis än


Idag har jag varit på en plats jag aldrig varit på förr - Friskis och Svettis. Japp, du hörde rätt. Jag har införskaffat årskort och nu ska här jympas.

Men oj vad man hoppar hela tiden. Är det verkligen bra för knän, eller för stora byster? Det blev mycket ryggövningar  och armhävningar, vilket är super!

Men oj vilken musik. Har svårt för rockklassiker och Nanne Grönvall. Måste nog testa lite olika pass.

Jag har köpt årskort och i ett år ska jag träna. Övertygad om att ämnet kommer att komma upp igen här på bloggen.



Coyote Ugly


Hur många gånger har man visat den filmen?



Inte framför barnen

Det hände en liten incident idag på bussen. Jag sitter på bussen och på kliver en välklädd pappa med sina två barn - en dotter på kanske fyra och en son i barnvagn. Jag hör att de ska till Skansen och hur han på ett väldigt pedagogiskt och br asätt försöker förklara det här med att frysa och vara kall. Jag ska kliva av vid Hötorget och samtidigt ska en ganska krallig svartklädd man kliva av. Han muttrar till  pappan:

-Jävla snyltåkare!

Pappa svarar,
ursäkta vad sa du?

Jävla snyltåkare sa jag

Du borde ha en spark i arslet jävla gubbjävel
säger pappan och sparkar honom lite lätt i baken.

Gubben mumlar någonting med bögjävel och pappa svarar med nåt och sen sparkar han honom riktigt ordentligt i baken för att försöka putta ut honom från bussen.

Där lyckades jag ta mig förbi och ut, så jag vet inte hur det hela slutade. Men helt sannslöst hur fort den här pappan blossade upp och nappade på den här dumma kommentaren från puckot. Framför sina barn. Helt oacceptabelt beteende. Var helt chockad då jag  kom av.




Blubb blubb blubb in the tub tub tub


Precis hemkommen från en avslappnande dag med brudarna på Centralbadet. Lite bad, lite bastu, lite solarium. Så skönt!

Måste dock erkänna att jag har lite svårt för gemensamma bad. Kommer ihåg en historielektion på högstadiet där läraren berätta om Ibn Fablóns skildring av vikingarna. Hur de var sånt konstigt folk som badade i stillastående gemensamt  vatten. Så orent. Tänker på det varje gång jag är på badhus. Och hur mysigt är det egentligen att krypa ner i en bassäng på 15 kvm när det redan ligger 15 personer och guppar där. Inte så värst mysigt enligt mig.

Men nu ska jag fortsätta relaxa här hemma.



"New do" partying


Idag ska jag klippa mig. Bara kortare men det ska bli så skönt. Har en vän som har pratat i över ett halvår om att klippa pasch (hur fasiken stavas det). Jag föreslog att hon skulle boka klipptid samtidigt som jag och att vi skulle göra en grej av det. Hon nappade på det. Så ikväll ska vi gå ut med våra nya hair-dos. Hahaha - nåt ska man ju hitta på att fira. Och sen är det ju löning och allt. Har inte varit ute på skitlänge så det ska bli riktigt kul. Synd bara att jag ännu inte har funnit det perfekta utestället för mig. Och så svårt ska det väl inte vara - jag vill ju bara dansa.



Underskatta inte fruktsallad


Sagt det förut och säger det igen. Så himla gott med fruktsallad. Och man kan ju variera den så mycket. Idag fick det bli:

* Mango
* Hallon
* Blodapelsin

Behöver inte vara 100 frukter utan några få, med en fin balans av syrligt och sött.




AFV


en kort fråga bara:

Vem kollar på America's Funniest Home Videos på femman?



Say what


Idag fick jag känna mig ung igen, då chefen använda ordet kuttrasju. Say what? Ett ord som inte använts frekvent de senast decennierna.

För er som är lika mycket frågetecken som jag var betyder kuttrasju att ha en flört med någon. Det härstammar från franskan "courtoisie" som betyder "artighet" och "ridderlighet".

Man blir lite klokare (och säkert lite dummare) för varje dag som går.



Heathy


Suck, va tråkiga nyheter Vakna med the Voice hade i morse. Heath Ledger hittad död i sin lägenhet. 28 år gammal.

Han med glimten i ögat.

Och så hade han en liten dotter som han lämnar efter sig.

Det är den andra unga skådespelare som dör inom loppet av två veckor. Förra veckan var det Brad Renfro, han som spela lilla killen i Klienten.



Goffa godis


Jag är så sjukt godissugen. har ju det som nyårslöfte  - inget godis på ett halvår (till att börja med). Får bara äta på min födelsedag och en dag i maj.

Men jag vill ha det NU!



Inte som alla andra


Tog det här fotot ikväll.
Kolla in lilla bladet med en egen vilja, vill inte vara som alla andra.


image74



Kommer glädjen att försvinna

Det finns saker som jag kan bli så busigt exalterad över. Till exempel då jag ska dansa, laga någon spännande mat, eller träffa någon underbar person. Det bubblar och man kan inte undgå att se hur glad jag är inombords då jag pratar om det. Det behöver inte gälla stora saker, för jag har alltid försökt att hitta glädjen även i små detaljer, oc h visa den glädjen.

Flera gånger då jag är så här brukar min faster säga. Tänka om jag ändå kunde få känna så om saker, som jag gjorde förr.

Vadå tänker jag? Kommer det att försvinna. Kommer jag inte alltid känna mig glad och upprymd inför spännande och roliga saker. Jag vill inte att det någonsin ska försvinna.



Tulpanens dag

Igår var det tulpanens dag, och jag missade det helt och hållet. Det kanske får bli en bukett eller två till helgen, för att sätta lite färg på tillvaron.

På ett sätt tycker jag att det är lite löjligt med alla dessa dagar som tillägnas saker. Kanelbullens dag, tulpanens och så vidare. Jag brukar köpa tulpaner en gång i veckan under våren.

Jag älskar tulpaner. Tycker de är så vackra. Den här bilden tog jag för några år sedan i Amsterdam. Tänk att kunna köpa 50 tulpaner för 7.50 Euro. Fuskigt!

image67

A back in the day-moment



Var och fikade igår. Har bestämt mig för att försöka dra ner lite på kaffe. Det är inte lika gott längre. Jag älskar kaffe, och vill att det ska vara gott. Så det fick bli te. Drack Rabarber-grädd te och oj vad minnena kom tillbaks. När vi gick på högstadiet var eftermiddagsysselsättningen att sitta in på Café Pierrot på söder, dricka te och snacka. För min del var det rabarber-grädd te för hela slanten. Vi kunde sitta där i timmar och såsa i de nedsuttna sofforna.


Sen blev vi vuxna, och bytte ut te mot ett glas vin. Inte fel det heller.



Försoning

Igår var jag på bio, blev bjuden av min kära vän. Vi var och såg Försoning med James McAvoy och Keira Knightley.
James MacAvoy har jag sett i tre filmer nu(Last King of Scotland, Becoming Jane och Försoning), och jag tycker att han är jättebra. Det är någonting i hans ögon. Och Keira Knightley tillhör också en av favortierna. Brukar tycka om de filmer hon gör.

Tillbaks till filmen - I like it!

Vackert filmad, oförutsägbar, spännande, bra skådespeleri och fin musik! Att den var över två timmar lång kändes inte alls.

Varför inte ta och klämma in ett biobesök i veckan.



Vinnande frukostkoncept


Jag har ju tidigare berättat att jag varje dag äter Weetabix till frukost. Tidigare enbart med mjölk. Men nu har jag hittat den ultimata vardagsfrukosten.

Weetabix, med banan, mjölk och kanel.
Oslagbart, och håller mig mätt ända fram till lunch.

Tack till systeryster som satte lite krydda på mina morgnar!

Börjar inse mer och mer hur viktigt morgnar är, i alla fall för mig. Jag måste ta det lugnt och äta ordentligt, annars blir jag inte så trevlig. Tänk så många som går direkt ur sängen till jobbet. Men det kanske funkar för dem. Huvudsaken är att man gör det som känns rätt för en själv och mår bra. Som jag :-D



Plantagen - halva priset


Varje år efter jul och nyår är det halva priset på gröna växter på Plantagen. Det börjar bli lite av en tradition för mig och Seb att åka dit. I alla fall andra året i rad. Han brukar köpa träd till kontoret. Men jag ville banne mig också ha ett träd i år. Så det blev ett sånt där träd med flätad stam. Har haft en sådan förut, fast liten. Den här är i alla fall cirka en meter hög. Så nu har jag ett litet träd här hemma, jättefint.

Alltid lika kul att handla växter.



Första parkett för fyrverkeri


På nyårsafton fick jag inte se en enda lite bit av fyrverkeri.

Men jag fick ta igen det alldeles nyss. Tror att någon har stor fest på Karlbergs slott eller i närheten. För det var precis VÄRLDENS fyrverkeri där nere. Höll på i flera minuter, med stora bomber och regnbågsfärgade sprak. Superhäftigt att se från balkongen.

Jag älskar fyrverkeri. Roligast är nog att få smälla dem själv.

Tack för för att ni färgade himlen och att jag fick se.




Jag har förlorat ännu en oskuld


Jag är precis hemkommen från mitt första besök på en persisk restaurang. Vi var och åt på Little Persia på söder. En mezetallrik till förrätt (men det är väl ändå inte hel-persiskt va) och till varmrätt åt jag  Khorosht Badamjan vilket var en gryta med lammkött, auberginer, tomat, lök, kanel och ris. Förrätten var inte så upphetsande men varmrätten var ljuvlig. Fina smaker, köttet föll isär och riset var väldigt mumsigt.

En sak som jag inte gillar i det persiska köket är deras kärlek till mynta. Det är verkligen en krydda jag inte tål. Jo tål gör jag väl, men ogillar skarpt.

Men annars var det gott och jag är villig att ge mig in i den världen igen.

Inte trodde jag att jag skulle förlora en oskuld imorse. 



Dans x 2 eller friskis


Hjälp!! Jag vet inte hur jag ska göra.

Jag ska definitivt fortsätta dansa jazz, för det är så grymt kul. Dans är bäst och skulle helst göra det 24h om dygnet.

Frågan är om jag ska ta en till danskurs och då Jungle fever vilket är en kombo av salsa,street och afro. Låter ju hur kul som helst!!!!!!!!!

eller

Ska jag köpa ett friskiskort? Har aldrig tränat på friskis och inte alltid haft en positiv bild av det. Men kan ju vara bra, för OM jag tycker om det kanske det blir flera gånger i veckan. Allrså bra för konditionen.

Vad göra?



Det här med att diska


Det har tagit mig 28 år att inse ett faktum. Diskar man direkt är det mycket lättare. Deöeöehh! Då slipper man berg av disk som man gärna undviker lite till. Hela 2008 har jag diskat på kvällarna innan jag gått och lagt mig. Och det är ju så mycket skönare.

Hmmm jag kanske håller på att bli vuxen.

Hoppas det håller i sig.



Fimpa för fan


Hamnade bakom en rökare när jag promenerade hem idag. Tack vare att det nu är förbjudet på krogar och restauranger har jag faktiskt nästan glömt bort hur det luktar. Men ibland blir man påmind. Som idag.

Jag kan faktiskt inte förstå hur folk fortfarande kan röka. Det är osexigt, ocoolt, ohälsosamt och otroligt korkat. Finns det inte tillräckligt med bevis och erfarenhet av dess äcklighet för att alla ska fatta hur dumt det är. Vad krävs?



Pensionsspara?


Jag funderade på om jag skulle börja pensionsspara i år. Jag kommer att fylla 28 snart och funderade på om det inte var dags. Så jag har gjort lite närmare efterforskning, men kan väl inte säga att jag blev klokare för det. Jag fick intrycket av att jag kanske inte ska ha så bråttom ändå. Jag har ingen höjdarlön och kanske ska satsa helhjärtat på att köpa egen lägenhet först, innan jag börjar pensionsspara.

Jag vet inte. Det här med ekonomi och såna här val är verkligen inte en favorit. Man skulle kunna säga att jag avskyr det lite smått. På ett sätt vill jag att någon ska bara ordna allt åt mig, samtidigt som jag inte vet vem jag i så fall skulle vända mig till. Vem jag ska lita på.

Jag önskar så att intresset fanns.



Bogey-man och munsårsmonstret

Jag har haft en skön dag på jobbet. Äntligen tillbaks på stockholm kontoret. Humör är på toppen men det är två saker jag måste spy galla på.

Nummer 1

Jag står fridfullt och väntar på bussen. Medan jag står där och på bilarna och dess förare som åker förbi passerar plötsligt en mini-van. I bilen sitter en kille och petar näsa och sen stoppar det i munnen. AAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGHHHHHH! Do not do that in my presence. Det är bland det värsta jag vet. Har ett hemskt barndomsminne. När jag var 7 år bodde jag i England. Jag satt i skolbänken och mittemot mig sitter Louise Down. Hon tar fram en tygservett, snyter sig utav bara helskotta, öppnar näsduken och slickar i den. USCH! Jag får kväljningar bara jag tänker på det. Ärrad för livet!

Nummer 2

Munsårsmonstret det är jag. Har ett munsår som sitter precis på insidan av min läpp och gör så förbannat ont! Det gör så jävla ont och det är ett under att jag är så glad som jag faktiskt är för tillfället, för det brukar ha en riktigt negativ effekt på mig.


Oj, vad äckligt det här inlägget blev men men nån gång ska det vara det också.
Ha en bra kväll ;-)



Underbara helg

Årets första helg har varit helt underbar. Hoppas det håller i sig. Jag har tagit det ganska lugnt och inte festat järnet. Precis vad jag behövde. Jag har hunnit med så mycket. Kvällarna tillbringade jag med vänner och på dagarna har jag städat, sett en massa filmer och tagit hand om mig själv. Hade mer planer men de insjuknade.

Min lägenhet är nu skinande ren. Jag har till och med dragit ut spisen och gjort rent där bakom. Jag har städat garderober och tvättat kläder såväl som golv.

Filmer jag sett:

Knocked Up - gillade den - gick hela dagen och ville bli gravid. Det har gått över nu. Älskar filmer där jag sitter och skrattar högt.
The Last Kiss - Söt film - men det kändes hela tiden som att jag redan sett den. Inget nytt.
Marie Antoinette - inte en film för mig. Råkar tycka om kostymdrama och inte en "fan" av att de moderniserar den. Tycker dock attt Kirsten Dunst gör ett bra jobb.

Enda tråkiga med helgen var att systeryster åkte tillbaks till England. Men hon kommer tillbaks mycket snart.



Hipp hipp hurra

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrattis Bambolina

på födelsedagen


SKÅL!




Deppa inte


Inte vara dyster i början av ett nytt år. Ta årsskiftet som ett tillfälle att duscha av dig alla deppiga tankar, andas djupt och kör hårt. Det gör ont i mig att folk känner hopplöshet vid nyår. Och jag har stött på det lite var stans.

 Full fart framåt.




Druttar

När jag jobbar i Å-berga ser jag ut över torget. Folk kilar förbi, och det är jättekul att sitta och titta ut. Jag kollar naturligtvis inte konstant utan jobbar lite då och då. Det är en av mina favoritsysselsättningar - att titta på folk.  

I alla fall, idag ute på torget, har jag sett inte en utan två män ramla omkull. Riktiga druttar!

Idag har plogbilarna jobbat hårt. I Å-berga, ute på landet, var det jättemycket snö. Nästan pullsmycket.
Så mysigt att det äntligen är lite vitt ute.



Nyårspix

image58
Hela gänget

image60
Jag o lilla syster

image61
Dave o Linn

image63
Kören

image66
Barhäng

image65
Fooood

Solo

Ikväll är första solokvällen på nästan två veckor. Hade planer men dom insjuknade.

Nya planen är att jag ska städa. Systeryster tror att jag håller på att bli städtokig, men det är bara för att jag är expert på att bara släppa saker runtomkring mig. Och sen blir min lilla lya lätt stökig, speciellt när jag har gäster.

Kan även hinnas med att lägga upp några bilder från nyår. Tjena, vad jag dansade och vad skoj jag hade det. Omgiven av vänner, det är så nyår ska firas. Eller hur Basse?  Diggar verkligen knytiskonceptet, så spännande att se vad alla tar med sig. Denna gång var det medelhavstema, ganska lätt, men vi är ju knytis-amatörer. Vilket bord vi fick till! Tack för en fin fest! 




Gott Nytt År


2008 låter väl jämnt och bra. Nu kör vi!



RSS 2.0